Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Recenze (134)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak další kousek z předlohy S.Kinga (nečetl jsem a ani nebudu :) Chlápek-farmář s ženou a synem žijí na farmě, ten chce farmařit, ženu to nebaví a kde odejít a pole prodat, on však ne. A tak přemýšlí co s tím, no a nenapadne ho nic lepšího, než ji sejmout. (samo, že ho napadli i normální věci, ale to by bylo o ničem :) Bohudík/bohužel zvítězilo jeho temné já a ukecal do toho i syna.. Takže ji zabijí, ale ona s pomocí krys se bude mstít... Čekam jsem více horor, ale řekl bych, že něco mezi krimi/drama s prvky hororu. Ale když na to přišlo, stálo těch pár scén za to. Několikrát jsem se bohužel i nudil, ale myslím že na jedno odpoledne, akorát filmek 6/10 ()

pistik 

všechny recenze uživatele

3* za Thomasa Jane a jeho prizvuk. Inak je to strasne vlacne a na konci s tymi potkanmi uplne nedotiahnute. To co bolo v knizke pekne oposane tu akosi chyba. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi povedený psychologický thriller těžící zejména z dobře vybraných sympatických herců a perfektní hudby, která filmu dodává nesmírně dobrou atmosféru. Jde poznat, že i z nízkého rozpočtu se dá kvalitně zpracovat knižní předloha od spisovatele Stephena Kinga. Na filmu oceňuji i jeho plynulý děj, který vůbec nenudí, nemá téměř žádné hluché místo a celé skoro dvě hodiny uplynou jak voda. 8/10. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Velice nudná a zdlouhavá zívačka bez jakékoli pořádné atmosféry, která sebe samu pohřbívá už někde kolem poloviny a završuje tím, že selhává v sebeurčení žánru, což finišuje závěrem, který je jednak velice rozvleklý a především velké zklamání. Co si budeme povídat, kdyby to nebylo na Netflixu, půlka lidí tady by o to ani nezavadila a jako s většinou tam nabízených filmů, by to bylo jenom dobře. Opět, tento film je naprostá ztráta času diváka. 1/5 ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Doslovná (skoro, viz dále) adaptace Kingovy povídky 1922 ze sbírky Full dark, no stars. Řada detailů pochopitelně chybí, v knize je věnován velký prostor vykreslení vztahu Sweetheart bandits, jejich útěku a tomu, jak se protloukali. Toto film odbude snad v minutě. O ostatních scénách platí to samé. Ale takové už zkrátka filmy jsou, knížka prostě v drtivé většině případů nabízí daleko hlubší zážitek. Wilfred má ve filmu navíc naprosto brutální jižanský přízvuk (redneck jak z videa), takže jsem si musel zapnout titulky. Předloha ovšem není žádný strhující zázrak. No a jaká předloha, takový film. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Pochmurný a temný náhled na život člověka, který vezme život osobě blízké. Rozhodně je to dobře natočené..atmosféra a napětí se dá krájet.. trošku jsem nepochopil množství krys, které se neustále zjevuji .. když má výčitky svědomí..V originále má hlavní postava fakt dobrý tichý psycho hlas : ) 55% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Pekne natočený a skvelo zahraný film, ktorý nie je ani až tak horor, ako skôr atmosférická dráma. Bez Thomasa Janea by to ale vôbec nebolo tak dobré. Príbeh sa mi páči, ako je tak správne mysteriózny a od zavraždenia manželky sa začína stále zvrhávať. Tí, ktorý majú problém s potkanmi by to vôbec nemali pozerať. Nechápem, prečo má film také pomerne slabé hodnotenia. Aj keď to bude asi tým, že ho väčšinou pozerali ľudia, čo čakali horor a toto horor rozhodne nie je. No, možno len troška. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený psychologický horor, aký dnes nájdeme len zriedka. Prekvapivo bezchybný Thomas Jane v pomalom južanskom príbehu o neuváženom čine a jeho desivých následkoch s veľmi ťaživou atmosférou doplnenou výborným hudobným podmazom. Faktom ostáva, že film je až príliš pomalý a nevyvážený, kde v prvej polovici sa vzhľadom na skutky hlavných postáv kladie slabý dôraz na ich správanie, a v tej druhej ide už len o čistú depresiu a beznádej. Zaujímavá kingovka, ktorá by sa nemusela báť ani vyraziť do svetových kín, no verím, že jej potenciál siahal omnoho vyššie. ()

freedom3112 

všechny recenze uživatele

Tak wau! Americký ,,Zločin a trest" mě posadil pěkně na zadek! Kamera,atmosféra a syrovost snímku mě dostaly stejně jako Henryho slova ,,Doufám,že bůh neexistuje,protože pak neexistuje ani peklo. ***** ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, že tohle napsal King. Ale knížka bude určitě lepší. Nechápu, proč hlavní hrdina mluvil jak debil. Pár zajímavých momentů, ale jinak nuda. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych byl jen tušil, že to je od Kinga, tak bych o to ani drátem nezavadil. Je to utahané, jako skoro všechny jeho věci, a roztahané. Je to nudné, skoro bez nějakých větších okamžiků napětí či vzrušení. Jen se divím, že to nenatáhli na tři hodiny. A že je to horor?? No, asi jako já jsem sicilský král. Mysteriózní? To jako proč, kvůli pár vidinám, nebo pár myším? Sto minut nudy. Navíc je to opět natočeno nešťastným způsobem, kdy je část příběhu vyprávěna jen zkratkami, něco jako flashbacky, čímž to vlastně celý film zabije. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka. Jak logickými argumenty přesvědčit syna, aby pomohl vraždě matky? Zničí to rodinu? Zničí to i samotného vraha? Exkurze do duše farmáře a vraha. Hlas Thomase je polovina úspěchu, starší Tom Hardy. Není to pro každého, ale fanoušky si to najde. Třeba mě. ()

Reklama

Reklama