Reklama

Reklama

Zabijáci z maloměsta

  • Dánsko Dræberne fra Nibe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Prudce nekorektní dánská komedie o tom, že najmout si ruského vraha vás vyjde levněji než se rozvést. Otázka zní: stojí to za ty následky? Když hledáte fajnové řemeslníky, Iba a Edwarda rozhodně nevolejte. Jsou to totiž flákači a hochštapleři. I takové řemeslo má ale zlaté dno. Úspory na horší časy utěšeně narůstají, teď ještě vypořádat se s neuspokojivým manželským životem. Jenže rozvod stojí peníze. Spoustu peněz. A Ib s Edwardem nechtějí platit víc, než je nutné. Přichází spásná myšlenka. Na internetu seženete všechno. I ruského nájemného zabijáka. Vražda možná vyjde levněji než rozvod, ale manželky neradno podceňovat... Divoký tanec začíná! (Film Europe)

(více)

Recenze (80)

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Skvělá černá komedie. Dánové jsou opravdu mistři ve svém oboru, absurdní až trošku zvrácený humor, který ale nepůsobí trapně, právě naopak. Smíchy jsem se mohl potrhat. Takovou zápletku prostě nemůže vymyslet nikdo jiný než oni. Jen víc takových filmů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek má skoro na to, aby byl kultovní, ale nedaří se to, prostě to není dotaženo do většího bizáru, anebo tam nejsou tak dobré vtipy, aby vás to skutečně dovedlo dostat. A nakonec ani ten příběh není tak skvělý, aby stálo za to se na něj koukat. Docela mě mrzí, že to tvůrci nevzali ještě o něco ostřeji. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Pouhým slepencem více či méně dobrých frků a tlakem na gagy (za každou cenu) z hovna obstojný film vyrobit nelze. A teď to vědí mimo českou kotlinu i v (nejen) Dánsku. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Parádní černý humor, který mi v poslední době servíruje převážně severská kinematografie, bavil jsem se od začátku do konce. Mírně předvídatelný konec, nicméně to neubralo na zážitku z filmu. Některé scény ve mě vyvolávaly až záchvaty smíchu a dlouho jsem se takto nepobavil. Moje mírně zvrácená část mého já plesala radostí. Dobrá zápletka s notnou dávkou severského humoru mi vyčarovala nejeden výbuch smíchu, proto u mě si film zaslouží 5*, zase trošku jiný humor než je člověk zvyklý z hollywoodských komedií. Jednoduše řečeno: "Tam na severu jsou opravdu jinde." :D ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie ma presne to, co ma dobra komedie mit a pokud je divakovi severska tvorba blizka, uspech je myslim zarucen. Nametem je reseni manzelske krize, ktere se trosku zvrtne. Film tezi z postav, ktere jsou vesmes vsechny vyrazne, i ty v malych rolich. A pak vyborne napsane dialogy a velmi dobre herecke vykony. Par hluchych mist se najde, zejmena na zacatku, tech vtipnych je ale tolik, ze v pohode utahnou mych pet hvezdicek. Videno v ostravskem Minikine, 25 divaku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dánskou kinematografii mám hodně v oblibě, ale tahle ulítlá černá komedie mi moc nesedla. Nejde zrovna o scénáristickou perlu a některé fórky vyzněly dost trapně. Ovšem vidět Nicolase Bro tančit salsu, to byl vskutku nevšední zážitek. Málem jsem se potrhala smíchy. Zkrátka a dobře, hereckému obsazení nelze nic vytknout, všichni zúčastnění předvedli, že mají komediální potenciál. A Søren Malling v roli „důvtipného” kriminalisty mě mistrně utvrdil v tom, že z hlediska inteligence si dánská policie v ničem nezadá s tou naší. (55%) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Záměrně laciná komedie s hrubým a seversky morbidním humorem. Ocenění film zřejmě sbírat nebude, ale bylo to docela vtipný a jako černá, nelogická komedie to celkem fungovalo. Potěšilo i plno známých dánských tváří a o čtvrté hvězdičce rozhodlo taneční číslo tlouštíka Nicolase Bro. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Začínalo to jako fajnová bláznivá komedie, bohužel se to po velmi vtipném, ale také velmi krátkém, úvodu změnilo ve standardní nezáživnou frašku s pár dobrými momenty a absolutně nesympatickými hlavními hrdiny. Naštěstí to čas od času od úplného dna zachraňuje Marcin Dorociński v roli věčně opilého ruského zabijáka. Moje hodnocení 45%. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitosť s typicky severským/škandinávskym humorom. A musím povedať, že párkrát som sa z chuti zasmial. Mužské postavy pobavili, hlavne Proctor... (kto nechápe, pozrieť Banshee :), u žien už to bolo horšie. Herečky to boli slabé a nesympatické. Príbeh v pohode, síce prevarený ale tak krásne naivný a priamočiary, že som sa nestihol takmer vôbec nudiť. 65 %!! ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

ten příběh byl tak famózně šáhlej že už víc být nemohl ale zas nebyl přepálenej za hranu stupidity.Hlášky, kdy jsem se popadala za břicho.Tohle měli dávat na Silvestra.Nic nebrat vážně .Samozřejmě že jít někomu po krku není humorné ale proč to trochu nezlehčit? ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Igor, ten se nezastaví. Na jedné ruce si zaznamenává odpaněné, na druhé odpravené. A teď si ho najali dva řemeslníci z Nibe, díry kdesi v Dánsku. Cíl? Jejich dvě ženy, co pořád jen brblají, ale nechat se pořádně (nebo alespoň někdy) ošukat, to ne. Ale Igor je taky opilecká mluvka a tak jejich ženušky kontrují bábinkou ze staré dobré Anglie. Zabijáci z maloměsta jsou příjemnou černočernou komedií. Zvláště Igor a jeho jízda taxikem je náporem na bránice, ale ani ostatní se nedají zahanbit a své vtipné okamžiky mají. Vše je samozřejmě podloženo solidním herectvím všech zúčastněných a pevnou Bornedalovou režií. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Zabijácké soupeření Rusko vs. Velká Británie v tomto filmu skončilo plichtou. Jak dopadne geopolitické soupeření těchto dvou odvěkých rivalů, na to si v reálu musíme ještě nějaký ten pátek počkat... ()

Reklama

Reklama