Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejnedoceněnějších filmů roku 2016. God Bless Dick Chaney´s America! V jednom tedy s tvůrci nesouzním: je zřejmé, že jim není po chuti amerického vojenského angažmá v Iráku a Afghánistánu, satirické poznámky na adresu federální vlády a zvlášť někdejšího prezidenta George W. Bushe jsou až příliš jednoznačné. Zbytečně silně antimilitaristické a protiestablishmentové pojetí je však jednou z mála pih na kráse, a pokud na rozdíl ode mě patříte ke kritikům zahraničí politiky USA, připíšete snímku další významné plus. I tak jsem ale dal plný počet, a to jakýkoli vojenský zákrok USA kdekoli po světě budu vždycky obhajovat. Týpci a zbraně navíc mají obrovský trumf v Jonahu Hillovi. Jeho Efraim Diveroli je slizký, úlisný, podrazácký, chlípný, arogantní, místy s psychopatickým chování, přesto z něj nejde odtrhnout zrak. Kdykoli nebyl v záběru, těšil jsem se, až se do něj zase vrátí. Zbytek včetně nudného Milese Tellera jen tak přicmrndává. Skvěle natočený příběh o falši, kamarádství, podrazech a morálních dilematech je dechberoucí, vědomí, že inspirací byla skutečná událost, ho posouvá ještě o kus výš. Jen doplatil na zařazení do ranku komedie, protože komediální není a nechtěl být - satira přece není komedie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborná komediálna dráma, kde tej humornej stránky nie až tak moc, ale akčnej drámy zase spústa. Hlavne druhá polovica filmu je skutočne pútavá. Celkom je to taký mix Vlka z Wallstreet a Obchodníka so smrťou. S poučením, že ilegálna činnosť sa našťastie nie vždy vyplatí. Plný počet dávam napriek nie top hercom. Teller a Hill sú takí poloherci, ale na dané roly maximálne vhodní. Snímok má svoje poučenie a odkrýva americký obchod so zbraňami tak, ako sme to všetci tušili. Summa summarum je to veľmi zaujímavý a príťažlivý film. Z kina som odišiel nad očakávanie spokojný. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle gangsterské vzestupy a pády. Líbil se mi Vlk z Wall Street, líbil se mi Pain and Gain a War Dogs jsou taktéž boží. Sledovat hlavně Jonaha Hilla = extázi. Jeho parťák mu ostudu rovněž nedělá. Hudební složka jak už to v podobných filmech bývá zvykej představuje parádu na druhou. Není si vůbec na co stěžovat. Ba právě naopak. Bylo mě líto když film skončil a hrozně se těším na další podobný dospělácký nášup. Todde Phillipsi bravo! Nečekal jsem že mě ještě někdy oslníš. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÁLKA JE EKONOMIKA…“ /// Jak se stát z maséra překupníkem zbraní… Film má pár vtipnejch momentů, ale hlavně je vo tom, jak sběr drobků rozšířit na sklizeň koláčů, takže taky vo tom, co s váma udělaj prachy. Není to špatný, ale zbytečně dlouhý. Ale zřejmě tak víc vynikne (nějaký) ponaučení… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Článek "Arms and the Dudes", kterej pro Rolling Stone napsal Guy Lawson, jsem nečetl. 3.) Po Rusácích mi doma zbyli náboje. 4.) Thx za titule „westside“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $43,034,523Tržby Celosvetovo $86,234,523Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,982,808Tržby za predaj DVD v USA $4,004,588║ tento krát to režisér v celku zvládol, našiel správne mix medzi odľahčením a drámou a sadne to tu /60%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Je iróniou, že posledné meno herečky Any de Armas, ktorá si zahrala Iz, odporkyňu zbraní a vojen, sa dá zo španielčiny voľne preložiť ako "zbrane". (MikaelSVK)
  • Hoci je pravda, že AEY vyhralo kontrakt pre Berrety 92, v skutočnosti ich nedovážali do Iraku cez Jordánsko, nakoniec ich nedodali vôbec. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama