Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (262)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak nevím zda tenhle film měl nějakého režiséra, nebo vypustili bandu herců na plac s pokynem: "Improvizujte!" Herci se pitvoří a přehrávají jako na návsi v Babovřeskách, protože nemají co říct!!! Hobiti přes příšerné masky nemohli ani mluvit a člověk nevěděl zda se smějí, či pláčou! Zase další z moře zklamání českého filmu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě už to začíná srát. Člověk se na vánoce dokonce obětuje a čumí na po x letech na NOVU, jen aby viděl další novou pohádku, ale zase to nevyšlo. Navíc ty reklamní bloky, nechápu jak se někdo může dívat na filmy s reklamou uprostřed, na začátku, na konci, po začátku, před koncem, ještě víc mě to otrávilo. Bylo to nudný, uplně maximálně, žádný zlý zlo, zakéřnosti, dobro, ani láska. Pohádkový bytosti zkopčený z amerických filmů a princ a princezna absolutně nevýrazny. My země vyhlášená krásou žen a ve finále nemáme už ani herečku na krásnou princeznu. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

České pohádky jsou postavené na přirozenosti a lidskosti, a to i v případě nadpřirozených bytostí. České pohádky vždy stojí na středobodu dobra ztvárněného dobrosrdečnou, inteligentní a skromnou postavou. České pohádky nepotřebují trolly, gnomy, ogry... ani pitvořící se hlupáky. A proto tahle pohádka u nás fungovat nemůže. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

PRD AVATAR! REBELKA! XD Nakonec když pominete těch počátečních 25openingových minut a ty tři ultra nevtipné dementy... Tak to nakonec není špatná ultra blbá pohádka jak by jsme si mohly myslet. Nakonec to má i logičtější scénář než třeba nový ST.. :D Dobře, je to dementní a místy ultra hloupé a infantilní, postavy se občas chovají jak retardovaní žáčci pomocné školy pro Emu... ale když se to tak vezme kolem a kolem... nemá to být tak úplně normální pohádka, jestli to teda měla být vůbec pohádka (myslím že jsem tam viděl i bradavku :D Takže jsem to tak prostě bral a raději vypnul mozek... a užil si to. Není to sice takový mister-stick jak Zmletá Buchta... O.o Uchh..... ale, dalo se to přežít. Takže si to tři hvězdy určitě zaslouží... ta čtvrtá je za tu Alzheimer postiženou zelenoočku která mi prostě přišla stlaaašně roztomilá a ten vořešprut se k ní nakonec i celkem slušně hodil... předvídatelné klišé, ale co by jste chtěli od pohádky? :) Prinzezna dost překvapila.. stejně tak zbytek toho zdementizované spolku (dle vašich slov) Ty Enciklopedické trailery to vážně zabily... škoda. 65% ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Takže v první řadě mě překvapilo těžce prázdné kino, na to jak velkou si udělali reklamu...A teď k věci. Mně se to celkem líbilo, také proto dávám tři hvězdy .. Další chybí jen z toho důvodu, že je pohádka zaměřená více na děti. Dospělý člověk si tam moc nemá co najít. Například v Bambitce to bylo velmi zajímavé i pro starší diváky, protože se to úzce dotýkalo dnešní doby. Tady nic a nic. Ale byla to vskutku krásná podívaná, nádherné záběry krásných míst, opravdu perfektně zpracované lesní postavy a pod. Pravda je, že bez Kuby (kupodivu ne hlavního hrdiny) a princezny by to vůbec nebylo ono. Tito dva herci tomu dali ten správný říz a těch pár lidí, co v kině bylo, se smálo, až se za břicho popadalo. Ale ano,pro mě úspěch, bylo to velmi příjemné filmové dílko a jsem ráda, že něco takového v ČR vzniklo :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si můžeme všimnout, že princezna dostane šaty a na nich je zapínání na zip, což je na danou dobu dost nepravděpodobné. (cmenda)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama