Reklama

Reklama

Hříšnice - Cora

(série)
  • USA Cora

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když mladá maminka nevysvětlitelně ubodá neznámého člověka, soucitný detektiv se snaží odhalit tajemství jejích chybějících vzpomínek. (Netflix)

Recenze (67)

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou první sérii a nemohl bych být nadšenější doporučuji. Nebál bych se ani říct, že to šlape na paty takovým špičkám žánru jako Mare z Easttownu či Mindhunter. Nespolehlivý vypravěč vnáší mlhu do všech míst. Co můžeme dělat, když ani nemůže věřit sobě a když nechápeme sami sebe? Ústřední dvojice je plnokrevná a svou komplikovaností ukazuje, jak moc protichůdné vlastnosti může člověk mít. A že se právě díky tomu doplňují. Nezaostává ani detektivní stránka, kdy každá menší indicie přivede ještě větší tápání. Zdaleka nejlepší role Jessica Biel. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle asi nedokoukám. Přijde mi to totálně stupidní. Jakej policajt by se zabýval takhle dopodrobna Cořinou minulostí- minulostí vražedkyně, která se k té vraždě jednak přiznala, plus ji u toho vidělo 100 svědků..? Proč by to dělal? Proč by tím ztrácel čas? Možná na to dostanu v závěru odpověď, ale těch nesmyslů (už asi 4 lidi si vzpomněli, co se dělo 3.7. před pěti lety- WTF???) se tu objevuje víc a za ten největší považuju po čtyřech dílech to, že to má přes 80 procent a těší se to mimořádné popularitě… ()

Reklama

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"Everyone assumes we start out in the same place. We don’t." Mám obecně rád mysteriózní filmy/seriály, díky tomu, že jsem už viděl druhou sérii, jsem si oblíbil Billa Pullmana, jehož charisma a prosté, ale silné a uvěřitelné herectví seriál táhne. Zde máme ještě excelentní Jessicu Biel, nemluvě o mnoha kvalitních výkonech herců ve vedlejších rolích (Abbott, Alexander,...). Případ je nám divákům výtečně postupně rozkrýván, informace jsou velmi dobře dávkovány, dojde na několik překvapivých zvratů (minimálně pro mne) a vše se pak v závěru výborně vyjasní. Husí kůže jsem si tu užil dost a na konci jsem si i trochu zaslzel. Velmi se mi zde líbila kamera a celkově vizuální stránka, jejíž obrazy nejsou jen v odstínech šedi, jako třeba u Defending Jacob, ale naopak pěkně barevné, aniž by to škodilo ponurému a tíživému vyznění určitých scén i celkové atmosféry. Čemuž napomáhá i velmi povedená hudba a samozřejmě soundtrack s onou ikonickou písní procházející celým Cořiným příběhem. (♪♫) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[78%] Tak jsem tento seriál zkusil a tahle série nesoucí podnázev CORA mi ve finále dost sedla. První tři epizody se rozbíhají perfektně, mají temnou atmosféru. Epizody 4 – 6 jsou už takové pozvolnější, ale stále je na co se dívat, sice se tam našlo pár nudných chvil, ale to nám vynahradí poslední dvě epizody, s tím, že u té předposlední jsem málem nedýchal, jak to bylo napínavé a atmosférou hutné, že by se dala krájet po milionech kusech. Jessica Biel to sehrála opravdu na výbornou. Bavily mě i ty vedlejší postavy. Třeba takový detektiv, kterého zde hraje Bill Pullman, mi přišel trochu divný, včetně těch jeho erotických praktikách, ale nakonec jsem mu přišel na chuť, i když roli detektiva jsem mu moc nevěřil. Takže, v téhle sérii bych asi zvolil méně epizod, tak 6, ale asi plácám nesmysly. Mě nevadí, když je něco pozvolné, ale začátek měl obří tempo, pak se nějak vytratilo a poslední dvě epizody mě totálně dostaly. Ta sedmá byla emocionálně devastující, až to bylo neskutečně smutné a kruté co se stalo. Celé to bylo takové reálně pojaté, takže škoda, těch několik nudných dílů, jinak jsem ve finále dost spokojený a těším se na další série/případy. Rozuzlení bylo poté už trochu předvídatelné, ale sakra dobře zahrané! ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

V mene Otca i Syna i Ducha vymysleného: točte lepšie seriály! Komentujem iba prvú sériu, ktorá mi pripadala veľmi slabá a nedomyslená najmä v detailoch. Napríklad barmanka by si ťažko spomenula, kto v bare tancoval pred piatimi rokmi. Alebo prečo by niekto klamal, že nepozná človeka, ktorého zabil, keď je jasnejšie ako číre jazero, že ho poznal. Alebo... to už nechám tak. Zase jednej žene - celý život všetkými manipulovanej, konečne preplo a zaklala muža rovno na pláži pred očkami detičiek a rodičov s úpalom. To je celkom dobrý nápad, pripomenulo mi to Cudzinca od Alberta Camusa - zabiť niekoho bez zjavnej príčiny. Ale čo nasledovalo, ma už vonkoncom nebavilo. Možno, keby to bolo lepšie natočené... ()

Galerie (81)

Reklama

Reklama