Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (259)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Klasický Ridley, přesně jak byste očekávali. Z režisérského pohledu dobře zvládnutá práce a dobrý film. Jenže u toho to bohužel končí. Pojďme si zkusit nenalhávat, že Plummer byla stejně lepší volba pro roli než Spacey. Prostě nebyla. Christopher Plummer ve svých úctyhodných 88 letech nedokáže zvládnout to, co před něj bylo postaveno. Jeho postava nepůsobí dostatečný respekt, což je bohužel nosný kámen celého filmu. Bez postavy Gettyho by se totiž jednalo o naprosto průměrný scénář, který by si ani nezasloužil být zfilmován. Wahlberg, který se snaží asi tak jako kdyby natáčel Transformers 12, tomu také moc nepřispívá. Ve výsledku nelze dát lepší než průměrné hodnocení. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek neměl vůbec špatné předpoklady, naopak, disponoval napínavou a zajímavou zápletkou, čerpající navíc ze skutečných událostí a hvězdným obsazením, které mělo celou tu dramatickou podívanou jen vyšperkovat do naprosté filmové lahůdky. Ovšem pozor, bylo zde jedno velké ALE! Ridley Scott! Jeden z nejpřeceňovanějších filmových tvůrců současnosti, ne-li vůbec ten nejpřeceňovanější. Ano, na začátku své kariéry pod jeho taktovko vznikli dva, tři snímky, které se právem zapsali do filmových dějin, ovšem minimálně od roku 2000 je jeho filmografie jeden velký průser a stejně jako u prakticky všech jeho posledních filmů, platí i po tento, že celý ten původně velmi kvalitní, zajímavý a poutavý materiál právě on přeměnil jen v jednu obrovskou, obrovskou nezáživnou nudu! Díky jeho zpracování tak Všechny prachy světa působí neskutečně utahaným, mdlým a nezáživným dojmem, bez atmosféry, bez napětí, bez emocí, Scott z nabízené látky nedokázal vytěžit vůbec nic, žádná gradace, žádné zaujetí, žádný nečekaný zvraty, jen nevýrazně a suše odvyprávěné drama o jednom únosu, bez jakýchkoliv známek života. Co se jinak hereckého obsazení týče, strašně mi zde bylo líto Marka Wahlberga, jehož postava, respektive celá jeho role byla zcela o ničem, takový přicmrndávač, bez nějakého zásadnějšího vlivu na děj, ta role mu navíc ani nic nenabízela, takže jeho účast zde pro mě zcela nesmyslná, Michelle Williams jsem pak neměl nikdy rád a ani zde mě o svém hereckém umu, či sympatičnosti nijak nepřesvědčila a nakonec tu je Christopher Plummer, který je zde sice nejvýraznější a nejzajímavější postavou, nicméně co si budeme namlouvat, Kevin Spacey v této roli mohl dominovat ještě mnohem víc a filmu hodně pomoct. Já si zkrátka tento snímek bohužel vůbec neužil, vážně hodně jsem se u něj nudil a opakuji za mě tím viníkem je čistě jen ten břídil Scott. Škoda, za mě promarněná šance na skvělý film. ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce, co chce, ale Ridley pořád řemeslně umí. Navíc tentokrát vypráví opravdu velmi zajímavý příběh, který je i scénáristicky celkem dobře zvládnutý. Navíc herecký výkon Christophera Plummera v roli lakomého dědka je vynikající. K tomu v pozadí hraje soudntrack čím dál tím lepšího Pembertona. Škoda snad jen hollywoodsky "slunečného" konce, který plně nekoresponduje s tím, jak to v reálu nakonec dopadlo. Každopádně nám Ridley sice nedodal žádný žánrový milník, ale rozhodně jsou Všechny prachy světa řemeslně výborným fimem se zajímavým příběhem. 75% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Ridley je carodej, ktery i tak vizualne nezajimave tema dokaze natocit, ze oci prechazeji. No a take umi skvele pracovat s atmosferou a gradovat napeti. Takze oba palce nahoru. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dobrou půlku filmu jsem se docela ošíval. Wahlberg po tomhle bude zase za poleno, Plummer dost dobrý - ale o nic lepší než Sutherland v Trust.. Možná není fér to s touhle minisérií srovnávat, ale ta byla imho úplně někde jinde. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Plummer a Williams ve svých rolích jako dva zakousnutí buldoci.On do svého majetku ,ona do lásky ke svému synovi.Za další:Duris ve své roli je nepřekonatelný.Záběr kdy telefonuje venku z budky ve tmě ,kdy je detailní záběr na jeho obličej a domlouvá výkupné- se museli přihlížející válet smíchy.Vcelku jednoduchý scénář ale režisér z něj vytřískal maximum.Na Plummerovi sr.jsou už léta hodně znát ale pořád ještě dá svým postavám šťávu.Za další: scéna kdy se juniorovi připravují uříznout ucho a pak ho řezají...to jsem teda nedala - moc detailní. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"There's a purity to beautiful things that I've never been able to find in another human being." Film má mnohé přednosti – solidní herectví, solidní hudbu, velmi dobrou (nebo raději výbornou?) kameru a hlavně prostředí. Ale o tom později. Teď ještě pár slov k příběhu – únos Johna Paula Gettyho III je samozřejmě velmi zajímavý případ sám o sobě, a zde se ho podařilo zpracovat vcelku dobře. Ovšem snímek celkově ve mně nedokázal zanechat nějaký opravdu silný výsledný dojem. A ne, že by byl úplně bez silných momentů. Ty tu skutečně jsou, ať už s Michelle Williams nebo Milesem, pardon, s Charliem Plummerem, v němž jsem prostě nedokázal po téměř celou dobu nevidět Pudge z Looking for Alaska, což bylo poněkud matoucí. A pak tu byl samozřejmě sám J. Paul Getty, zahraný výborným Christopherem Plummerem. I když stejně bych rád viděl i něco z materiálu se Spaceym, neboť jeho "Nothing." z upoutávky znělo velmi slibně. Nakonec musím napsat pár slov k opravdu skvostným lokacím snímku. Od nádherně pošmourné Anglie k prosluněnému Římu – černý Cadillac před Koloseem je prostě něco fantastického. Pak tu máme krásnou italskou venkovskou krajinu v níž se odehrála ona perfektní vojenská akce a samozřejmě samo Gettyho sídlo v oné, dříve zmiňované, patřičně deštivé Anglii (ač ve filmu, co se pamatuji, neprší). A tím je surreyské Sutton Place, zde ovšem hrané hertfordshireským Hatfield House. K čemuž vedla mimo to, že Gettyho dům nyní obývá jakýsi ruský oligarcha, i skutečnost, že Sutton Place je, jak uvedla produkční návrhářka/výtvarnice seriálu Trust Suttirat Anne Larlarb v článku od AD, skutečně nedostatečně monumentální a skoro vypadá, jako by byl z perníku. A tak je Hatfield House skvělou volbou, neboť svou jakubovskou architekturou představuje téměř synonymum staroanglického venkovského sídla. Narozdíl od takového Waddesdon Manor. A hlavně je skutečně majestátní. Stejně jako jsou majestátní a krásné interiéry, kterýchžto se nám ve filmu bohatě dostává. I když tu nemůže být plně zachycena velkolepost a bohatství sbírek J. P. Gettyho. Také mne docela zaujalo, jak si na Vánoce roku 1964 pouštěli desku s písní "Time of the Season" od The Zombies, která vyšla až o čtyři roky později. (x) ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

What would it take for you to feel secure? (...) More. Většina Scottových filmů v posledních dvaceti letech vypadá, jakoby nestrpěl, aby cokoliv v nich včetně námětu a scénáře soutěžilo s vycizelovaným obrazem a zvukem. Jen tak si lze vysvětlit až jakoby záměrnou jalovost Vetřelčích prequelů, Napoleona...a též Všech prachů, v nichž je každá myšlenka, věta, postava podřazena fotogeničnosti lokace a chladné eleganci záběru a střihu. Miliardář lže a nechce platit... [insert 'Patrick Stewart mild schock meme'] Odhalení banálního charakteru zdánlivě výjimečné postavy by nemuselo probíhat v rámci banálního filmu. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Kino Bohumín 28.1.2018: Je to trochu průměr bohužel, přestože téma je skvělé a založeno na skutečných událostech, tak to míste není pojato příliš dobře. Zejména rodinné vazby nebyly dostatečně vysvětleny. Proč se někdo chová tak dementně jak se chová.Williams hraje celkem chladnou matku, nevím zda to tak mělo být, ale asi ano. Upřímě co hrát má pouze Wahlberg, který je ovšem opět průměrný. Škoda nevyužitého potenciálu, bohužel to nenavodilo danou dramatickou atmosféru, v konečném důsledku mi bylo jedno co se s chlapcem stane. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Musím dát pět, protože natočit v osmdesáti (Ridley Scott je ročník 1937) z naprosto fádního ničeho a relativně jednoduché zápletky tak dobrý film- tak to fakt smekám. Filmů o únosech je celá řada, ale tento patří k nejlepším. Celou dobu si udržuje slušné temto a napětí, taky je velmi zajímavé sledovat, co udělá miliardář Getty aby zachránil svého vnuka a co udělá Paulova matka, kteří oba nahlížejí na výkupné zcela opačně. Getty nechce zaplatit ani dolar, Paulova matka by zaplatila hned, ale nemá ani floka. Tuším, že se od Ridleyho ještě něčeho dočkáme...90% (P.S. - opět fantastická kamera Dariusze Wolskiego) ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé postavy se zajímavým příběhem s nezajímavým zpracování celku. Skvělý Plummer....75% ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

Western se spagetama ktery kazi jen prkena "za kazdou cenu oscarova" micheal williams /samozrejme nejde clovek na ridleyho aby cekal hluboke dialogy ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Příběh o uneseném klukovi, za kterého chce partička italských mafiánů patřičný balík peněz. Problém je, že je vnukem nejbohatšího dědy na světě, který velice lpí na hromadění svého majetku, filozofuje o stavu být bohatý a jako pan nedoknutelný v důsledku přemýšlí o tom, jak si požadované peníze za chlapce odepsat z daní, protože když jste dostatečně chytří, odepsat z daní jde prakticky cokoliv. Vizuál je velmi uhlazený, perfektně usedlý každým detailem do tehdejší doby a příjemně vám odvypráví zajímavý příběh, ve kterém sice není moc akce, ale znáte starého lišáka, ten se správně zaměřenou kamerou a zvolenou hudbou dokáže udělat napínák na nervy i ze zdánlivě banální situace. Pochvala za zvolené obsazení skutečného vnuka a dědy ze slavné rodiny Plummerů a mínus za slabšího Wahlberga a konečnou scénu ve městě, kde se z toho opravdu dalo zmáčknout více. 75% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott dokáže i v tomto filmu, že vizuál ( výprava, retro, rekvizity, ) je jeho famózní stránka ( stejně jako viz Gladiátor, Americký gangster...), obsazení perfektní, námět hodně zajímavý, ale bohužel neutáhne takovou šílenou stopáž přes dvě hodiny. Akce únosu fajn, vyjednávání fajn, ale ten balast minulosti a souvislostí ač jsou důležité vedly prostě do nudy. pro mne dost zklamání. Víc o daném případu řekne článek https://xman.idnes.cz/john-paul-getty-synek-miliardaru-zemrel-slepy-nemy-ochrnuty-a-opusteny-1ab-/xman-styl.aspx?c=A110211_181137_xman-styl_fro. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh mal rozhodne na viac. Nevyťažená napínavá story na základe skutočných udalostí. Bez ohľadu na dôvody si myslím, že nahradiť Kevina Spaceyho bola fatálna chyba. Takto to ťahala chúďa sama Michelle, pretože Mark Wahlberg sa dal asi na kariéru priemerného komparzu. Stáť v pozadí a tváriť sa nemo mu ide výborne, ale na to je zbytočne drahý. Čakala som niečo lepšie od Scotta, ale aj majster tesár sa občas utne a spraví ničím výnimočnú 135 minútovú drámu. 3* ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Fialový hnus o tom, že když patříte k rodině nejbohatšího člověka tehdejšího světa, tak to neznamená, že za vás bude chtít zaplatit výkupné. Vtipy o boháčích, kteří jsou největší skrblíci nejsou pouze vtipy a to je strašně smutné. To co si musel mladý Paul jr. vytrpět je šílené, ale šílenější je chování jeho starouše. Ještě, že má milující a silnou matku. Tady není třeba popis, ale je důležité to vidět. Za mě 88% ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott dal světu už tolik úžasných filmů,že pro mě za mě může točit už jen Babovřesky a pořád ho budu mít rád. ()

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama