Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (261)

Alenaprokop 

všechny recenze uživatele

Režisérka se bezúsměvně a tragicky minula s pohádkovým žánrem i se základními pravidly filmové režie. K dramatickým chybám ve scénáři a k primitivní inscenaci se přidávají katastrofální nevkus a zvláště neschopnost včlenit pohádkové postavy do filmového obrazu. Pišišvoři jsou ukradení z Avatara a Jacksonových tolkienovských adaptací. Ať jsou výsledkem poctivého úsilí maskérů či trikařů, musejí se z vůle autorky a kameramana pinožit v realisticky snímaném, prosluněném lese vyzdobeném umělohmotnými rostlinami. Zdeněk Troška vychází ze srovnání jako sofistikovaný umělec. A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Abych citoval tátu, který na to hodil očko: "Banda tupců", "Nojo, to jsou Dětenice a Kost", "To je ale blbost"... A ono k tomu ani není moc co říct. Krom živých barev, příjemné kamery, prostředí a kostýmů je to obrovský nudný a trapný paskvil. Od naprosto debilního příběhu, přes nesympatické postavy a neskutečně přehrávající herce, až po zelený Na'vi a trpaslíky s igelitkou na ksichtu. Ač Trošku nemusím, jeho pohádky bývají skutečně pohádkami, narozdíl od Řachandy, u které žánr prostě určit moc nedokážu. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Páne jo, to zase bylo... Vý(hovno)cuc veškeré současné filmařské neschopnosti - NIC pořádně nenapsat, NIC pořádně nezahrát, NIC pořádně nenatočit. Jako nevím, režisérka před tím točila pro televizi, ok, tam to snad stačilo, ale tohle vypadalo uboze, jako od náhodného editoru záběrů, bez nápadu, spousta scén vypadala jako první pokusná, nechápu. A to herecké pitvoření, toho mám enormně plné zuby, co je to za trend? A za tohle potom chtít v kině zaplatit? To je celkem drzost, ne? 20% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nejde o řachandu v tom pravém slova smyslu. Miňovského přehlídka retardovaných figurek je totiž žalostně slabá a diskuze o jeho svéprávnosti je zcela na místě. Ferencová si alespoň vyhrála s vizuální stránkou, která je na české poměry skvělá. Kulisy, kostýmy i masky jsou hlavní devízou jinak velmi hloupé pohádky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem zprvu, že pohádku točil Troška ve svých 80 letech a z pojízdného vozíčku, kterého pustili zrovna ze sanatoria - alespoň to tak vypadalo. Pitvoření, vtipy jako z Troškových pohádek, jen daleko hůř podané, rozvlekle natočené a bez timingu. Dva teplí bratři hned na úvod. A sotva se seznámíme s nějakými postavami, šup skok, jde se jinam, kde je opět pláč a skřípění zubů ze vší té snahy o "veselé" pitvoření. Princezně lezou kozy ven, na homosexualitu dojde za chvíli znovu, a logické lapsy se množí (včetně naprosto nesmyslného přivázání prince a jeho pomocníka ke stromu - stačilo, aby se jeden provlékl směrem dolů). A když dojde k převýchově princezny, kam na tři tydny zmizeli ti dva pošuci? Slušná výprava a velmi dobrá kamera, sem tam i hudba ujde (až na to, že je jí moc a občas by mohla mlčet). Herecké výkony hodně tristní, samé přehrávání, vtipy na úrovni puberťáků z šesté třídy, děj zmatený, a kdyby tam přistáli ufouni nebo kolem projel Vinnetou, ani mne to nepřekvapí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si můžeme všimnout, že princezna dostane šaty a na nich je zapínání na zip, což je na danou dobu dost nepravděpodobné. (cmenda)
  • „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. (SONY_)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama