Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi měl rodinu, dnes je sám. Žena jej opustila, děti se od něj odvrátily. A z něj se pod vlivem alkoholu stává čím dál větší troska. Tupý surovec, neschopný ovládnout své emoce. Jake Heke, kdysi hrdý a statečný chlap, potomek lidí, kteří právem nosili jméno "bojovníci"... A přece v něm stále - tak hluboko, že to ani sám sobě nepřizná - doutná jiskřička touhy, aby to bylo jinak. Jiskřička, k jejímuž rozdmýchání by ovšem byl zapotřebí hodně silný vítr. V chudinské čtvrti na předměstí Aucklandu, ovládané dvěma mocnými gangy, není však o vichřice, rozvracející a ničící lidské osudy, nouze. A jedna taková právě zasáhla Jakeovu bývalou rodinu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Antek 

všechny recenze uživatele

Navázat na tak intenzivní film, jakým je Once Were Warriors není vůbec záviděníhodná situace. Běsnění Jakea Hekeho, který se z milého a milujícího chlapíka změnil v mžiku oka v monstrum, pohltilo první díl takovým způsobem, že šokovaný divák do závěrečných titulků doslova nedýchal. Temná a depresivní atmosféra bezútěšnosti s druhým filmem pomalu mizí a nastupuje tradičnější rodinné drama o vypořádání se s vlastními běsy a touze naleznout odpuštění. Jedná se ale o skoro stejně silný zážitek -- a to hlavně díky Temuera Morrisonovi, který v té hrozivé hordě svalů nachází nepatrné kousky citu a pomalu dostává sledujícího na svou stranu. Celý první film je Jake člověk semletý chlastem, vlastní neukotveností a nulovou sebeúctou, která jej žene do záhuby. Na konci druhého dílu je to člověk snažící se nalézt správnou cestu a uvědomující si svou ztrátu ... stále zoufalec, ale rozhodně bojující ... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

I když tento film zdaleka nemá tak silný dopad a emocionální účinek jako Kdysi byli bojovníky, možná proto, že někdější příběh se víc točil kolem úzkého jádra rodiny a hlavně kolem dětí, pořád je to hodně smutná a silná "podívaná". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $4,200,000║ už len tieň predchodcu, ani zďaleka to nedosahuje grády prvého filmu, príbehovo len povrchne lízle, bez patričnej hĺbky /40%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Film o hledání ztracených vztahů a vlastní hrdosti a také možná trochu o tom, jak žije nižší vrstva na Novém Zélandě. Temuera Morrison (Jango Fett z Hvězdných válek) umí hrát. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat, ale musím souhlasit s většinou, že na film Kdysi byli bojovníky tenhle snímek nemá. Každopádně to byla opět drsná a smutná podívaná i když emotivně mně to nezasáhlo tolik, jako ten prvně jmenovaný. Novozélandských filmů jsem moc neviděla, ale za tyhle dva díky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten největší psychopat a násilník z prvního dílu si najednou uvědomí, že něco dělá špatně, tak si najde práci, přestane mlátit svou novou starou a začne se nějak zajímat o svýho povedenýho synáčka. Oproti filmu Kdysi byli bojovníky přibylo víc násilí a kromě vyraženejch zubů a zlomenejch nosů se tady začalo i střílet. Jenže v tomhle pokračování to vypadá, že všichni si v tom násilí vlastně docela libujou a nevypadá to, že by tim někdo nějak trpěl a chtěl od toho pryč. Spíš naopak. Zatimco jednička byla celkem depresivní podívaná s nějakou myšlenkou, tak tohle je takovej výplach mozku. Přesto je film docela zajímavej a stojí za vidění. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

What Becomes of the Broken Hearted je môj prvý kontakt s Novozélanským filmom a musím priznať, že som milo prekvapený. Temuera Morisson ako stroskotaný otec rozpadnutej rodiny je skutočne výborný. Život človeka v dobe, keď už nieje moderné byť hrdým bojovníkom a neustále pokusy sa zmeniť, končiace zväčša pri flaške, alebo bitkou. Nepochopený. Naozaj ma chytil za srdce a už sa teším na Once Were Warriors. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takový trošičku nerozhodný cosi, co místo nabízejícího se přerodu Jakea sleduje spíše kriminalizaci odcizenýho synáčka. Atraktivita se dostavila, jelikož Maoři a jejich současnej svět jsou pro našince neoukoukaní + zavšivená komunita gangu chytá u protinožců obligátní "madmax feel" (všudypřítomná kůže, bordel a rozflákaný káry). Ergh, ale já bych radši ten Jakeův příběh, kurňa - a ten zůstal v náznacích (film je relativně krátkej a sleduje spíš Sonnyho dějovou linku). Plusem budiž fakt, že nedochází k žádný glorifikaci a výrazným satisfakcím - stále se klade důraz na fakt, že všechno vykonávaný dobro jen mírně hasí fatální důsledky činů Jakeovy brutální povahy a minulosti. V zájmu příběhu by bylo fajn, kdyby někdo zfilmoval i poslední část knižní předlohy. Což se už nestane - uplynulo moře času a stárnoucí Morrison (v obou filmech excelentní) dnes rozbíjí držky jako Boba Fett. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pokračování vynikajícího Once Were Warriors už nemělo ani zdaleka takový koule. Možná je tam víc nasilí ale to je tak všechno. Za mě je to emočně hodně slabý a naprosto zbytečný pokračování. Ani hereckej výkon Temuera Morrison(a) nebyl zdaleka tak přesvědčivej. Chyběla tam ta krutost, chladnost, surovost a bezcitnost. Na druhou stranu si myslím, že to nebyla až tak jeho chyba. Pouze jen zahrál to co po něm chtěl režisér Ian Mune. What Becomes of the Broken Hearted? je pouho pouhým stínem Once Were Warriors. Kdysi možná byli bojovníky tahle bitva byla ale prohraná. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Je vidět, jak důležitý bylo pro první díl, že ho natočil Lee Tamahori. Tohle má možná skoro stejně silnej příběh (protože jde vlastně o - bohužel - logické pokračování příběhu z Kdysi byli bojovníky. Ian Mune se bohužel nedokáže tak obratně vyhýbat žánrovým klišé. Přesto pořád film, kterej stojí za vidění. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poté, co mě neskutečně překvapil film Kdysi byli bojovníky, jsem si prostě tohle pokračování nemohl odpustit. Musím konstatovat, že tohle pokračování kráčí docela odlišnou cestou. Zajména po emoční stránce není tak silné. Děj se soustředí na úžasného bouchače Temuera Morrisona a na jeho malého synka, který už rozhodně není malý. Hned v úvodu přijde jedna menší smrt, která vlastně celý příběh nastartuje. Rozhodně je na co koukat. Oba díly vřele doporučuju. Pro diváky, kteří zhlédli první díl je tohle naprostá povinnost! Lepší 3* ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom dôstojné pokračovanie výborného predchodcu, ale nič viac. Menej silné, miestami strojené, ale stále to má čo povedať. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsné "rodinné" drama "Kdysi byli bojovníky" se mi opravdu hodně líbilo a díky své syrovosti (i surovosti) to nebyla nijak příjemná podívaná. O tomto pokračování jsem popravdě vůbec nevěděl a přestože má pořád své kvality, na originál nemá a více se zaměřuje na surového otce a film tak v mnoha ohledech působí spíše jako slabší akční béčko. Temuera Morrison je ale pořád fajn a jeho postava je skutečná neřízená střela, kdy nikdy nevíte co zrovna udělá. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je tento sequel rovnako dobrým a pôsobivým filmom ako Once Were Warriors. Jakeov asociálny spôsob života, nekonečné chľastačky a časté excesy, ktorými strpčoval život svojim najbližším by na utiahnutie celého pokračovania už asi nepostačovali, preto bolo potrebné príbeh presunúť z interiéru unimobunkových domčekov do špinavých ulíc aucklandského predmestia a rozšíriť ho o zápletku s miestnymi gangmi, ktorú kvitujem. Celé to znovu stojí na suverénnom Temuerovi Morrisonovi, vizážou pripomínajúcom môjho obľúbeného novozélandského kickboxera s maorským koreňmi Raya Sefa. Jake Heke v jeho podaní má opäť gule a keď to roztočí, idú žarty bokom, škoda len, že Clint Eruera, stvárňujúci jeho syna Sonnyho, ktorý mu tu mal sekundovať nie je ani z časti tak dobrým hercom ako Temuera... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování strhujícího filmu Once Were Warriors (1994) má sice o něco menší existenciální sílu, protože je v něm více pathosu, sentimentu a má citelně slabší scénář, ale pro každého, komu se první díl zaryl pod kůži, je to radostná povinnost, lahůdka a hodně zajímavý zážitek. Temuera Morrison jako Jake "the Muss" Heke je opět excelentní, ale jeho syn Sonny je popravdě poněkud slabší postava (herecky i scénáristicky). Zato se mi ale strašně moc líbila Nancy Brunning (Tania), krásná a temná jako půlnoc, a asi jediná na první pohled čistokrevná Maorka ze všech těch maorských míšenců, kteří v obou filmech hrají. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako dopadajú zúfalci? No rozhodne každý z nich má na výber. Jake Heke si tak isto vyberie tú svoju cestu. Emocionálne opäť drsný snímok, ktorý už ale pôsobí viac komerčným duchom, ako jeho predchodca. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Jako devadesát procent všech pokračování úspěšných filmů nedosahují "zoufalci" ani náhodou kvality "prvního dílu", tedy filmu "Kdysi byli bojovníky" Lee Tamahoriho. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Podle mě o chloupek lepší než jednička, která mi přijde přeceňovaná. Temuera Morrison je opravdu zajímavý charismatický herec. Scény s ním mě bavily nejvíc. Konec trochu náhlý a rychlý, ale jinak to nebylo špatné drama. Jo a abych nezapomněl... ty akční scény opět jak z grotesky, ale o těch to přece nebylo. 77% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jake hledá cestu jak něco udělat aspoň pro jednou správně...a už jen to, že dostal tu šanci se cení. Oproti stroze údernému prvnímu filmu se příběh sice rozrostl o zástup charakterů a paletu emocí, ale výsledný dopad je stejný. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Kdysi byli bojovníci (1994). Tentokrát se jedná hlavně o dva dospělé syny hlavního hrdiny. První z nich je členem gangu a při jedné akci je zastřelen. Vyjde najevo, že ho zastřelil člen vlastního gangu. Jeho bratr s jeho dívkou se stanou členy jiného gangu a chtějí s jeho pomocí vraha zabít. Tomu všemu aktivně přihlíží jejich otec /Temuera Morrison/, který už přišel o dvě děti a nechce ztratit i to poslední. ()

Reklama

Reklama