Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (491)

Othello 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem během sledování přestat myslet na poznámku z dokumentu Electric Bogaloo, že zatímco Cannon Films natáčeli v osmdesátých a devadesátých letech prakticky stejné zápletky s podobným vysledkem, rozdíl byl v tom, že oni byli na okraji filmového zájmu a točili filmy s minimálními rozpočty, které až posléze prodávali distribučním společnostem, zatímco dnešní souputníci jsou blockbustery s nejdražšímu herci a devítimístnými sumami v budgetu. Infantilní doba si holt žádá infantilní činy. Ačkoli napojení na mód naprostý výplach v lecčem pomůže, protože závraťové scény a sem tam nějaká destrukce nenáročné oko potěší, spíše nakonec převládá otrávenost nad mizerně sestříhanou akci, slizkému podkuřování čínskému trhu, nudnými motivacemi i postavami a nesnesitelnou hereckou neschopností Dwayne Johnsona (neřikejte mi, že na někoho třeba před deseti lety blbě nešáhnul, no tak, najděte důkazy. Dám vám peníze). Přítomnost teroristů v baráku navíc co chvíli upomíná na první Die Hard a jakmile vám tohle přijde na mysl, jde celej Scyscraper ke zdi. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Viděno v kině. Tak já nevím, nedá se mi to moc dobře hodnotit. Je to opravdu divný film. Akce tu je, je natočena dobře, Rock je skvělý jako vždy, moc záporů bych tu neviděl, přesto mi to přišlo takové celé jednorázové až průměrné. Děj byl samozřejmě primitivní, ale byl i děravý a snadno odhalitelný – neobsahoval žádnou pointu na konci. Záporáci byli teda opravdu nevýrazní a slabí. Vizuál a celkově provedení mrakodrapu bylo ale skvostné – to se musí nechat. Takže asi tak, nedokážu k tomu víc napsat. Podruhé už to nedám. Neobsahovalo to nic, na co bych si vzpomněl, ale zas mě to vůbec neurazilo. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mrakodrap byl od začátku popcornovou objednávkou na míru. Na jedné straně máte americké filmaře, americkou hvězdu a americké vyprávěcí postupy, na druhé pak čínské lokace, čínské peníze a čínskou hereckou podporu. Rozum říká, že by to skoro automaticky mělo dopadnout hrozně. Rock si ale svoji novinku ohlídal natolik dobře, že plní zadání v každém ohledu a jedná se o svižný katastrofický biják pro celou rodinu. Ano, buďte připraveni na tunu klišé a přibližně nula překvapení. Řemeslně ale Mrakodrap šlape úplně v klidu a přesně víte, kdy bude americké (nebo čínské) publikum nadšeně tleskat. Pro někoho je to celé automaticky špatně a samozřejmě nečekejte žánrový zázrak. Touhu po spotřebním napínáku tu ale s klidem ukojíte, a navíc vás možná potěší, že je Neve Campbell zase jednou docela cool. (6/10) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vizuálne veľmi dobré, ale kvôli tomu filmy nepozerám. Chcem sa pobaviť dejom, tu to žiaľ neprišlo. Dizajnovo krásny mrakodrap, Johnson hrá to, na čo stačí, ale inak akčná nuda. Film svojím obsahom patrí skôr do katastrofických filmov spred 25 rokov. Hlavný hrdina tu prekonáva prekážky, ktoré mu neuverí ani rigidný imbecil. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mrakodrap mohol byť čímkoľvek. Nostalgickým ohliadnutím, adrenalínovým akčňákom alebo strhujúcim katastrofickým filmom. Je však iba nudným B- čkom so slušným rozpočtom, jednou skvelou scénou a hviezdou, ktorá by si mala dávať pozor s kým spolupracuje. Svojim poňatím najviac pripomína slabšiu Povodeň (takže zabudnite na Die Hard alebo Sklenené peklo). Tá takisto pracovala s akčným príbehom v katastrofickým kulisách. Robila to však nápaditejšie, svižnejšie a zábavnejšie.Tešil som sa na to. Moja chyba. 5/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama