Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Zelenka natocil svou nejlepsi inscenaci od Brouka v hlave. Samozrejme, nejake scenaristicke mouchy to melo ( napriklad KOBRA vtrhuvsi do sidla starenky pote, co dvakrat vystrelila z poplasnaku), ale jelikoz nejsem jisty redaktor aktualne.cz a nemam proto potrebu nazyvat mistry remesla "nejvetsim hereckym odpadem, jaky si lze predstavit", davam bez uzardeni plny pocet. Ja totiz opravdu po CT nepozaduji, aby "suplovalo americke kabelovky", ale bohate si vystacim s ceskou hereckou extraligou, do ktere pani Bohdalova anebo panove Preiss s Vetchym, nepochybne patri. Pred prvni jmenovanou jeste smekam az na zem za jeji neutuchajici vitalitu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi Jiřinku a sere Vás pokaždé, když se lísá k aktuálnímu politickému esu, tak na film snad ani nekoukejte. Sice je to taková trošku lepší epizoda Rodinných pout na úrovni Života na zámku, ale nedá se jí upřít, že jsem ji měl tendenci dokoukat. Herecky to tu je (kromě Jiřinky) docela nabouchaný, ale u Ondry Vetchýho je třeba hrozně znát, že stačí horší film a už to jeho ztřeštěné chování vypadá spíš parodicky, než vážně. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Zelenka a jeho parta. Tentokrát s tímto výtvorem mohl celý ansambl z fleku navštívit i kinosály, kdejaký rádoby trhák by tento film strčil do kapsy. Velice dobře natočené silné drama, ač nejsem fandou Bohdalky, musím říct, že mě opravdu mimořádně překvapila. Ostatní herecké výkony, ala Vetchý, Preiss, Dulava, Vilhelmová a v neposlední řadě Miroslav Hanuš, který sbírá z mé strany za poslední dobu jen samá pozitiva, byly taktéž skvělé. Česká televize opět překvapila. ()

Tosca 

všechny recenze uživatele

Tedy takovou snůšku scenáristických klišé, nepravděpodobných situací (zásahová jednotka) a slizovitých postav (v čele s J. Dulavou a J. Hrušínským) jsem už dlouho neviděl. Naštěstí to zachránili aspoň někteří herci: O. Vetchý, V. Preiss a především jubilantka Jiřina Bohdalová. Ta by si ale bývala zasloužila lepší scénář. Protože jinak námět samotný špatný nebyl. Bohužel i po režijní stránce šitý horkou jehlou... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Manželka zblbne manžela, manžel nadává synovi, že taky nezblbnul. A z čeho jiného může manželka zblbnout než z dědictví po tchyni. Naštěstí tchyně má advokáta, který si je jako jediný ještě schopný udržet soudnost a vlastně jako jediný ví, proč dotyčná rozdává svůj majetek. Rodinku to ale nezajímá, hlavně chtějí ty prachy. Hamty hamty, všechno jenom mě... Parádní obsazení, přesto jsem se u toho trochu nudil, ale někdy příště na to ještě kouknu. 55% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Zámek Trnová vlastnil bratr Františka Škroupa, který se zde údajně inspiroval ke složení "Fidlovačky", jejíž závěrečná píseň se stala později státní hymnou. (rakovnik)
  • Irena (Jiřina Bohdalová) odříkává na poradě šest základních fází plánování, jsou to: Zaprvé nadšení, zadruhé vystřízlivění, zatřetí zděšení, začtvrté hledání viníků, zapáté potrestání nevinných, zašesté vyznamenání nezúčastněných. Text nevymyslel autor scénáře, ale nejspíše lidová tvořivost. Ještě v dobách hlubokého socialismu koloval republikou jako ilegální samizdat. (sator)

Reklama

Reklama