Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 255)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pozemská verze Vetřelce a nutno říci, že velmi povedená! Některé vypjaté scény mi vzdáleně připomínaly, jak se jediná přeživší Riplyeová ocitne sama s "Alienem" v kosmické lodi. Opravdu, napětí je skvěle vygradované a po polovině filmu se divák strachuje o své hrdiny v každém okamžiku. Velice uvažuji o páté hvězdě! P.S. Přimlouvám se, aby zvláště akční filmy byly natáčeny takto skoro němé. Pak ubylo těch "duchaplných" dialogů a nahradilo by se to dalšími akčními scénami. ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Nefungující kinokantýna povýšila kinozážitek o velký kus. Být tam někdo s popkornem nebo šustícím sáčkem, tak je dávno na cucky. Jo a ať vám tvrdí, kdo chce co chce, skvrna na sedačce už tam byla přede mnou. ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Lehce nadhodnocené. Jde o film, na který se dá koukat, je v něm spousta zajímavého ale na druhou stranu řada opravdu nelogických věcí, kterými je hlavně "postižena" druhá polovina. Ve výsledku - čistý průměr. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Mam dve otazky: Kde se ty prisery vzaly a proc si proboha nekdo do sveta, kde hlasity psouk znamena smrt, poridi dite? ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

ten svět nefunguje, podle jeho pravidel měli být všichni mrtví už při prvním problému s hračkou. Pak je to jen kumulování naprosto dementních scén, bud ho pistole zabije a má smysl ji použít hned nebo ne a nemá smysl s ní běhat. Hřebík uprostřed schodu se po 2 letech jen tak zjevil, po 2 letech bez mluvení nebudete mít normální hlas, kukuřici neseli lidi, a chtěl bych vidět sklízení :-) Navíc když už měli zvukotěsnou místnost, tak proč ji nepoužívali. Proč neměli kolem domu sirény na odlákání pozornosti, když měli moře elektřiny, kterou vyráběli asi ze zvukových vln. Nemluvě o tom jak by se ta potvora musela probořit v sýpce. Každá scéna je naprosto dementní a nelogická... tohle si dokáže užít jedině jedinec po lobotomii ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, provedení odfláklé, nedomyšlené. Potvory skvělé, přitom málo napínavé, nelogické, ... konec stupidní ... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tak klobúk dolu! Tento film vo svojom žánru so svojim natočením a spracovaním pôsobí tak osviežujúco, ako pohár vody v horúčave. Scenár síce jednoduchý (miestami náznaky potenciálu väčšej originality), ale za to bravúrne „prekonvertované“ do filmu. Hudba od M. Beltrami veľmi dobre pasuje k celému filmu. Hereckej dvojici E. Blunt a J. Krasinski, nie len v osobnom živote, ale aj na plátne to ide spoločne dobre. Jeden bod dole za to, že nie je úplne jasné, ako sa do takej situácii dostali ľudia a že tie „votrelci“ čo sú za potvory (a odkiaľ prišli). Záver inak štýlový. P.S.: Ako je možné, že E. Blunt v každej scéne vypadá tak krásne a neodolateľne (aj v tých psychicky náročnejších)? Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Více než celovečerní film mi to připomínalo pilot nějakého seriálu. Asi nejsem zrovna cílová skupina abych ocenil žánrové libůstky. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Za me tezka zanrova pecka. Krasne sehrane a klidne by mohlo byt delsi. Me se film skutecne trefil do vkusu a tim padem spokojenost. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Krasinski je multitalent a zapomeňte na to, že by žil jen ze svého Jima z Officu. A Quiet Place je psychologický horor, šmrcnutý scifi, který dokáže místy hodně zahustit atmosféru a to nejenom díky originálnímu příběhu a děsuplným monstrům. Hajlajtová scéna, kdy rodina příjde o svého nejmladšího člena skutečně zamrazí krev v žilách a je velká škoda, že neznámé monstrum je velice brzy odhaleno v celé své kráse, jakkoliv si s ním kreativci efektoví vyhráli. Ta nepřirozeně se hýbající a tikající dvojnohá hrůza by fungovala mnohem intenzivněji v náznacích a dávkovaně. Přesto jde o originálně hrůzostrašný počin, kterému se oddali všichni výborní herci v čele s Johnem a Emily. Zejména první půle, kde se prakticky nemluví svou napínavostí drtí půli druhou, která sice nepostrádá gradaci, ale už neudrží divákův dojem v rovině "holy shit" a doklouzá k "povinně" otevřenému konci s teatrálním nabitím brokovnice (až uvidíte, pochopíte). 80% ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Netreba premyslené dialógy a 100 miliónový rozpočet na to, aby film oslovil diváka. Stačí, ak sa skĺbi kvalitný scenár s atmosférou a Emily Blunt po boku Krasinskeho vás prikujú na hodinu a pol do sedadiel. Príbeh síce nie je úplne najoriginálnejší, miestami mi pripomínal Vojnu svetov a Cloverfield, ale výborne napísaná rodinná dráma s hororovým jadrom miestami doslova spôsobí mráz na chrbte. Jediné čo by som vytkol, bol prvoplánový koniec, ale keď pomyslím, že podľa úspechu filmu nás určite čaká druhý diel, možno budem ešte milo prekvapený, čím nás John Krasinsky prekvapí. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že jsme byli vtaženi do příběhu, kde už ti potvoráci prostě byli, ale ten zbytek byl k smíchu. Jakože, dobře nehoda se stane a nějakým způsobem si do života, ovládanýho superslyšícíma monstrama, pořídíte dítko. Dítka první měsíce svýho zivota nedělají nic jinýho než že řvou. Ale tady tohle nééé, a když natáhne moldánky, zavře se mu tlamička rajským plynem, či čistým kyslíkem?? Mamka u porodu je pomalu odvážnější než ženy ujíždějící na scientologické víře, ale Katie Holmes přece jen nepokořila. Ale zase na druhou stranu s rozervanýma rodidlama hned skákat jak čečetka, no klóbrc dole.Taťka se ani tou sekerou nerozmáchne, aby alespoň trochu ukázal, že by mohl za rodinu bojovat, tak si jen tak zařve. A největší drzost považuji to, že z hororu je tam fakt kulový. Misto aby vám aspoň naservírovali kuchnutý dítko, vyhřezlý střeva dědka, co to vzdal úplně a řádně rozežranýho tatíka, tak se nedočkáte vůbec ničeho, jen trapnýho gesta nejodbojnější maminy všech dob na konci. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Tiché místo působí mezi svými žánrovými kolegy velmi svěžím dojmem. Škoda snad jen toho konce. Originální námět se skvělými herci a precizní režií by si ho ostatně zasloužil v nějaké ucelenější a promyšlenější podobě. Ale kdo ví, třeba se dočkáme dvojky a ta nám ho přinese. Po téhle devadesátiminutovce bych se nezlobil. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Treba vynechať logiku veci a užívať si najmä druhú polovicu. Mimochodom, tá posunková reč stála za prd. S tým by sa nedohodli ani v praveku. Inak nemám nič proti... ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Vcelku neotřelé sci-fi. A originální nápad se v tomto žánru v poslední době cení. Jen mě trošku namíchl neuspokojivý konec - nejedná se o žádné filosofické sci-fi, kde mívá taková pointa smysl ... 75% ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, výborně natočené, ale tak mizerný scénář. Chování postav kolikrát nedává smysl, monstra jsou vidět až zbytečně často (a jejich vzhled není nic extra) a ten poslední záběr dokáže naštvat (moje jediná myšlenka byla "a to je všechno?"). Přesto ale pořád dobrý horor, který dokáže být napínavý, ale škodí mu jeho až moc dobrá pověst, díky které jsem automaticky čekal něco víc. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát lepší hodnocení, ale čím víc se kára zápletky valí do konce, tím víc idiotismu na sebe balí. Počáteční tragédie dává znát, že máme do činění se superrychlým neporazitelným cosi. Jenže pak se postupně zjišťuje, že film mohl skončit daleko dříve. Nicméně natočené to není špatně, herci hrají obstojně, i když to vypadá, že břímě hereckého řemesla na sebe bere hlavně Emily Blunt. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Další naprosto nevyužitý potenciál. To co mohl být zajímavý film se spoustou nápadů je jen další film o krčení se v rohu a skrývání se před nějaký fujtajblem. Velmi rychle se v ději objeví obrovské díry a postavy se jako vždy chovají jako blbci. To co Bird box dokázal ukočírovat to se v tomto snímku nepovedlo. Asi největší mínus je pak až příšerná šablonovitost a předvídatelnost. 90% času jsem měl pocit že jsem vše už viděl v jiném filmu (Znamení, Stranger Things, Válka světů apod.). Nejprůměrnější průměr 50% ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama