Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (110)

mira007 

všechny recenze uživatele

Já považuji loutkového večerníčka s Hurvínkem za pětihvězdičkovou záležitost, takže pokud budu srovnávat s tímto digitálním animákem, tak se dostanu na slabé dvě. Není to moc zábavné, scénář podprůměrný a dabing s hudbou ( která je nepochopitelně sotva slyšet ) jsou vyloženě tragické. Ani se nedivím, že jsem vznik tohoto díla nepostřehl. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Na film jsem ani neměla v plánu jít, jenže, když v kině nic jiného nedávali, tak co. Když jsme se usadili a film začal, první co mne udeřilo do očí, i když jsem o tom samozřejmě věděla už předtím, byl Hurvínek, přesněji jeho vlasy, kecky na nohách a Žeryk, tak k tomu snad nemám co dodávat, ta animace je hrozná, já bych si jej takto rozhodně nepředstavila, potom samozřejmě Mánička, tak ta prošla asi největší proměnou a nemyslím si, že zrovna povedenou, jediný, kdo se mi opravdu líbil, byl pan Spejbl, ten nezměnil vůbec a s tím bych i souhlasila, o paní Kateřině ani nemluvě, tu bych ani nepoznala, kdyby ji Mánička neoslovila. Co dalšího se mi nelíbilo, byl pubertální věk Hurvínka, kdy se jako puberťák opravdu chová. Děj se mi líbil, bylo to o něčem jiném, chvílemi jsem se pobavila, řekla bych že se ani moc netáhl. Celá animace loutek se mi velmi zalíbila, to jak jsou propracované, nejlepší, co jsem viděla. Paradoxně to nebyl Hurvínek nebo Mánička, do kterých bych se zamilovala, ale loutka, pan Žárovka, což mne trošku zaráží, když vlastně nebyl hlavní postavou filmu a na něj jsem do kina nešla. Když to tak vezmu a podívám se na klady i zápory celého filmu, myslím si, a to je jenom můj názor, že rozhodně není určen pro celou rodinu. Podle mě pobaví možná malé děti, které Hurvínka neznají z té loutkové podoby a nemají jej v ní vžitého. Stačilo mi jej vidět jednou a vím, že si jej tak brzo nepustím. Z pohledu animace postav zdařilý, z pohledu hlavních postav nikoli, příběh s dobrým nápadem, ale jakoby nebyl určen pro Hurvínka, víc by mi tam seděla nějaká jiné postava. Ve výsledku však docela příjemně strávených pětaosmdesát minut. Doporučení je z mé strany spíše pro malé děti, jednoduchý děj, žádná moc komplikovaná zápletka a postavy s jednoduchými charaktery. ()

Reklama

Svrdlin 

všechny recenze uživatele

Klidně to přiznám - do kina jsem šel s velkým obavami. Předsudek, že bude "Hurvínek" stejně špatně napsaný jako "Kozí příběh", má očekávání táhnul do bodu mrazu. Realita je však jiná. Opačná? To je asi silné slovo, ale každopádně stěží budu moci "Hurvínak" mít jako výukový materiál, jak nepokazit scénář. Těch chyb tam není zase tolik, spíše jde o místa, která očividně nikdo moc neřešil, neb jde o detaily. Je jich škoda, ale na stranu druhou neuráží diváka. Film není ani nevkusný jako "Kozí příběh". Co mě však překvapilo, s čím jsem nepočítal, že bude film tak nudný. Možná za to může ta jedna jediná lokalita, ve které se zápletka odehrává. Možná za to může zápletka sama o sobě, protože by vystačila ne jednu epizodu Večerníčku (krásně), na celovečerní film sotva. Autor v nějakém rozhovoru mluví o psychologii postav a originalitě. Nevím, kde jsem obé měl hledat. Jestli tedy psychologií nemyslí fakt, že otec moc nevěří svému synkovi, aby později poznal, že vlastně klučina umí být i docela odvážný. A oba, i když se běžně docela "hádají" (tak jde o puberťáka a tátu, co byste chtěli asi jiného), tak se mají rádi. Tím psychologie končí. No a originalita je velmi ošemetné slůvko. Dokážu si představit, že někde na Západě (bude-li se tam někdy tenhle film hrát), budou asi koukat na to, jak podivně ten táta vypadá, dost možná zaujme svět prostředí oživlých loutek (ty se mi vlastně docela líbily i výtvarně). Jinak můžete všechny krůčky předvídat. A určitý nezájem jsem cítil i v kině. Když opomenu ty děti, co s rodiči odešly během projekce, snad jen na dvou místech jsem zaznamenal nějaké emoce. Mám z toho opravdu zvláštní pocit. A to jsem se vyhýbal hodnocení výtvarného řešení figur. To je velmi citlivá záležitost pro někoho, kdo s Hurvínekm vyrůstal. Můžu však říct, že Hurvínek (i s dabingem) dopadl vlastně dost dobře. Taťulda je takový hodně nemastný a neslaný a vlastně i nesympatický. Věkový a vizuální "upgrade" u Máničky se však minul účinkem, budeme-li se na ni dívat jako na Máničku, kterou známe. Její hlas se k figuře vůbec nehodí. A i když bude mít v zahraničí jiný dabing, jeji chování, herecká akce a vůbec nějaké místo v dramaturgii je prakticky nezajímavé. O paní Kateřině raději ani nemluvím... Animace jako taková však funguje dobře, může za to jistě i mezinárodní tým, je to dobře odvedená práce. Jen mě to celé nebavilo. A nevím, jestli je to lepší, než kdyby mě film podráždil nějakou větší odvahou. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Animace jak z hollywoodu! To jsem čuměl snad první půl hodinu jak puk. Takže náhrada za loutky neměla chybu. Dalším stěžejním faktorem je u Hurvínka dabing, protože léty prověření dabéři jsou hodně zažití. No a Rychlý, Dejdar, Jirák, Lábus, to jsou všechno hodně těžké kalibry, takže i po zvukové stránce se film moc povedl. Samotný příběh se mi hodnotí hůř, protože nebyl na film takový klid, ale o ten by mi u Hurvajze nešlo. Potřebný je zde vtip mezi Hurvínkem a Spejblem a ten se také povedl. Snad jen zezačátku filmu byl Hurvajz až moc na pěst jako zmodernizované děcko. Ale ono to asi ani dřív nebylo moc jiné. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se snaží malý český kutil přiblížit věhlasnému kolegovi z Hollywoodu. Proč nejít cestou hezky českou, osvědčenou a oblíbenou? Založenou především tradici na českém humoru, hraní si s češtinou a když by se k celovečeráku podařilo napsat hezký příběh, který by však nebyl založen jenom na zběsilých akcích, mohlo by to být parádní. Takhle je to jenom snaha být pixarovější a dostat Hurvínka do povědomí západních kolegů tím, že budeme jako oni. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Ide o najdrahší český animovaný film v rokoch 1993-2021 a zároveň tretí najdrahší český film v tomto období. Film bol veľkým prepadákom v kinách o čom svedčí fakt, že ide o tretí najstratovejší film v dejinách českej kinematografie. (Raccoon.city)
  • Film nebyl finančně úspěšný. Z rozpočtu 167 milionů korun si film vydělal „jenom“ 48 milionů korun. (petr.koca)
  • Snímek vznikal za přispění 250 scenáristů, animátorů a trikařů z pěti evropských zemí (Česko, Německo, Dánsko, Belgie, Rusko). (Detektiv-2)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama