Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poctivá, i když ve finále docela tuctová krimi nebo lépe řečeno detektivka z prostředí japonských korporací, leckdy napojených na kriminální živly. U podobných filmů mě vždycky baví atmosféra 90. let, která je tady taktéž hmatatelná. Obsazené je to slušně, ale nikdo nemá šanci příliš vyniknout, protože ani postavy a ani jednotlivé scény nejsou vyloženě zapamatovatelné. Na druhou stranu cením, jak neokázalé a logicky vystavěné to celé je. Jen je to v této podobě trochu dvousečná zbraň. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Už na prvý pohľad je zrejmé, že sa nejedná o žiadnu rýchlovku či nízkorozpočtovú záležitosť, ale že na kvalite si tvorcovia dali záležať. Obsadenie Conneryho zasa dodalo správny punc. Naproti tomu Snipes mi tu vôbec nesedel. Zápletka je zasa zbytočne komplikovaná, spracovanie postupne sa odhaľujúcich zistení a všeliakých zvratov išlo urobiť aj lepšie. A škoda, že postupný záver vyznieva slabo, bez atmosféry a mystérie, ktorou film začal, bez akejkoľvek gradácie. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes pro mě bohužel nebyl plnohodnotný hlavní hrdina, protože mě jednoduše nedokázal vůbec zaujmout (scénku s dcerou bych okamžitě vystřihl) a donutit mě fandit mu, to naštěstí neplatilo pro Seana Conneryho, který měl charisma na rozdávání. Jinak je fajn, že i když nám vraždu naservírují hned ze začátku, ne všechny věci jsou ve skutečnosti takové, jak vypadají, takže tak 2-3 zvratů se dočkáme. Škoda, že zde chybí větší porce napětí, stejně jako atmosféra, film nám sice nabídne menší náhled na japonskou mentalitu, ale k čemu to, když zde tyto 2 výše zmíněné základní ingredience pro dobrý krimi thriller chybí. Závěr se mi moc nelíbil, sice zůstal ohledně jedné dějové (mini) linky otevřený, ale jelikož mi ta sama osobě přijde naprosto zbytečná a násilně přidaná, ukončení Vycházejícího slunce je poněkud nešťastné. Ve výsledku lepší 3*, potenciál snímku byl však podle mě vyšší. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Web Smith (Wesley Snipes) vyšetřuje smrt mladé ženy v zasedací místnosti velké japonské korporace. Už od počátku ale vyšetřování provází spousta otázek, a tak mu na pomoc přichází tajemný detektiv John Connor (Sean Connery), odborník na japonskou kulturu. Společně musí rozvázat pletenec lží, výmluv a politických intrik, než se dostanou k samotnému pachateli hrůzného činu ... Film nabízí vcelku zajímavý pohled do nitra vysoké politiky (senátor vysvětluje, svoji otočku o 180 stupňů) ale i velkých korporací, s nádechem japonské kultury. Do tří čtvrtin filmu nemám větších námitek, ale poslední půl hodinka to bohužel úplně zabila. Vyřešit celý případ tak, že budu doufat, že se vrah složí a sám přizná? Navíc asi Kaufmanovi přišlo ve filmu málo akce, musel v posledních minutách do filmu prásknout alespoň jeden souboj Snipes a Connery vs. desítka japonských zabijáků. Taktéž si myslím, že šlo více využít z postavy Steve Buscemiho .. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další pure devadesátky. Vycházející slunce kombinuje všechny aspekty tak typické pro devadesátková akční krimi. Wesley Snipes je povolán vyšetřovat vraždu do sídla japonské firmy, která chystá velké akvizice ve Spojených státech. Nepřítelem se tedy tentokrát našel v zemi vycházejícího slunce. Do mocenského boje japonských technologických firem se zapojujme také japonský insider Sean Connery. Nic překvapivého. Nic objevného, ale usledovat to v každém případě jde bez problémů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Scenáristi Michael Crichton a Michael Backes neskôr od projektu odstúpili kvôli rozporom s režisérom, ktorý chcel do hlavnej role obsadiť Afroameričana. (Real Tom Hardy)
  • Film bol v čase vydania kritizovaný za to, že démonizuje aziatov. (Real Tom Hardy)
  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno