Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Po letech znovu skouknuto, je to takovej ten halywůdskej standart, velká áčková produkce s hvězdama, kerá je ale zoufale v mantinelech a nikde nepřesahuje, aby to bylo něco víc než jen dobrá kriminálka, sranda je to obsazení, tehdy bylo v módě dávat do dvojice bělocha s černochem, takže snjps a konery, k tomu přihozenej kajtl do role zkorumpovanýho poldy, k tomu hozenej bučemi do role bulvárního reportéra, přidat trochu exotiky v podobě tijy karér, no a pár japončíků k tomu včetně toho hlavního, kerej dva roky předtim ještě dostal nakládačku v malym tokyju, k tomu ještě lílenda pálmra v bílejch šortkách a dort je upečenej - protřepat zamíchat - a koktejl je hotov, jak říkám, skrátka standart. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tento film patřil pro mě, do kategorie zapomenutých teprve, po shlednutí první půlhodiny jsem si uvědomil, že už jsem ho ve svém dětství viděl. A strašně se mi líbili scény ohledně videa na disku a vše co se toho týkalo, ty mě ze všeho nejvíc drželi v napětí a totálně mě uchvátily. co ti američani, ještě nevymyslej. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Klubko asijských frajírků, společně s východně žlutě lízlou Tiou se po dvou letech po Zůčtování v malém Tokiu znovu setkává před kamerou. Ovšem Lundgrena vystřídal Snipes, Brandona Leeho Sean Connery a přidali se ještě taková jména, jako Harvey Keitel či Steve Buscemi. Akční Tokio střídá mysteriózní drama v Los Angeles a mě padá hlava na polštář a užívám si tuto kvalitní kriminálku plnými doušky. Bavil jsem se, jen mi trochu vadilo to nepříjemné natahování děje a pomalejší tempo filmu. Šlo to sfouknout za 90 minut a nic by se nestalo. 65% ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Burani v americké kriminálce, vždy brilantní, a zde ušlechtilý Connery, tedy Connor a učící se a vyučovaný detektiv. To vše mírně namočeno v rasistické omáčce, kterou si táhnou amíci vůči Japoncům od 2.války.Naproti tomu kultivovaní Japonci s neméně vysokým intelektem.Jde o zajímavou konfrontaci dvou náhledů na svět, obecně dvou kultur.Oděno pak je vše do akční zápletky, která sama o sobě zajímavá není.Já spíše sledoval sondu do japonské kultury,A autorům filmu i hercům se to povedlo velmi dobře.Hodnotím nad průměr. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Tento film velmi zvláštním způsobem rozkrývá a ukazuje odlišnost dvou civilizací - orientální a tzv. východní. Ukazuje jakým způsobem jdou obě za stejným cílem, tj. ziskem, jaké používají metody pro dosažení svého cíle, a kde je morální a lidská hranice. Musím říci, že srovnání nedopadá pro východ moc dobře. Jinak tento film však postrádá větší akčnost, lepší srozumitelnost a logiku. Celkově průměrné 3. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Senátor Morton obdrží barevný fax na zastaralém stroji, který tiskne jen černobíle. (EstéCaňa)
  • Identita vraha bola oproti knižnej predlohe zmenená na základe rozhodnutia režiséra. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama