Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre spracovanie Stephena Kinga na plátno ale má to niektoré nedostatky. Príklad Emilio Estevez mi tam proste nesadol King mal vybrať niekoho iného, triky vyzeraju slušne na dobu vzniku. Začiatok je veľmi povedený ovládnutie strojmi mimozenštanmi a stroje naháňajú ľudí a prevalcujú ich. Najma kamioni su špičkové a najhorší je ten parchant s tým gulometom a ten kamion s tým ksichtom zeleným :D. Takže niekedi to v polke nudí ale v závere sa to pekne rozbehne. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Výborné (pro mě až Béčkové) překvapení. Vcelku pěkné efekty, které mají skvělou vyváženost vážnosti a komičnosti což miluju. Dost mě překvapily docela pěkné herecké výkony úplně neznámých herců a velké plus za skvelou atmosféru a ujetost! OBROVSKÉ PLUS za filovou hudbu. Titulek na začátku filmu "music by ACDC" mluví za vše. Musím uznat, že 1 hvězda je právě za výběr té hudby, která se k filmu ale opravdu hodila a myslím, že lepší playlist bych neudělal ani já. Vynikající! Čistě v žánru by to u mě bylo i na 5 hvězd. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť hororový krvák, ale je z toho komediálny krvák. Prečo nie, funguje to celkom slušne. Samozrejme logika nefunguje vôbec, ale o to sa ani nikto nesnažil a divák určite o ňu ani záujem mať nebude. Je otázka, či AC/DC tu je pre film, alebo film je tu pre AC/DC. Maximum Overdrive totiž najlepšie funguje ako 90-minútový videoklip k ich hudbe. Škoda, že sme sa na konci dočkali len suchého titulkového konštatovania vyriešenia situácie a King sa neodvážil vydať aj do vesmíru a ukázať nám, ako uvedená akcia prebehla. Kniha zrejme bude myšlienkovo bohatšia, tu je nám všetko ponúknuté ako na tanieri. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5 ...Brutálne najbéčkovitejšie béčko, kde suverénne najzaujímavejším aspektom je meno "režiséra" a tak isto aj scenáristu. Spočiatku je to sranda (zblbnuté stroje, uletené postavy,...), postupom času sa však z toho stáva nudný kolovrátok...Skrátka Kingov rozmar a úlet, ktorý si mohol dovoliť vďaka dobrej vôli producentov. Nie je to prúser, ale odporúčam len fanúšikom pokleslých žánrov a fanúšikom S.K. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Stephen King natočil film podle Stephena Kinga a jak to tak vypadá, tak především ho natočil pro Stephena Kinga. Hororový mistr se tak trochu alibisticky vyhnul nějaké hororové záležitosti a místo toho se vydal do zábavných béčkových vod, kde krásně zní kytárky jeho oblíbených AC/DC. Co na tom, že film postrádá jakoukoliv logiku? Co na to, že obklíčení hrdinové sedí uvnitř benzínky, jejíž sklep by vybavil půlku české armády, a vůbec se nesnaží prostřílet ven? Co na tom, že se hrdinové plíží z benzínky ven kanálem a zpátky v klidu prokličkují mezi kamióny? Co na tom, že zešílely všechny stroje a jen osobní auta zůstala v klidu? A konečně co na tom, že scénáristický popis práce hlavního hrdiny Emillia Esteveze spočívá jen v tom, aby se včas přišel podívat na nový přírůstek pro hrobníka? Když totiž přistoupíte na Kingovu hru, tak vám tyto logické nejasnosti budou úplně buřt, protože tady děti přejíždí parní válec a jejich trenéra vraždí automat na limonádu. Kromě několika hluchých míst je to docela zábava s parádní hudbou. Takže 3* si King určitě zaslouží. Tenhle film je tak špatný, až je dobrý:-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)
  • Stephen King natočil film podľa vlastnej poviedky "Náklaďaky". (shimik77)

Reklama

Reklama