Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (307)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som si povedal jedného dna, že prečo nie skúsim trošku iný žáner, znova po pol roku. No a keby som vedel, čo ma čaká tak ani neklikám Play, ale rovno Shit+Shift+Delete. Chápem, že tvorcovia, ako sa píše aj na plagáte, chceli dať každému svoju veľkú love story, ale s tohto ma šľak triafal. Keby ten týpek naháňal aspoň nejaké mlade kočky, ktoré by som mu závidel tak beriem, aj to bol dôvod prečo som dúfal, že to bude dobre zo vtipnými dialógmi, ale toto bolo až príliš pritiahnuté za guľky. Netvrdím ale, že je to zlý film, iba že toto rozhodne moja šálka kávy nieje. Prosím, len do toho, možno vám to bude s dvomi guľatými lyžičkami cukru chutiť viac ako mne. 50% - 2* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je sladký jak žvýkačka. Ale propojuje humor a emocionální napětí plynoucí z tajemství hrdinovy homosexuality. Ten je velmi pozitivní, stejně jako jeho školní prostředí a rodina. Tedy klasická přívětivá idyla středoškolské komedie. Proto osvěží dokonalý padouch. Ve filmu je hodně odkazů na středoškolské popkulturní ikony. Zkoumání a hledání anonymního partnera trvá příliš dlouho a nudí také děj zobrazovaný na displejích. Ve finále hromada vysvětlování a omlouvání. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dost mě naštvalo, že film vyzývá k toleranci a pochopení, aniž by z něho nějak vyplynulo, že by Simon Martinovi odpustil. Přitom to byl vlastně jenom nevyrovnaný naivní chudák. Nakonec mi byl sympatický víc než Simon. Tvůrci to totiž strašně přehnali. Z pohodového pozitivního filmu, udělali ke konci přeafektovaný kýč ze zábavného parku. Klíšé, klišé, klišé! A to není nic proti gayům. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $40,823,927 Tržby Celosvetovo $58,101,015▐ Jeden z mála normálnejších "stráviteľnejších" filmoch o teplošoch, kde z nich nerobia úplne nevinné obete, zbytočne necukrujú. Dejovo sa to hrá z otvorenou predstavivosťou diváka a ponúka v rôznych smeroch viac dejových alternatív. Dokonca to pritlačí aj na dramatickú notu. Prekvapia mladý neznámi herci na čele so sympatickou Alexandrou Shipp, známe tváre ako Josh Duhamel a Jennifer Garner skôr len do počtu. /60%/ ()

juta 

všechny recenze uživatele

Gejovské ani lesbické filmy moc nemusím ani nevyhledávám, ale film Já, Simon je odvyprávěný a podaný celkem v pohodě a docela se na to dobře kouká. Přiznání jiné orientace není rozhodně jednoduché a tady to je pěkně nastíněno, jako to je pro danou osobu se s něčím takovým svěřit a hlavně rodině a přátelům. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Herec, který nebyl před uvedením filmu oznámen, je představitel Bluea. V průběhu natáčení nebyly zvěřejněny žádné fotky, které by jej mohly fanouškům knižní předlohy prozradit. Jde pravděpodobně o napětí, které se odehrávalo i v samotné knize, kdy se nevědělo do poslední chvíle, kdo Blue je. (Reesam)
  • Nick Robinson nechtěl hrát už v žádném vysokoškolském filmu, avšak role v Já, Simon byla tak lákavá, že to porušil. (griph)
  • Becky Albertalli, autorka knihy, na níž je film založen, pracovala se scenáristy, aby zanechala důležité momenty pro fanoušky z knihy, aby byly zahrnuty ve filmu. (griph)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama