Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (111)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Animace je překvapivě dobrá a stylizované ztvárnění postav dopadlo výtečně, takže animátoři a výtvarníci rozhodně zaslouží pochvalu, stejně jako Jiří Škorpík za skvělý rozverný hudební doprovod. Režie a scénář nicméně selhávají na celé čáře - děj filmu je totiž zoufale nesoudržný, těkavý a místy až dadaistický. Většina snímku sestává víceméně jen z různých dramaturgických a vypravěčských chyb (třeba Mánička a paní Kateřina jsou zcela zbytečné postavy, protože za celý film neudělají ani neřeknou nic zásadního, čím by v příběhu ospravedlnily svou existenci) a kupodivu chybí i jakékoli verbální vtipy nebo slovní hříčky, jimiž Hurvínek proslul. Delší recenze ZDE. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Na film jsem ani neměla v plánu jít, jenže, když v kině nic jiného nedávali, tak co. Když jsme se usadili a film začal, první co mne udeřilo do očí, i když jsem o tom samozřejmě věděla už předtím, byl Hurvínek, přesněji jeho vlasy, kecky na nohách a Žeryk, tak k tomu snad nemám co dodávat, ta animace je hrozná, já bych si jej takto rozhodně nepředstavila, potom samozřejmě Mánička, tak ta prošla asi největší proměnou a nemyslím si, že zrovna povedenou, jediný, kdo se mi opravdu líbil, byl pan Spejbl, ten nezměnil vůbec a s tím bych i souhlasila, o paní Kateřině ani nemluvě, tu bych ani nepoznala, kdyby ji Mánička neoslovila. Co dalšího se mi nelíbilo, byl pubertální věk Hurvínka, kdy se jako puberťák opravdu chová. Děj se mi líbil, bylo to o něčem jiném, chvílemi jsem se pobavila, řekla bych že se ani moc netáhl. Celá animace loutek se mi velmi zalíbila, to jak jsou propracované, nejlepší, co jsem viděla. Paradoxně to nebyl Hurvínek nebo Mánička, do kterých bych se zamilovala, ale loutka, pan Žárovka, což mne trošku zaráží, když vlastně nebyl hlavní postavou filmu a na něj jsem do kina nešla. Když to tak vezmu a podívám se na klady i zápory celého filmu, myslím si, a to je jenom můj názor, že rozhodně není určen pro celou rodinu. Podle mě pobaví možná malé děti, které Hurvínka neznají z té loutkové podoby a nemají jej v ní vžitého. Stačilo mi jej vidět jednou a vím, že si jej tak brzo nepustím. Z pohledu animace postav zdařilý, z pohledu hlavních postav nikoli, příběh s dobrým nápadem, ale jakoby nebyl určen pro Hurvínka, víc by mi tam seděla nějaká jiné postava. Ve výsledku však docela příjemně strávených pětaosmdesát minut. Doporučení je z mé strany spíše pro malé děti, jednoduchý děj, žádná moc komplikovaná zápletka a postavy s jednoduchými charaktery. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že kdybych tu teď byl sprostý nebo napsal, že jsem Hurvínka neviděl, můj komentář jako kouzlem zmizí. Na POMOtiny je totiž příliš brzy. Vyvaruji se tedy veškerých peprnějších výrazů a fakt, že jsem v kině polovinu stopáže spal, popírám. Ratolestem se údajně líbil, ale vzhledem k tomu, že zrovna došel popkorn, tak jejich tvrzení příliš nepřikládám váhu. Hlad či obava, že ani po projekci nedostanou najíst, neprojeví-li dostatečné nadšení, jim možná trošku zkreslovaly úsudek. Za sebe musím Hurvínka skutečně pochválit, myslím, že v dnešní uspěchané době je taková pohádka vcelku výjimečná, při žádné jiné se tak dobře nevyspíte. To ticho v sále působilo jako balzám na duši. Dvě hvězdy za animaci a jedna dolů za zkurvení (a komentář v hajzlu) legendy. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem staromilec.Už hlas Hurvínka mi neskutečně vadí, Miloše Kirschnera mám v uchu a tohle je něco jiného.A Navíc Hurvínek je klasika loutkového divadla, v tom je to jeho kouzlo, jak může být loutka mistrnně ovládána.Tohle je paskvil.Lepší by bylo udělat něco zbrusu nového, než totálně zkurvit to staré a kvalitní. ()

IvonaK odpad!

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděla pouhé ukázky které mě odradily, ale jelikož jsem fanoušek Hurvínka tak jsem film shlédla protože jsem si myslela že na něm najdu něco zajímavého, ale bohužel po klasických výborných hláškách Spejbla a Hurvínka ani stopy a obsahově počítačová slátatina. Chudák Josef Skupa se musí obracet v hrobě. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je přes 1 000 triků ve více než 400 záběrech. Nejdražší bylo pukání a propadání země kolem kouzelného muzea. To zabralo několik měsíců práce trikařům ve dvou zemích. (Zdroj: hurvinek3d.cz)
  • Snímek vznikal za přispění 250 scenáristů, animátorů a trikařů z pěti evropských zemí (Česko, Německo, Dánsko, Belgie, Rusko). (Detektiv-2)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama