Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2019, 6 h 9 min (Minutáž: 40–58 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po sledování potenciálně podezřelé zásilky nelegálních zbraní ve venezuelské džungli míří důstojník CIA Jack Ryan vše prošetřit do Jižní Ameriky. Hrozí, že Jackovy akce odhalí dalekosáhlé spiknutí, které jej i jeho kolegy vyšlou na misi po celém světě. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $-miliónov║ Po výbornej prvej sérii, riadny pád dole. Strašne nesúrodé, prvý diel ešte ako tak ale potom to postupne pláva na banálnosti, nemá to takú údernosť, hlavne záverečný diel je ako vystrihnutý z Ramba, som čumel ako puk ako hravo likvidujú venezuelskú prezidentskú ochranku priam vystrihnuté ako z béčkového filmu. /65%/ ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Druhá řada funguje jako náhodný generátor zápletek, který chrlí jeden cool nápad za druhým, ale jako celek drží pohromadě jen silou vůle. Co na tom, že je akce výborná a venezuelské politické tahanice v základu atraktivní, když se většina epizod topí ve scénáristické nabubřelosti a spoléhá na hromadu náhod? Při přepáleném, a hlavně neuvěřitelně uspěchaném finále jsem už jen nevěřícně kroutil hlavou, protože tohle se jednoduše nepovedlo. Škoda, snad bude třetí řada lepší. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jack Ryan vyměnil teroristy za diktátora z Jižní Ameriky a chtě nechtě se tak vydal do světa politiky. Což by bylo fajn, kdyby to tentokrát zároveň nebylo tak přehnaně patriotické. Jasně, změna prostředí seriálu rozhodně svědčí, Amazon nešetřil a kdykoliv tenhle šestihodinový špionážní thriller alespoň trochu může, vytahuje jednu skvěle vypadající sekvenci za druhou. Jenže krásná akce je prd platná, když se na konflikt pohlíží tak povrchně. Do toho přidejte fakt, že chování postav i logika děje občas kulhá, a rázem je tu sice skvěle šlapající a napínavá druhá řada, kterou si ale zdaleka nemůžete tolik užít, protože zkrátka a dobře opomíjí příliš mnoho důležitých věcí. Scenáristi Homelandu jsou v tomhle prostě o level vejš. Nakonec jen 7/10 a to ještě s přimhouřenýma očima. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Iráku se přesunujeme do Venezuely a je to opět velmi slušné a aktuální. Krasinski tradičně výborný a z nových postav potěší Noomi Rapace a Tom Wlaschiha v roli profesionální hitmana ( Muž tisíc tváří z GOT). Akce je zde o něco víc než v první sérii a především přestřelky uprostřed Venezuelské Jungle jsou paráda. Dějově poutavé a rozhodně seriál nenudí. První sezóna však o malý fous lepší. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 2. sérii sa studený frňák (ale excelentný mozog) dostáva do Venezuely. Atmosférou to pripomína Narcos alebo (aby sme zostali v téme) Jasné nebezpečenstvo s Fordom. Z toho si 2. sezóna ostatne zapožičala intenzívnu (hoci na môj vkus prikrátku) scénu prepadu automobilovej kolóny. Poteší atraktívne džungľové prostredie a dobrí záporáci, ktorí sú jednorozmerní a tak ich môžete úprimne nenávidieť. Druhej sérii ubližujú nudné politické reči, ale akonáhle dôjde na akciu a chémiu medzi kladnými postavami, získa vášnivé a dynamické, ako tetiva na luku napnuté vnútorné tempo. Problém je, že akcie je (ako aj v prvej sezóne) málo a podkopáva jej nohy nepochopiteľné blúdenie v džungli, kedy profesionálni vojaci neplnia najjednoduchšie príkazy, správajú sa totálne fušersky, v jednej sekunde rozkaz splnia a o pár metrov ďalej povedia „rozkazy nie sú všetko“ a vrátia sa naspäť. Nie sú schopní zostať na jednom mieste, kvôli čomu vznikajú problémy, neustále sa navzájom opúšťajú, potom sa pravdaže komplikovane hľadajú a nepochopiteľne kvôli tomu umierajú. Uvädajúce tempo nezachráni ani nečakaná smrť najsympatickejšej postavy oboch sérií (hoci sa priznám, že ja som bol v tom, že umrela už v prvej sérii, ehm). Nové herecké posily ma striedavo nechali chladným (nijaká Noomi Rapace) a striedavo nadchli (božan Michael Kelly bol skvelý už v roku 2004 ako kreténsky esbéeskár s dobrým srdcom v mäsiarčine Zacka Snydera Úsvit mŕtvych). A ešte jedna vec: kde je dočerta John Clark?! Zvyšok komentu obsahuje SPOILERY. Hoci posledný diel je asi najlepší zo série, už to v ňom fakt neuveriteľne prehnali (zastreliť prezidenta a narafičiť to ako samovraždu neakceptujeme, ale vystrieľať mu „palác“ je v pohodičke?). A šokovala ma absencia Abbie Cornish, ktorej spoločné scény s Krasinskim v 1. sérii patrili k tomu najemotívnejšiemu. Fakt bol problém prehovoriť ju na pársekundové cameo, kde by sa s Jackom rozlúčila na letisku s tým, že naňho počká doma? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Na lodi hraje „Big Sky“ od The Wild Feathers. V autě hraje „Los Bajamos“ od Proyecto TQ. (Duoscop)
  • V letadle hraje „Can't You Hear Me Knocking“ od The Rolling Stones. (Duoscop)
  • Voják ve volební místnosti střílí z české útočné pušky Vz. 58. (Nearby11)

Reklama

Reklama