Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (421)

castor 

všechny recenze uživatele

Že to má luxusní obraz a že tam pobíhá víc Willů Smithů, ještě neznamená, že z toho divák musí padnout na zadek. Další výzva žánrového všeuměla Anga Lee tentokrát nedopadla dle očekávání. Příběh je bohužel otřepaný, je z něj cítit, že roky ležel někde v zaprášené horní polici. Will chce do důchodu. Roky pro vládu odstraňoval nepohodlné lidi. Jenže při poslední fušce se něco pokazilo a odstranit se ho snaží jeho bývalý zaměstnavatel, aby zakryl stopy. A pošle vylepšeného klona. Pak se to ještě párkrát zašmodrchá, aby nám z toho vylezlo, že jde o sterilní průměr, který stojí za vidění kvůli dvěma velmi slušným akčním scénám. Kvůli scénáři nebo slzícímu Willovi nikoliv. Ani kvůli (krapet děsivému) digitálnímu omlazování herců. A ti, jenž nejsou součástí tohoto technologickém pokroku, se evidentně nudí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je naprosto skvělý a zajímavý, i když téma odchodu nájemného vraha do důchodu je taková obehraná klasika. Snad nejlepší je naháněčka v Kolumbii včetně těch scén s barevným domky a zdmi. Ale pak se z toho pozvolna tak nějak stane selanka, Budapešť celkově zklame včetně toho sklepení s kostrami, nějak se to začíná opakovat, holka se začíná chovat ne jako agentka, ale pošuk, a navíc - a hlavně - ti dva se utkávají v boji nablízko, přitom jsou nejlepší v čem? No ano, připravených střelách na dálku. Jenže tu uvidíme jen jednou na začátku, a pak už se s tím vůbec nehraje. Stejně tak Van Damme myslím měl zajímavěji využitý motiv svého klona, než je tomu zde. Nu a hlavní záporák - jak mám Clivea Owena rád a doufal jsem, že se ujme bondovského řemesla, tak tady nic nepředvede kromě pár dojemných rodičovských promluv. Snad ani za celou dobu nemá pistoli v ruce! A nakonec - což asi není nějaký spoiler, tak končí všechna tahle béčka béčkových scénářů - se nechá odkrouhnout jednoduše jak králík, ani žádný final fight, nic. (A btw, připomíná tady unaveného Nicolase Cage - takovým tím tupým pohledem světle modrých očí, asi víte, o čem mluvím.) Celé to vlastně tak nějak od půlky jde cestou jakési pohodičky, máme se rádi, pomůžeme si, není cítit jak na začátku ten pocit ohrožení a všeschopnosti těch zlých. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ne každej den uvidíš, jak chlapovi nakope zadek hned na dvou kontinentech jeho vlastní JÁ." No a já jsem to právě teď viděl. Bylo to svižný, nekomplikovaný a docela zábavný. Co chtít víc? Napadení Endurem? Bylo. Vtípek s messengerem? Taky byl. Tak snad jen intimní chvilku se spoutanou agentkou Danny ve sklepě, při který bych zapomněl na svý slušný vychování? Tak něco z toho tam taky bylo. No dobře. Dokonalý to není. Ale čas to zabíjí poměrně zábavně. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Svižná nabušená akce, Will Smith je sympaťák a jako akční béčko v Dieselově stylu to funguje ok. Navíc určitě stojí za pozornost omlazení, který funguje stejně dobře jako celej film, zásadní problém ale nastává v momentě, kdy si to rozdá Will sám se sebou, samo ve vší počestnosti, ale za to s nereálně plynulým a zrychlým vizuálem, což působí blbě a jinak ok bitku to pošle do prdele. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ang Lee je génius, keď pracuje s psychológiou postáv v dráme (Ľadová búrka, Túžba, opatrnosť), ale keď má to isté robiť v akčnom filme, stáva sa z neho totálny lúzer, nevidomý nefunkčnosti svojho diela. A v tom smere je Gemini Man ešte viac na smiech, jak kedysi Hulk. Začne to ako štvorhviezdičkový akčňák, s “odhalením” pointy sa z toho stáva dvojhviezdičkové béčko a záver už je vyslovene komédia. Fakt som až takmer dokonca dúfal, že toto ešte neni všetko. Tretia hviezda za špičkové akčné a bojové scény. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Mladší verze postavy Willa Smithe nebyla pouze omlazená oproti původní předloze (podobně jako S. L. Jackson v Captain Marvel, 2019), ale vytvořená komplětně digitálně. Smith tak hrál mladší postavu 2x. Jednou na place a podruhé s motion-capture oblekem k zachycení mimiky, pohybu a výrazu. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)
  • Henry Brogan (Will Smith) ve filmu říká, že vyrostl ve Filadelfii. To je odkaz na TV seriál Willa Smitha Fresh Prince of Bel Air (od r. 1990), kde jeho charakter rovněž vyrůstal ve Filadelfii. (bluejay)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama