Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (157)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dobrý, mistře Kingu, moc dobrý. "Stíví" vytvořil přesný opak svých mistrovsky propracovaných a napínavých děl a mě tak napadlo, že bych i ráda uvítala další jeho režisérské počiny vlastních adaptací. Povídku "Náklaďáky" jsem četla již dávno, a když jsem si zde přečetla popis, tak jsem prostě věděla, že pod Kingovým vedením se skutečně bude jednat o "nefalšovanou béčkovou záležitost.":) Přesně tak totiž tuto "Maximální rychlost" pojal. Do toho připojil lehký komediální podtón, viditelný především ve spoustě úsměvných dialogů a kromě "hřmoucích" motorů obdobně rachotící hudbu AC/DC, která sem ideálně zapadla. Snad jediná postava, která mě po chvíli začala slušně rozčilovat a doufala jsem, že se na ni některý z těch monstrózních tracků přiřítí, byla obtloustlá "novomanželka" s příšerně umečeným dětským hlasem (film jsem zhlédla v originále), který se při jejím neustálém ječení v průběhu děje stával doslova ničivou zbraní, pro diváky především:) Naopak co se mi líbilo nejvíce, byl ten úchvatný kamion s Green Goblinem na kapotě:) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Všichni to známe. Parta nesourodých lidí, kteří nemají nic společného, je uvězněna v nějakém opuštěném místě, které obléhá buď partička zombíků, nebo partička kanibalů, nebo partička mutantů, nebo třeba jen partička obyčejných brutálních zabijáků. No ve Vzpouře strojů se jedná o návštěvníky nějaké benzinky s fast foodem u dalnice. A obléhá je partička nasraných kamionů co potřebují dotankovat. Ještě že majitel benzínky má ve sklepě malý muniční sklad plný bazuk, granátů a samopalů. Po celém světě se totiž díky mimozemskému vlivu vzbouřili stroje a chtějí zabíjet lidi. A když někoho honí parní válec, nebo zakrvavená sekačka na trávu, tak je to opravdu zajímavé. Skvěle natočené béčko plné rázovitých figurek. Nechybí tu zlý do sebe zahleděný majitel benzinky, hysterická kráva, udatný hrdina … prostě všechno jak má být. A díky střídmé stopáži velice dobrá zábava. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Důrazně doporučuji panu Kingovi, ale se držel pera a nemotal se do věcí jiných (patrně schopnějších) pánů. Ačkoli pochybuji, že si toto moje doporučení vezme k srdci (ale kromě tohohle filmu už nic nespáchal, takže mu to zřejmě doporučil ještě někdo přede mnou a možná i více důrazně), já sama se dobrovolně podívám na jakoukoli adaptaci jeho knih, ale jeho filmu (kdyby nějaký další přišel) se obloukem vyhnu. 30% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmek nám jednoho dne půjčil na videokazetě tátův kamarád a film byl samozřejmě v rychlodabingu a film mě hned zaujal, fakt mě bavil a bavit mě bude furt. Rychlodabér řekl v češtině název filmu Maximální vyčerpání 😀 Hned na začátku filmu můžeme vidět spisovatele a režiséra snímku Stephena Kinga - Scéna kdy si chce vybrat z bankomatu prachy a bankomat mu napíše - You are an asshole 😀 A rychlodabér řekne jak buzna Jseš sráč! 😀 Že to u nás vyšlo v devadesátkách na videokazetě už se studiovým rychlodabingem jsem ještě vůbec nevěděl - Verzi s tímhle dabingem jsem viděl až za dlouho když už jsme měli internet a taky ten dabing není vůbec špatnej. Dabuje tam výborný Jiří Prager a Ladislav Županič atd. Děj se mi fakt líbil - Jak mimozemská síla ovládne všechny stroje co člověk vyrobil a stroje samozřejmě začnou vraždit lidi - Hned úvodní scéna na mostě je skvělá 😀 A do toho hraje kapela AC/DC - Pro celý tenhle soundtrack si Stephen King vybral právě tuto kapelu a songy AC/DC hrají po celou dobu ve filmu. Výběr herců ve filmu dobrej - Moc se mi tady líbil Emilio Estevez jako Bill Robinson, málo známá herečka Laura Harrington jako Brett taky fajn i dobrej byl Pat Hingle jako šéf benzínky (Herce známe hlavně dobře ze série Batmana jako komisaře Jamese Gordona). Kdo mě tady nejvíc sral byla herečka Yeardley Smith jako Connie - Strašně uječená píča v tomhle filmu 😄 Tak člověk se aspoň zasmál 😀 A herec Christopher Murney tam hraje hroznýho vidláka - To je fakt úplnej dement 😀 Jinak vůdce strojů je tady obrovskej kamion a ve předu má obří umělou hlavu Green Goblina ze Spidermana a vypadá to fakt dobře 😀 Gore efekty tady taky nejsou špatný a film je dost akční a scény to má fakt dobrý a zajímavý jak stroje vraždí. Tento filmeček Stephena Kinga byl ale bohužel propadák ale mě se stejně líbí a baví pořád. Já miluju tyhle béčka z osmdesátých let 😎 ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

80. léta, jedna benzínová pumpa, vzpoura strojů a mnoho lidí, kteří umřou pod jejich koly. Je to americké, patetické, velkohubé a plné neuvěřitelných dialogů, které asi měly znít stylově. Opuchlý Estevez v hlavní roli, drsná minulost a stopařka, co se hned zamiluje. Přesto je film zábavný, nekompromisní ve scénách při zabíjení a krvavý. Všechny stroje zabíjí, myslí a vidí. Sice nemají jak, ale to nevadí. Králem je automat na plechovky. A když dojdou nápady a síla, je na řadě jediný lék... zbraně, hodně zbraní. Zbraň dodá jistotu, přebije samotu. Bazuka je také standardní výbavou. Mérica, fuck yeah. Velká sranda. Reagan by byl hrdý na ty malé velké Američany. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Maska na jednom z kamionů pochází z marvelovských komiksů „Green Goblin“. (Dreadd)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)

Reklama

Reklama