Reklama

Reklama

Jack Ryan - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2019, 6 h 9 min (Minutáž: 40–58 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Po sledování potenciálně podezřelé zásilky nelegálních zbraní ve venezuelské džungli míří důstojník CIA Jack Ryan vše prošetřit do Jižní Ameriky. Hrozí, že Jackovy akce odhalí dalekosáhlé spiknutí, které jej i jeho kolegy vyšlou na misi po celém světě. (Prime Video)

Recenze (41)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, první díly mě moc nebavily, přišlo mě to hrozně rozvláčné a neucelené , ale pak se to nadechlo a krásně si to sprintovalo pro lepší hodnocení a asi bych dal i 4, ale poslední díl mě přišel, že byl až příliš za hranou všeho reálnýho i relativně reálnýho. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $-miliónov║ Po výbornej prvej sérii, riadny pád dole. Strašne nesúrodé, prvý diel ešte ako tak ale potom to postupne pláva na banálnosti, nemá to takú údernosť, hlavne záverečný diel je ako vystrihnutý z Ramba, som čumel ako puk ako hravo likvidujú venezuelskú prezidentskú ochranku priam vystrihnuté ako z béčkového filmu. /65%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Iráku se přesunujeme do Venezuely a je to opět velmi slušné a aktuální. Krasinski tradičně výborný a z nových postav potěší Noomi Rapace a Tom Wlaschiha v roli profesionální hitmana ( Muž tisíc tváří z GOT). Akce je zde o něco víc než v první sérii a především přestřelky uprostřed Venezuelské Jungle jsou paráda. Dějově poutavé a rozhodně seriál nenudí. První sezóna však o malý fous lepší. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 2. sérii sa studený frňák (ale excelentný mozog) dostáva do Venezuely. Atmosférou to pripomína Narcos alebo (aby sme zostali v téme) Jasné nebezpečenstvo s Fordom. Z toho si 2. sezóna ostatne zapožičala intenzívnu (hoci na môj vkus prikrátku) scénu prepadu automobilovej kolóny. Poteší atraktívne džungľové prostredie a dobrí záporáci, ktorí sú jednorozmerní a tak ich môžete úprimne nenávidieť. Druhej sérii ubližujú nudné politické reči, ale akonáhle dôjde na akciu a chémiu medzi kladnými postavami, získa vášnivé a dynamické, ako tetiva na luku napnuté vnútorné tempo. Problém je, že akcie je (ako aj v prvej sezóne) málo a podkopáva jej nohy nepochopiteľné blúdenie v džungli, kedy profesionálni vojaci neplnia najjednoduchšie príkazy, správajú sa totálne fušersky, v jednej sekunde rozkaz splnia a o pár metrov ďalej povedia „rozkazy nie sú všetko“ a vrátia sa naspäť. Nie sú schopní zostať na jednom mieste, kvôli čomu vznikajú problémy, neustále sa navzájom opúšťajú, potom sa pravdaže komplikovane hľadajú a nepochopiteľne kvôli tomu umierajú. Uvädajúce tempo nezachráni ani nečakaná smrť najsympatickejšej postavy oboch sérií (hoci sa priznám, že ja som bol v tom, že umrela už v prvej sérii, ehm). Nové herecké posily ma striedavo nechali chladným (nijaká Noomi Rapace) a striedavo nadchli (božan Michael Kelly bol skvelý už v roku 2004 ako kreténsky esbéeskár s dobrým srdcom v mäsiarčine Zacka Snydera Úsvit mŕtvych). A ešte jedna vec: kde je dočerta John Clark?! Zvyšok komentu obsahuje SPOILERY. Hoci posledný diel je asi najlepší zo série, už to v ňom fakt neuveriteľne prehnali (zastreliť prezidenta a narafičiť to ako samovraždu neakceptujeme, ale vystrieľať mu „palác“ je v pohodičke?). A šokovala ma absencia Abbie Cornish, ktorej spoločné scény s Krasinskim v 1. sérii patrili k tomu najemotívnejšiemu. Fakt bol problém prehovoriť ju na pársekundové cameo, kde by sa s Jackom rozlúčila na letisku s tým, že naňho počká doma? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jack Ryan vyměnil teroristy za diktátora z Jižní Ameriky a chtě nechtě se tak vydal do světa politiky. Což by bylo fajn, kdyby to tentokrát zároveň nebylo tak přehnaně patriotické. Jasně, změna prostředí seriálu rozhodně svědčí, Amazon nešetřil a kdykoliv tenhle šestihodinový špionážní thriller alespoň trochu může, vytahuje jednu skvěle vypadající sekvenci za druhou. Jenže krásná akce je prd platná, když se na konflikt pohlíží tak povrchně. Do toho přidejte fakt, že chování postav i logika děje občas kulhá, a rázem je tu sice skvěle šlapající a napínavá druhá řada, kterou si ale zdaleka nemůžete tolik užít, protože zkrátka a dobře opomíjí příliš mnoho důležitých věcí. Scenáristi Homelandu jsou v tomhle prostě o level vejš. Nakonec jen 7/10 a to ještě s přimhouřenýma očima. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Jack Ryan byla nenápadná pecka, které jsem začal věnovat pozornost až díky nadšeným ohlasům a dokoukal ji jen pár měsíců před druhou řadu, na kterou jsem se moc těšil, zvlášť po oznámení angažmá mé oblíbenkyně Noomi Rapace. Takže mám přesné srovnání a druhá sezóna z toho odchází malinko hůře. Pořád je to ale osmičková záležitost s vynikajícím Johnem Krasinskim, která sice naplno šlápne na plyn až v závěrečných dvou dílech, ale jakmile se tak stane, díky neuvěřitelným produkčním hodnotám je to paráda. Amazon chystá Jacka Reachera a hádám, že to bude v podobném duchu, takže velký těšing. PS : Citelně chyběla sympatická Abbie Cornish, nebo byť jen zmíňka o ní. Doufám, že v již oznámené třetí sezóně bude opět plnohodnotnou postavou. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Druhá řada funguje jako náhodný generátor zápletek, který chrlí jeden cool nápad za druhým, ale jako celek drží pohromadě jen silou vůle. Co na tom, že je akce výborná a venezuelské politické tahanice v základu atraktivní, když se většina epizod topí ve scénáristické nabubřelosti a spoléhá na hromadu náhod? Při přepáleném, a hlavně neuvěřitelně uspěchaném finále jsem už jen nevěřícně kroutil hlavou, protože tohle se jednoduše nepovedlo. Škoda, snad bude třetí řada lepší. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už minule jsme brzy pochopili, že Jack Ryan není žádné vyjukané ořezávátko. Je sice chlapíkem z kanclu, každopádně za sebou má vojenskou minulost a když musí, umí se porvat nebo vystřelit. John Krasinski byl výbornou volbou. Sýrie z první série byla velký tahák. Ze zemí Blízkého východu se přesouváme do podobně atraktivní oblasti na severním pobřeží Jižní Ameriky: do Venezuely. Ta má tajně kupovat zbraně od Rusů. Tohle podezření svede zpět dohromady Ryana a jeho bývalého šéfa Jima Greera, který byl toho času v Moskvě. Jack má vousy, Greer zdravotní trable se srdcem, ale jinak je vše při starém. Špičkují se a mají stejný cíl, protože ve venezuelské vládě je evidentně cosi shnilého. Některé díly jsou zbytečně uklouzané a upovídané, v porovnání s první sérií velký rozdíl vidím i ve vykreslení záporáků, protože tehdy jejich kápo Suleiman rozhodně nebyl černobílou postavou. Tady je to se záporáky podstatně horší, ten nejzajímavější navíc brzy zmizí ze scény. I hlavní konflikt působí tak nějak neúplně. Diváka může nicméně těšit, že Amazon na projektu evidentně znovu nešetřil a na výsledku je to zatraceně vidět. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé řadě seriálu Tom Clancy's Jack Ryan jeho hrdina, analytik tajné služby CIA, kvůli nároční misi cestuje do Venezuely i Ruska. Snaží se "vrátit stabilitu zemi, která se ocitla na pokraji kolapsu", Fiktivní thrillerový seriál vychází z bestsellerových knih amerického spisovatele Toma Clancyho, který žil v letech 1947 až 2013. Protagonistu Jacka Ryana hraje devětatřicetiletý Američan John Krasinski. Amazon Studios, která jsou odnoží portálu Amazon.com, druhou řadu uvedou na své streamovací platformě 1. listopadu. Venezuelu již v uplynulých letech opustilo přes čtyři miliony obyvatel, kteří prchají před nestabilitou režimu, hyperinflací a nedostatkem potravin. Fiktivní postavu bývalého poručíka námořní pěchoty Jacka Ryana, který později obchodoval na burze a stal se analytikem CIA, využil spisovatel Tom Clancy v mnoha knihách. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade rovnaké ako prvá séria. V niektorých veciach je to sebavedomejšie a funguje to hlavne čo sa týka akčných scén a rôznych dejových línií ale na druhú stranu je to typická sonda do amerického systému, dobýjať, bohatnúť a srať na ľudí. Jack Ryan je síce morálne vyzretý hrdina ale nachádza sa vo svete hlúpych a mocných ľudí, ktorý sa neboja ísť cez mŕtvoly. Vzťahy fungovali. Silené vtipy už moc nie. Záporák zaujímavý ale nevyužitý. Potešil ale Arnold Vosloo v úlohe žoldáka a Michael Kelly, ktorý si každú scénu kradne pre seba. Inak je to lineárne. Neviem prečo som v tom čakal väčšie machinácie a intrigy. Nakoniec som z tej jednoduchej a priamej zápletky bol celkom sklamaný. Ako vyplnenie medzi tými seriálmi na ktoré naozaj čakáme ale dostačujúce. 2.séria - 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvíli trvá, než se do děje divák přes první roztříštěnější polovinu dostane, ale jakmile se situace začne hrotit a linky se protnou, je to jízda až do konce. Opět parádní výprava, dobře natočená i ozvučená akce a jako celek, až na hollywoodsky přestřelené (avšak díky tomu ukrutně zábavné) finále, se mi to zdálo býti dějově o něco hlubší než první série. Ač jsem tomu ze začátku moc nevěřil, Krasinski je i se svým Chuckovským vzhledem v roli zarputilého a stále mírně přinasraného Jacka Ryana výborný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

mám rád tyhle politicko-špionážní thrillery,takže druhá řada se mi trefila do nálady ještě o fous víc než první.Sice to pořád není Homeland a pořád to spíš klouže po povrchu,ale těch osm dílů uteče jako voda a nijak diváka nenutí hledat mouchy za každou cenu...80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série už nebyla tak dobrá jako první. První polovina se táhne a naopak druhá mi přišla až moc zrychlená, jakoby to potřebovali rychle zakončit. Ale pořád to bylo napínavé a plné akce. Zatím jsem vyloženě zklamaná nebyla. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze sucha jsme se přesunuli do vlhka a z toho jsem měla strach, protože tematicky mi víc sedí příběhy jako byl právě ten v první sérii. Ale když dám pryč stranou své preference, dostala jsem skvělý příběh, který byl dobře zpracovaný. Navíc jsem konečně dostala opening, který si tenhle kousek zaslouží a moc krásně tématicky zpracovaný, takže už se těším na třetí sérii hned kvůli třem věcem. To není špatný  :) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky se druhá série prezentuje jako poctivý Áčko a je vidět, že do rozpočtu nateklo víc peněz. Je lepší než první série, ale taky má svoje chyby a až moc jednoduchý twisty. Jinak je to zábavnější, živější a necpou se tam zbytečný emoce. 4* a.k.a 80% ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako 1.série, má to svižnejšie tempo, Noomi R. ako agentka ktorej neviete čo veriť a čo nie a Tom W. ako nájomný vrah potešili . Za mňa plných 5* , som zvedavá kam nás zavedie 3 séria . ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá Ryanova sezóna je slabší. Přišlo mi to až moc zamotané, překombinované a zdlouhavé. Co mi ale asi nesedělo nejvíc, byl vztah Jacka s Greerem. Místo, aby to byl jeho mentor a nadřízený, jak jsme zvyklí, tak jsou tady spíš parťáci, což mi nesedělo. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Buď jsem na ty záchvaty idiocie (snad všech postav) ztratil toleranci, nebo je druhá řada výrazně debilnější než předchozí. To co je nutné někdy skousnout jsou takové debility (scenáristické berličky aby "bylo drama"), že si jeden říká jak vůbec ještě celá CIA může existovat. Komplet zmizela Ryanova budoucí žena (bez vysvětlení). Jakmile se ukáže postava - známý herec - je jasné, že je nesmrtelný. A je fuk co se na obrazovce děje. ()

Reklama

Reklama