Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (CinemArt)

(více)

Diskuze

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Škoda, že to bylo pojato komediálně. Janžurka to měla drsným způsobem dotáhnou až do toho nejdrsnějšího konce.

Ale dobrý!

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

Vecernicek

Jo, líbí se to třeba mně. Je na tom něco špatnýho? Je to ptákovina, ale dívatelná, uvolňující. Za mě je to za bůra. 

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Příšerná ptákovina, ale scéna samotného činu ve vile padoucha mě fakt božsky pobavila, a proto s ohledem na tu šílenou bídu naší komediální filmové tvorby se urvu a dám 3* :-) 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Je to capina. Sice dobrá capina, ale pořád jenom capina. Je to trošku škoda, protože z toho námětu se dalo vytěžit určitě více stačilo mít jen trošku lepší scénář a provedení. Ke konci to už vypadalo spíše jako absurudní divadelní hra, než jako film. Konec filmu byl takovej nic moc, ačkoli musím říct, že titulková scéna výsledný dojem dost vylepšuje. Nejlepší na filmu je samozřejmě výcviková sekvence Ivy Janžurové, která v tomto filmu skutečně exceluje. Dále pak určitě stojí za zmínku super Pavel Liška a velmi dobrý Martin Hofmann. Škoda toho slabšího a tak trochu nevyrovnaného provedení. Mohlo to být velký. 3* 55%

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Věděl jsem, že jdu na oddychovku do letňáku pobavit se. Zábava to byla skvělá, tekže nevím, co bych tady měl jako uměnovědně pitvat - že to nebylo "ze života"?  Dyk to byla jen normální groteska, tentokrát dokonce vtipná.

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Dobře jsem se bavila, hodně mi to připomínalo Tarantinovky.

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

Film,který není o pořádném ději.První polovina totální blbost ve druhé kdy se paní Janžurová začíná učit střílet s příchodem Pavla Lišky ten film jde lehce nahoru.Ve scéně kdy paní Janžurová jde zastřelit Martina Hofmanna tak je to později dost nudné a utahané

kaldos

kaldos (hodnocení, recenze)

Nevka

Tak to je hodně zvláštní. Někdy je toho prostě moc.Nemám rád když mě někdo něco vnucuje.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

kaldos

A překvapivě mám televizi na pozadí zapnutou celkem často. A mediální masáž u jiných českých filmů jsem vnímal mnohem více.

na příspěvěk reagoval kaldos

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

kaldos

Ty vnímáš nějakou propagaci? Oproti jiným českým komediím se tahle skoro nikde neobjevuje.

na příspěvěk reagoval kaldos

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Brtniik

Ano, to u nás taky. Jde o to, že komedie jako Ženy v běhu, či Po čem muži touží kino vyprodají v pohodě - navíc mají stabilní návštěvnost. Jenomže to jsou "profláknuté" tituly. Upřímně pochybuji, že Teroristka bude v kinech takto táhnout.

Brtniik

Brtniik (hodnocení, recenze)

Nevka

No nevím, u nás jsou např. Ženy v běhu vyprodané snad již v šesté reprise a p. Bajgar má na to napsat pořádnou komedii. Vzpomeňme nedoceněného a záhadnou sílou zcela zatrezorovaného seroše Neviditelní.
Myslím, že Teroristka bude zábavná i trochu k přemýšlení. Srovnal bych to s Bílou vdovou.

na příspěvěk reagoval Nevka

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Kubeska

Ze současné doby se asi nic takového úplně čekat nedá. Spíše něco stylem podobného Ve stínu. Nezdá se mi, že by u nás někdo měl ambice na kvalitní žánrovou obměnu.

na příspěvěk reagoval mchnk, Brtniik

Kubeska

Kubeska (hodnocení, recenze)

S těmi filmy, co jste vyjmenoval, se dá souhlasit. A s tím nechozením na české filmy také, sám jsem byl za život snad jen na jednom. Teroristka vypadá jako komediální variace na Harryho Browna. Třeba to dopadne dobře, ale já pořád čekám na nějakou českou bombu, která rozčeří vodu.

na příspěvěk reagoval Nevka, mchnk

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

A to jen dodám, že na české filmy do kina většinou nechodím.

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Kubeska

Oproti jiné české kino produkci mě tohle alespoň námětem, obsazením i zkušeností s tvůrci láká do kina... Narušitel, Úhoři, nebo LOVEní mi oproti tomuto přijdou jako naprosté nesmysly. Pokud bude Teroristka zábavná a celkově povedená, budu jen rád, když nějaké peníze vydělá :)

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

mavin

Moje chyba. Samozřejmě jsem myslel trailer. Nicméně mi to slovo z věty jaksi vypadlo :D

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Viděl jsem včera v kině, a vypadá to dost povedeně. Uvidíme, co se z toho vyklube.

na příspěvěk reagoval mavin

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama