Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Rozpočet chudých 350 000 USD. Takže jen o fousek více než v minulém díle, ale rozhodně to není nejhorší díl. První desetiminutovka svou nechutností a zpracováním pěkně navnadila na "zvrácenost a nechutnost". Poté přišla detektivní a vysvětlující část. Konec na Pinheada standartní. Tunnicliffe na to šel fikaně a malá podobnost Inferna z toho cítit je, škoda že neumí atmosféru, jelikož tu to nemělo téměř žádnou. Stopáž krátká, takže to nestihlo ani nudit. A dle konce usuzuji, že to mělo být rozloučení s Pinheadem, tím že ho vyloučili do reálného světa. Tak snad někdy solidní remake, nebo už úplný konec. Tento díl mě ani nenadchnul, ale ani nesklamal. Dle hodnocení zde jsem to čekal mnohem horší. // 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Pinhead je má nejoblíbenější horrorová postava. Přeobsazení v předchozím díle mě mrzelo, Doug Bradley se nevrátil ani v tomto díle, ale musím uznat, že zde je Pinhead Bradleymu podání i vzhledu docela podobný. Hellraiser má již tolik dílů, že mi ke spokojenosti stačí vlastně již jen Pinhead a létající řetězy. A obojí je i tady. Kupodivu Pinhead dostal v závěru i dost prostoru a jeho vypořádání se s jednou mýtickou bytostí je až radost sledovat. Zápletky Hellraisera se postupně vydaly svým vlastním směrem. Tohle je tak trochu podobné pětce a nevím proč, ale cítil jsem v tom trochu Silent Hill, asi tím prostředím a některými postavami (proč, sakra, musí být řezník vždycky tlustý prase?). Vzhledem k tomu, že již dlouho od Hellraisera (kromě Pinheada a létajících řetězů) moc neočekávám, nedochází ke zklamání. Předchozí díl mě dějově i zaujal, tohle mě zaujalo tou temnější a krvavější stránkou (vak pro pejska super). Takže zklamaný nejsem, znechucený taky ne, ale ani nijak nejásám. Protože Pinhead a řetězy. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhlo jednatřicet let od doby, kdy Clive Barker přišel s dnes již kultovním Hellraiserem a získal si srdce nejedno diváka. Bohužel postupem času se z jeho geniální myšlenky stala jen ždímačka peněz a každý další díl postupně zatloukal hřebíky do rakve této série. Sestupná kvalita vyvrcholila otřesným devátým dílem, který měl na svědomí tentýž člověk, jenž tentokrát dokonce sám usedl do režisérského křesla. Gary J. Tunnicliffe měl v několika předešlých dílech na starosti efekty, masky a gore, v osmém díle si dokonce zahrál jednoho z Cenobitů, no a v devátém se stal autorem scénáře. Takže bylo jen otázkou času, kdy to celé zkompletuje a vrhne se i na režii. Judgment jako celek zas až tak katastroficky nedopadl a dopadl lépe, než někteří jeho předchůdci (šestý a devátý díl). A to především díky až nechutné první třetině, o kterou se postaral sám režisér Tunnicliffe, coby pekelný inkvizitor a jeho pomocníci při posledním soudu. Zvláště pak zvracející tlusťoch (hodnotitel) byl správně ujetý a v bizarnostech se pokračovalo i u poroty a chirurga. V těchto chvílích jsem doslova chrochtal blahem, protože podobně morbidní (fekální) podívanou mám docela rád. Špinavost tohoto „očistce“ však následně nahradila detektivní stránka filmu a ta už tak záživná nebyla. Navíc tu byla i přítomnost andělské Jophiel, která mi do toho moc nezapadala. Ale tak alespoň se měl Pinhead na kom vyřádit. Nejen že herci byli dost toporní a žádné extra oslňující výkony nepředvedli, ale místy to jejich pátrání i trošku nudilo. Potěšila krátká přítomnost Heather Langenkamp, která se před kamerou mihla coby bytná v domě úchyláka Carla Watkinse. Každopádně po předchozím zklamání budu hodnotit tento díl jako průměrnou záležitost. Lehce nechutných věcí tu bylo k vidění dost a hlavně potěšil i samotný úvod / závěr. 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hellraiser je pro mě mrtvý. Tohle bolelo. Tam kde Revelations u mě aspoň malinko šahal po atmosféře, tak tady ani náhodou. Film se snaží jen o gore které mu ale moc nešlo. Film je špinavý a nechutně natočený, a to nemyslím jako kompliment. Příběh je opět o zkorumpovanejch policajtech kteří vyšetřují, nechutné vraždy. Tentokrát tu ale nic nefunguje. Všechno od příběhu, přes herce(mimochodem ten zjizvenej hlavní padouch je trapnej). Všechno je špatně. 1* je aspoň za sem tam kvalitní gore, ale celkově jsem trpěl více než postavy ve filmu. Sbohem Pinheade. Edit: Tak jsem zjistil že Tunnicliffe(režisér) je tvůrcem stovek make up z různých hororů včetně Hellraiser 3. MAke up dělá velmi dobře ale jako režisér za nic nestojí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Prekvapivo celkom ok. Remeselne to pravdaže zodpovedá svojmu nízkemu budgetu (350 tisíc USD), ale Tunnicliffe je zručný trikár, takže je tu najviac scén s cenobytmi a násilím, odkedy sága zmizla z kín do periférie dvd požičovní a video-on-demand. Čo je ale najväčšie pozitívum, konečne príbeh rozvíja mytológiu a nie je to len one-off detektívka o ďalšom zhýralcovi, ktorý nejakým nedopatrením otvoril Lament Configuration. A Paul T. Taylor je prekvapivo solídny Pinhead (čo sa nedá povedať o Pinheadovi v predošlom filme). Hellraiser: Judgement nie je žiaden svetoborný horor, ale v porovnaní s predošlými piatimi dielmi predsa len niečim vyniká. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V čase 1:00:44 při hledání Preceptora postupují detektivové v tmavé místnosti s baterkami. Při přechodu na střechu již tyto baterky nemají. Dále pak před vstupem do posledni tmavé místnosti je opět drží v rukou. (Horryx)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)

Reklama

Reklama