Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (CinemArt)

(více)

Recenze (402)

Sayko 

všechny recenze uživatele

Milovníci sci-fi? Běžte se kouknout! Milovníci válečnejch filmů? Běžte se kouknout! Milovníci píčovin, u kterejch můžete vypnout, pobavit se, bejt posranej a nadšenej zároveň? Běžte se krucinál kouknout, protože tohle dobrý béčko stojí určitě zato! Příjemný herci (kromě těch zombíků), cool hudba, spousta akce a nakonec i solidní boss fight obsahující dostatečnej gore. Hail to the king baby! ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Ako tu už niekto písal, B-čkovo tváriaci sa kúsok, ktorý však pokojne môže mať ambície A-čka, skromne ... a pochopiteľne s nálepkou "guilty pleasure". Mysticizmus už akosi neodmysliteľne patrí k nacistickej ideológii a ten priam volá po jeho zveličení až karikatúre. Nenáročný snímok, no atmosféra tu funguje od začiatku až do konca, ja som sa bavil. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Kdyby místo toho černocha obsadili třeba Dolpha Lungrena před 15 lety a pojmenovali ho B.J. Blazkowicz, tak by to nebylo na škodu. Potenciál to má. Jinak se jedná o dražší variaci Frankensteinovi armády s tím rozdílem, že tohle nemá skvělého Rodena a lekačky jsou předvídatelné na úrovni člověka s vystřelenou půlkou mozku. Ale zase to má fajn gore a 10 mrtvol na metr čtvereční. A ta Francouzka byla cute. Jako jednohubka to není špatné, ale čekal jsem něco víc. 60%. A btw na závěr taková upřímná myšlenka.. nevíte, kdy se lidi naučí mířit na hlavu? Silně povhybuju, že nazi zombie bez hlavy může normálně fungovat nebo běhat. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Pokusy na lidech, brutalita, zmutovaní lidé, nacistické experimenty a mordovaní nácků, jak kdyby se všechno odehrávalo na Castle Wolfenstein. První půlka je malinko pomalejší, ale přesto svižná a snaží se celkem držet reálnějších obrysů. Druhá půlka už se rozjíždí takovým tempem, že se hlavní hrdinové nezastavují na žádné useknuté hlavě nebo vyteklém mozku. Prvků hororu je zde velké množství. Vyskytuje se zde absolutní brutalita, dokáže to být i strašidelné a příznivci jumpscarů si také párkrát přijdou na své. Akce je zde za mě naprosto skvělá a nebál bych se chodit pro taková slova jako dokonalá, protože třeba přestřelky jsou zde audiovizuálně tak skvěle zvládnuté, že si užíváte každou ránu. Parta hlavních postav je cool, hlavní hrdinka dostatečně sexy, záporák, který s hlavní partou konfrontuje prakticky celou stopáž je super a doktor alá Mengele s jeho zvláštními experimenty mě také bavil. Příběh mi vůbec nepřišel špatný, naopak v celku originální, zajímavý a dokonce mi to nepřišlo ani nijak dvakrát přestřelené. Nejspíš chápu, že film je ohodnocen takto, protože tohle je druh, který prostě někomu sedne a někomu ne. Já osobně jsem se takhle opravdu kvalitně dlouhou dobu nebavil. Kdybych snímku napálil plný počet, asi bych měl pocit, že jsem trošku přestřelil, ale uvidím a jestli mě to bude podruhé bavit stejně nejspíš poslední hvězdičku přidám. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Náckovia sa zase pokúšajú vyhrať vojnu pomocou techno okultných vied, konkrétne pumpovaním francúzskeho dechtu do "dobrovoľníkov" za účelom získania supersilných, superagresívnych a superdementných zombíí ako neporaziteľných vojakov. Lenže poznáte to, naletí tam parta klaďáckych amerikánov a árijci majú po zombivtákoch, to už je raz tak. Ja sa teda nesťažujem, Overlord je proste poctivá béčková zombierežba vo vojnovom prestrojení s množstvom krvi a gore chuťoviek, naviac vizuálne vyleštená ako gule bronzového psa. Akčné scény zvládnuté s prehľadom a výbuchy až prekvapivo veľkorysé, akurát tá béčkovosť je smerom ku koncu stále silnejšia, takže nemčúri majú mušku asi ako zdochnutý starwarsovský stormtrooperi, zatiaľ čo amíci stopercentnú mušku Robina Hooda a aj keď im len náhodou vystrelí zbraň, guľka si už nejakú zblúdilú nacistickú hlavu nájde. Naviac je tu hlavný záporák ktorý sa nadopuje zombie medicínou a má rutinne nadradené kecy ( zato parádny Jokerovsky rozškľabený ksicht ), čo je škoda, lebo by sa z jeho šialenstva dalo vytrieskať aj viac. Ale v poriadku, je to efektné a brutálne, nie moc debilné, za mňa spokojnosť. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Nečekejte horor, ale spíš válečný film se slušně našlapaným úvodem, pomalejším středem a zombie závěrem. Hororová atmosféra moc nefunguje, prostě se nebojíte, gore je pěkné, ale není ho extra moc. Upřímně, těšil jsem se na hororová akční jatka trochu jako herní Wolfenstein, ale o tom to není, vyznění je dost jiné. Slušné 3 hvězdy. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Trailer vyzeral pomerne vtipne. Realizácia celého filmu úplne nudná z mojej strany. Jednoduchá epizódka rozťahaná na takmer 2 hodiny. Žiaden zložitý príbeh, len jedna myšlienka. Najvtipnejšie, žiaľ necielene, pôsobila záverečná pasáž (pozor spoiler), kde Američania odmietli použiť "zombie sérum" vo svoj vlastný prospech. Tak, určitee. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Celkom som ostal prekvapený , nakoľko som čakal, že film bude prebiehať úplne v inom štýle. Čakal som pár vojakov na ktorých pôjde hromada zombíkov , nakoniec to však bolo úplne inak a zombíci boli použitý ako úplne vedľajšia koľaj.Je to skôr film o pár vojakoch ktorý musia zničiť vežu.A až na konci budú nejaký tí zombíci (ak sa to tak vôbec dá nazvať). Mne to však osobne nevadilo , film odsýpal rýchlo, herci boli sympatický tak isto aj ženská postava krásna.Vizuál chválim no a akcia tiež nechýbala. Za mňa viac menej spokojnosť aj keď film rozhodne má svoje muchy. U mňa za 4*. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec jsou na 3/5 a připomnělo mi to Return to Castle Wolfenstein. Celej prostředek je ale vyplněn kecáním nikterak zajímavých ani zábavných postav. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

První letošní guilty pleasure jako prase. Totálně dokonalé béčko plné nácků, střílení, pokusů na lidech, střílení, zomboidních oblud, fešné francouzky a střílení. Úžasné! ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Podla popisu som cakal nejaku ducharinu, trailer som nepozeral, takze vo vysledku som celkom prekvapeny akym smerom sa to vlastne vydalo. Pripomenulo mi to Iron Sky. Necakana sranda, ktora bola aj super hororovo spravena. Velmi som sa bavil. Uvod bol na moj vkus trochu zbytocne natiahnuty, aj ked scena v lietadle bola fajn. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, které má z hororového hlediska pomalý rozjezd, ale po akční stránce je to naprosto dechberoucí. Výborná kamera zachytila neskutečnou atmosféru a napětí, které jsem dosud nikde jinde neviděl a maskéři odvedli úchvatnou práci s make-upem. Scénáristé si s originalitou dali také záležet a charaktery postav jsou napsány výborně a záživně tak, že se jim jednoduše nedá nefandit. K tomu samozřejmě dopomohli skvěle zvolení herci a jejich přesvědčivé výkony, kdy mě, jakožto GoT fanouška potěšila účast Jacoba a Piloua. Jedním z dalších pozitiv je vyhýbání se CGI efektům, kdy i přesto je gore a masky na precizní až šokující úrovni. Nakonec se mnohým, podobně jako mně, splnilo přání a Overlord nepatří do Cloverfield Univerza, což byl nepochybně správný krok tvůrců. Pro mě je to bezchybná záležitost a minimálně pro každého milovníka válečných hororů povinnost, protože je to v tomhle subžánru strop. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Oldskůlovej akčňák, u kterýho podobnost s herním Wolfensteinem rozhodně není jen čistě náhodná (ono už i ten styl loga je povědomej). Je tu samozřejmě docela dost klasickejch žánrovejch klišé, ale na druhou stranu i důraz na různý detaily, který jsou u mnoha áčkovejch filmů většinou přehlížený, nebo vyloženě nesmyslný (třeba styl podřezávání). Postavy v rámci děje veskrze obstojný, ale člověku prostě nepřijdou nějak zvlášť sympatický/zajímavý, což je za mě asi největší kámen úrazu celýho filmu. Vizuál je povedenej a efekty jsou hodně kvalitní, což jsem tu vážně nečekal - navíc ani nejsou nějak přehnaný, což taky super. Co ale tady cením nejvíc, je inovativnost námětu. Ve svý podstatě to vlastně není nic nějak originálního, co se tedy zápletky týče, ale když se člověk zamyslí, filmů s takovýmhle zaměřením a zasazením je těžce poskrovnu. Takže jsem rád, že v dnešní době rebootů a remakeů se najdou i takovýhle menší projekty, který se nebojej přijít s něčím novým a dokážou velice mile překvapit. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Ten film by si zasloužil alespoň 85% :-) Jinak v průběhu filmu jsem furt přemýšlel, co mi připomíná a pak jsem si uvědomil, že je to vlastně Wolfnstein. Zlí náckové, hodní američtí vojáci, okupace, laboratoře, bizzarní experimenty atd atd. Dejte si :) ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Budu parafrázovat velkého guru filmové publicistiky, samotného FF a řeknu - kdybych já natočil akční sci-fi válečný horrorový thriller se zombie nácky a tajemnými experimenty, s tímto výsledkem bych nebyl spokojený. Tohle měla být buďto přepálená šílená wolfenstein akce, s monstry z pekel, šílenými nacisty, úchylnými nacistickými důstojnicemi, hardcore jízda, kde budou stříkat útroby a "zlobahno" do všech stran, nebo to neměl vzniknout. Takhle se člověk musí prokousat výsadkem, procházkou lesem, nesmyslným a nudným bivakováním na půdě a film tak dává člověku možnost přemýšlet nad tím, jak je to hloupý, jak jsou hlavní postavy nesympatický, jejich charakteristika jak je totálně klišoidní, prostě nad spoustou parametrů, který by nevadily v béčku až céčku, ale který vám pak stěžují brát vážně film, který očividně chce být brán vážně (jako by to šlo, když se píchají do báchora injekce se zlobahnem, které tvoří démonozombie nebo co...). Film pak doráží nulová invence a kreativita v "oblasti" naci zombie experimentů, takže dojedete na neutrál a když u toho usnete, dobře pro vás. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkný vizuál, ale jinak téměř vůbec nic. V žánru horor slabé...v žánru akce o něco lepší. Velice průměrné béčko. ()

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama