Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

"Ták Lucinko, dneska budeme obnovovat lásku." - Asi taková demence to je. Jednou český mainstream není ultra šovinistický a ultra sexistický, ovšem za cenu toho, že je ultra dementní v nepochopitelném jednání postav (o hereckých výkonech dětí a dospívajících nemluvě) a WTF zvratech, které se reality života nedotýkají ani o délce jednoho vesmírného roku. Jó, taková je cena za štěstí. Eh. Ať už ta paní prosím žádný scénář nepíše. Příště raději svůj masochismus nasměřuju na vypíchnutí si vlastního oka, než na vystavování se dalšímu jejímu filmu. Konec krutosti. Pusťte si radši Sněží! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek zkoumá partnerské vztahy s dopadem na děti. Cena za štěstí dostává na scestí doslovné přepjatosti telenovel.Škoda, že snímek neudržel čistou dramatickou linku z prvních minut.Ivana Chýlková s Vandou Hybnerovou svádějí při vší povinné hysterii působivý souboj o společně vychovávané ratolesti. Pak vidíme cimrmanovské odhalování pokrevních vazeb „já nejsem tvůj otec, já jsem tvůj syn“. Vyloženě krkolomně se zachází s estébáckým motivem, jenž vzedme stále silnější a stále polopatičtější vlnu citového vydírání. Kvůli struktuře vyprávění rozdělené do kapitol podle jednotlivých postav nemá divák čas, aby se s některou citově sblížil, navíc je vidí pouze ve skleníkové výseči vztahových půtek v atraktivních interiérech. Pracují někde? ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé motívky budiž. Ale pravděpodobnost tohoto propletence a jednání některých postav (soudkyně) jsou donebe volající drzost na divákovi. Olga to trochu přepískla, protože chvílemi z toho vykukovala celkem příjemná záležitost s hodně velkým nakouslým soustem. Josef Trojan - držení míče 60 % Klára, 40 % Ivan! Vanda má něco společného s Halinou P? ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Cena za štěstí má vynikající námět, který je ale bohužel docela nešťastně natočený. Hned na úvod vypíchnu neustálé zdůrazňování pojmu "NORMÁLNÍ RODINA". Takže dvě ženy, které spolu vychovávají děti dle tvůrců prostě normální nejsou? Trochu zaujatý postoj proti LGBT komunitě, řekla bych. Pokud se tvůrci rozhodli točit na toto téma, jeho shození mi nepřijede jako ta nejlepší volba. Kdyby to byl ale jediný problém, na který jsem ve filmu narazila, asi bych neváhala a pět hvězdiček filmu přece jen dala. Co mi na filmu vadilo nejvíc byla jeho nelogičnost. Šestnáctiletá holka uteče od rodičů, policie to více méně vůbec neřeší, a když se pak domů ohlásí po Skypu, jediné, na co se rodiče zmůžou, je věta "A nechceš se vrátit domů?" Celkově mi dějová linka s "kouzelným" squatem (který je tak tajný, aby o něm nevěděla policie, ale všichni ostatní ano, a který se zázračně financuje úplně sám od sebe) vůbec neseděla, byla nudná a vcelku stupidně natočená. Herecké výkony "dospělých" herců mě ale naopak až vyrazily dech. Ivana Chýlková byla absolutně geniální a Jarda Plesl zde taky opravdu dokonale zazářil. Asi budu sama psychopat, když mi ho ve finále bylo strašně líto. Chyb bych mohla vyjmenovat ještě řadu, nakonec ale právě proto, jak silné téma Cena za štěstí má a jaká pointa z něj na konci filmu zůstala viset ve vzduchu, věřím tomu, že si čtyři hvězdičky opravdu zaslouží. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva mladí lidé utečou ze svých "nefunkčních" rodin, aby on našel někde svého pravého otce. Chýlková a Hybnerová jako lesby s rodinkou, kterou si zařídili kdysi pomocí sukničkáře Hanáka ( jediná opravdu zábavná postava ). Plesl jako exmanžel terorizátor nové rodiny Pollertové. Má to pár zábavných momentů, ale celkový pocit je hrozná depka, která končí trochu fantas happyendem. Jsem ochoten přehlédnout určité nelogičnosti a časovou nesourodost s vyprávěnými ději i zkratkovité skoky, takže ocením i solidní obsazení za tři hvězdy. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Pracovní název filmu byl „Děti samotářů“. Má velmi volně navazovat na kultovní snímek Samotáři z roku 2000, ale podle produkce není jeho pokračováním. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama