Reklama

Reklama

Invaze zlodějů těl

  • Česko Invaze lupičů těl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

První remake stejnojmenného klasického hororu Dona Siegela z roku 1956 se odehrává v San Francisku. Když si Matthew Bennell (Donald Sutherland) uvědomí, že někteří z jeho přátel se po utržení zvláštní rostliny nechovají, jak by měli, je plán nepřátelských mimozemšťanů na ovládnutí planety Země a jejím přetvoření k obrazu svému v plném proudu. Každý člověk, jenž utrhne podivnou přes noc vykvetnuvší rostlinu je nahrazen klonem, plnohodnotnou to kopií sebe sama, která však poslouchá agresory a jedná čistě v jejich zájmu. Bennell se stane svědkem takového nahrazení a rozhodne se s tím něco udělat, aby nedospěl stejného osudu. Jenže komu může věřit, když ovládaní lidé jsou ve všem stejní, jako jejich původní já? (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

klerik 

všechny recenze uživatele

Predošlú verziu som nevidel... Ale toto je slušne odvedená robota - na dobu vzniku. Z filmu cítiť atmosféru katastrfických filmov tej doby. Pár scén je skvelo zrežírovaných, jedno rozsekanie hlavy mi doknca vyrazilo dych (inak nečakajte nejaké krváčiny). Je to ale taká pozvoľná záležitosť, že som úplne chápal tvorcov INVÁZIE z roku 2007, prečo z tak sľubného námetu spravili podstatne mrazivejší film (ktorý ma zase ale iné chyby). V podstate klasika, ktorá premyslene dávkuje informácie, slušne deprimuje hudobným doprovodom a má veľmi dobré finále... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pěkný příklad toho, jak se to dělá. Pravda, poslední půlhodina už je spíše nudná, ale ta atmosféra by se dala krájet. Taky závěr je podle mého gusta pěkně frustrující. Takhle by se měly točit pořádné horrory. Jen děsit a paralyzovat strachem. Ne nechutně vylekat diváka litry krve, jak je tomu v dnešních slátaninách. Tenhle film se do vás zakousne. Solidní počin co si zaslouží svých 75% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak je asi na čase se k něčemu přiznat. Ani jedna verze IOFBS se mi moc nelíbí. Nevím proč, podle hodnocení a toho že se jedná o klasiku jsem doufal že se mi budou líbit víc(v jeden den jsem viděl tuhle+verzi z 56). Nepočítám herce kteří mi přišly výborní(jen Goldblum mi připadal strašně divnej). A i atmosféra fungovala na výbornou. Ale prostě mi nesedl ten divnej postoj k filmu, nebo jsem prostě vybral špatnej den na shlídnutí. Protože i když ten film má kvality tak mi nesednul. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po působivé úvodní scéně s meziplanetárními 'láčkovci', která mě hodně navnadila, přišlo bohužel nejdřív mírné zklamání. Protože co je platný výborný příběh (námět), když je jeho zpracování trochu nešikovné. Kostrbatý scénář má zpočátku dost prapodivnou stavbu (že by brutální finální střih?) a k tomu se ještě párkrát trochu rozdovádí ruční kamera, která byla v osmasedmdesátém možná originální a inovativní, ale nekoukatelná je úplně stejně jako skákavé kamery dnešní. Ovšem nakonec musím dát nadprůměrně spokojenou čtvrtou hvězdu, třeba za duplikační scénu z noční zahrady, za příšerného lidopsa, za nečekaně mrazivý závěr(!) a taky za všechny hlavní herce; třeba očima koulející mladý Jeff Goldblum je roztomilý, Brooke Adams hezká a sympatická a hodně zajímavá je třeba i Veronica Cartwright, která se do roka a do dne proslaví jako nervově labilní navigátorka Lambert v prvním Alienovi. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, která verze "Zlodějů těl" je lépe zpracovaná. Myslím, že z jistých důvodů se mi přeci jen více líbila původní verze z roku 1958. Snad už jen proto, že byla černobílá, že patřila k tomu "boomu" sci-fi filmů z 50. let či snad proto, že byla první. Každopádně i tento remake si rozhodně zaslouží uznání. Brooke Adams je půvabná a sympatická, Jeff Goldblum zase fešný a mladý, Donald Sutherland bojuje, jak se dá a "Spock" Nimoy se zase snaží držet "logiky.":) Hudba je docela decentní, ale když už přijde na věc, dokáže vytvořit i nějaký ten "faktor" strachu. Nejděsivější mi asi přišlo, když "oni" začali vyluzovat ten svůj křik, nebo co to bylo:) Závěr filmu je vskutku dokonalou tečkou. Pohled na Donalda s otevřenou pusou a ukazující rukou, to stálo za to. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (18)

  • Při zkoušce cameo role Kevina McCarthyho herce rozpoznal kolemjdoucí nahý bezdomovec a řekl "The first one was better." ("Ten první byl lepší."). (D3VIL)
  • Kevin McCarthy, jenž hrál hlavní roli v původní verzi filmu, se objeví jako muž žádající o pomoc. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

včera

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Zlodeji tiel sa vrátia

Zlodeji tiel sa vrátia

16.07.2005

V klasike sci-fi hororu Invaze lupičů těl malomestský doktor v podaní Kevina McCarthyho odhalí, že obyatelia mestečka sú nahrádzaní mimozemskými duplikátmi. V roku 1978 nakrútil Philip Kaufman remake… (více)

Reklama

Reklama