Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (297)

Matty 

všechny recenze uživatele

Na filmech, které vycházejí vstříc masovému vkusu samozřejmě není nic špatného. Tím, že se chtějí líbit (byť třeba řeší dosti bolestivá témata) a nekladou divákovi žádný odpor, pouze stavějí do nonkonformní pozice kritika uvědomujícího si, jak je s ním manipulováno. S Pěkně blbě jsem proto měl podobný problém jako s loňským hitem ze Sundance Tohle je náš svět. Ve filmu odvážně spojujícím observační komedii o střetu různých pohlaví a kultur (s humorem založeným po vzoru stand-up vystoupení na glosování každodenních situací) a melodrama je ale přeci jen méně banality a více opravdovosti. Prvním vítaným porušením romanticko komediálního schématu je nečekaně brzy přicházející rozchod, který zároveň nepředstavuje to nejhorší, co do vztahu ústředního páru zasáhne. Po náhlém žánrovém obratu sice středobodem filmu zůstává vztah, ale nikoliv chlapce a dívky, ale jednoho z partnerů k rodičům druhého partnera. Úvahy, zda jde o řešení originální, či zbabělé a vůči jedné z postav dost necitlivé, nejsou moc relevantní při vědomí, že takhle nějak to ve skutečnosti proběhlo. Film sice po změně tónu, jež může připomenout některé z komediálních dramat Jamese L. Brookse, zcela neztrácí humor, ale je vážnější, dojemnější a méně egocentrický než jiné romantické komedie od mladých tvůrců. Rodičům je věnováno skoro stejné množství pozornosti jako dětem, jejichž sebestřednost a nepřipravenost na život si uvědomujeme o to zřetelněji. Nečekaná změna perspektivy, se kterou znamenitě pracuje také Aziz Ansari v Master of None, nás tak stejně jako hrdiny vede k přehodnocení toho, na čem v životě skutečně záleží. Neschopnost nebo neochotu Emily a Kumaila vnímat nastalou situaci z pohledu toho druhého film důsledněji rozvádí v posledním, mírně repetitivním aktu lehce natahovaného snímku (což je ale nešvar většiny filmů natočených nebo produkovaných Juddem Apatowem). Tvůrci se svými postavami rádi tráví čas a nechávají je vést dialogy trvající často o pár minut déle, než je potřeba. Po většinu času se nicméně drží ústředního tématu „lásky navzdory“ a nikdy neodběhnou od hlavní dějové linie na tak dlouho, aby vyprávění ztratilo tah a začalo nudit. Většinu dějových odboček se jim nadto daří zužitkovat v emocionálně silném finále, kdy vám zásluhou střídání hledisek nebude záležet jen na osudu ústředního páru, ale také mnoha postav okolo nich. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komedie, která velice připomíná tvorbu Judda Apatowa, který je specialistou na vulgární, ale ve výsledku citlivé filmy ze života. Zde se setkáváme s pakistánským stand up komikem, který se zamiluje do sympatické Američanky, ale v rámci rodinné tradice vztah musí ukončit. Vše se změní ve chvíli, kdy dívka upadne do kómatu a hrdina se seznámí s jejími rodiči. A převážně na "vztahu" této trojice, stojí větší část filmu a jsou v ní ty nejvtipnější momenty z trochu přepálené dvouhodinové délky. Právě ta bude pro většinu diváků tím největším problémem, protože film je nejen dlouhý, ale má i velice pomalé tempo a vše se odvíjí v rytmu vtipných dialogů, ze života. Pokud divák přistoupí na fakt, že se nejedná o prvoplánovou romantickou komedii s typickým průběhem až do zdárného happy endu, film si vyloženě užije a v mnoha ohledech i dojme. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný mix romantiky a melodrámy, ktorá ale našťastie od tých Kórejských nekončí tragicky. Ale dojať dokáže rovnako intenzívne. Pritom romantický rozbeh filmu je taký príliš obyčajný. Korenie tomu dodávajú len Pakistánske korene hlavného hrdinu. Ale v momente keď sa film nečakane prepne do drámy, tak to začne získavať poriadne grády, ale pritom to je naďalej stále aj dostatočne vtipné. Akurát s jedinou výnimkou a to sú stand-up výstupy hlavného hrdinu. Čo je trochu divné, keďže Kumail Nanjiani sa podieľal aj na scenári celého filmu, tak nejaké nadanie na humor mať musí, ale asi ho len nevie poriadne podať. Našťastie je celkom sympaťák a mimo humoru, ktorý dostatočne obstarávajú ostatné postavy, je v pohode. Chémie medzi ním a roztomilou Zoe Kazanovou funguje skvele. Takisto ma bavili rodičia jej postavy. Odzbrojujúco úprimná Holly Hunterová a manžel pod papučou Ray Romano. Takže po tuctovom rozbehu film neustále gradoval až do skvelého finále. Dávam spokojných. CZ dabing sa tiež vydaril. 8/10. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se pro mě rozjížděl opravdu velmi zvolna a příliš jsem nechápal, proč by mělo jít o komedii, pochopil jsem paradoxně až ve chvíli, kdy začalo jít do tuhého a na scénu se dostali Emilyini rodiče. V té chvíli jsem se začal docela dobře bavit a vydrželo mi to téměř do konce snímku. Téměř. Závěr byl opět americky slaďoučký a předvídatelný a připravil film v mém hodnocení o možnou čtvrtou hvězdičku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od včerejška jsem přemýšlel, co bylo na tomto filmu špatně, a nakonec jsem to vygooglil. Kumail Nanjiani hraje sám sebe v příběhu, který se mu stal před deseti lety! Ano, kdyby to nebyl chlap, kterému viditelně klepe na dveře čtyřicítka, ale o deset let mladší herec, leccos by hned fungovalo, či se dalo aspoň odbýt mávnutím rukou a zasmáním, jenže v tomto věku už to vypadá spíš divně. Jinak celkem originální romantická komedie nejen pro příznivce stand-up komiků (70%). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kde Terry (Ray Romano) spomína hru "Throw the Chalk at Jimmy" bola improvizovaná. (lebarbo)
  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína, že je Kumail fanúšikom seriálu Akty X (1993). V reálnom živote sa v roku 2016 v jednej epizóde skutočne objavil. (lebarbo)

Reklama

Reklama