Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (112)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Musím moc pochválit animaci, která byla pěkná, líbivá, nápaditá a propracována (věci v pozadí) Ano. Takhle má skutečně vypadat kvalitní animace. Tománek by se měl a svůj Kozí příběh v porovnání s Hurvínkem stydět. Byl dobrý nápad ji nedělat v Česku a nechat si pomoct od Rusů v zahraničním studiu. Docela se kritizoval dabing, ten se mi ale taky moc líbil. Sice občas nebylo doladěné otvírání úst postaviček, ale všichni dabéři dokázali předvést dobrou práci s hlasem. Obdivuji to nejvíc u Martina Kláska, který dokáže výborně rozeznat Hurvínka se Spejblem. Velmi slabým článkem filmu je ale příběh a scénář celkově, který je prostě hrozně nehurvínkovský a postrádá jakékoliv prvky Hurvínkovského humoru. Ono se ani není čemu divit, když ho dělali lidi, co nikdy neměli s divadlem Spejbla a Hurvínka nic společného. Ve výsledku je tedy jediný typ humoru ve filmu ten, ve kterém něco na někoho padá apod. Ale ani se s ním vůbec nepracuje. Je tak zde podán tak suše a monotónně, že nepobaví i samotné malé děti. Příběh na tom taky není o nic líp, protože je neoriginální a špatně vyprávěný. Nedrží pohromadě, chybí mu lepší dramaturgie. Něco se vlastně pořádně začne dít až dvacet minut před koncem. Zápletka se nedrží žádnými pravidly, má viditelné logické chyby. Každá další scéna, jako by popírala tu předchozí. Tohle všechno jsou obrovské chyby, které moc zamrzí. Protože animace se společně s dabingem moc povedla. Bylo by mi líto, kdybych musel jít kvůli těmto kladům pod 3 hvězdy. Takže tak neučiním a film trochu nadhodnotím. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu bolestivé a jak zmínili mnozí, animace byla paradoxně tou nejlepší věcí. Film ale jinak neskutečně trpí. Je vidět, že zde bylo jakési povědomí o tom, jak se ty animáky v zahraničí dělají. Bohužel, tady to pořád neumíme. Dialogy jsou často na hranici trapnosti, ale mnohdy i na hranici nutnosti. Spousta řečí padne jen proto, aby se mluvilo. Scény a záběry jsou mnohdy neúnosně dlouhé, jako by si střihač nebyl jistý, kdy scéna graduje, a tempo filmu je tak v troskách. Některé situace nemají důvod být tak dramatické, jiným to naopak chybí. Za tohle prostě nemůže ani scénář (který sám o sobě sice za mnoho nestojí, ale průměrný film by utáhl), tady selhala výroba. Nehledě na snahu o mezinárodní humor, která filmu bere jakýkoliv ksicht. Což je u Hurvínka vyloženě tragické. A hudba... Ach můj bože. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi mile mě překvapila výtvarná stránka. To jsem koukala s vyvalenýma očima. Je, pravda, že do té provařené americké animace má ještě trošku daleko, ale klobouk dolů před tím, co se podařilo vytvořit. Na Hurvínkovi jsem vyrostla a byla jsem taky z divadla zvyklá na něco jiného. Divadlo a film jsou dva odlišné světy. Oba mají samozřejmě své nezaměnitelné kouzlo. Na začátku jsem měla pocit, že sleduju něco jiného, ale ten zmizel během pár vteřin jako ta pověstná pára nad hrncem. Moderní pojetí mu rozhodně neuškodilo. Zápletka je velmi jednoduchá a jde si přímočaře za svým, jaké pak obezličky. Ty nikdo nepotřebuje a nikomu neprospějí. Vše jelo jako po másle a nikde neskřípalo. Do kina jsem šla už s tím, že tenhle Hurvínek bude jiný, taky by a já jsem si ho s mou maminkou užila. Jsem ráda, že Helena Štáchová stihla dabing. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je třeba ocenit snahu přiblížit Hurvínka dnešním dětem,stejně jako je třeba ocenit,že animace je na české poměry opravdu vydařená...bohužel ale to je úplně všechno a animovaný Hurvínek příběhem nedosahuje kvallit libovolného večerníčkového dílu.Sice hezky vypadá,ale není to jako celek ani zajímavé,ani napínavé a bohužel ani vtipné,což nyla vždycky Hurvínkova doména.V tomhle případě prostě loutky jen tak něco nenahradí...40% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mile mě překvapila úroveň animace (vzhledem k očekávání), stejně jako snaha odvyprávět příběh ve třech aktech a vývojem postav. Bohužel je v tom ten film zcela neúspěšný. Nedaří se vybudovat funkční svět, v němž by postavy žily a přesvědčivě existovaly - informace se objevují a mizí, inteligence stoupá a klesá, nedrží to pohromadě. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Ide o najdrahší český animovaný film v rokoch 1993-2021 a zároveň tretí najdrahší český film v tomto období. Film bol veľkým prepadákom v kinách o čom svedčí fakt, že ide o tretí najstratovejší film v dejinách českej kinematografie. (Raccoon.city)
  • Ze začátku tvůrci přemýšleli, že by scénář vycházel z nějaké konkrétní divadelní hry Divadla S+H, a to z „Jak pan Spejbl prášil“, nicméně „prášilovské téma“ v Německu není atraktivní, a tak od tohoto nápadu upustili. (JT19)
  • Hurvínek vznikl jako stereoskopický test loutek pro filmové plátno. (ČSFD)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama