Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (164)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro lidi kteří nikdy žádný animák neviděli, tohle musí být jako zjevení. Zdá se mi, že Disenchantment navázal na mnohem slavnější Simpsonovi. Dvacet let zpátky by to bylo uznání nejvyšší kvality, ovšem dnes je to hořké konstatování bídy. Humor je rozpačitý, scénky buď postrádají pointu, ale ještě častěji jsou neúměrně protahované ve snaze vynutit si smích za každou cenu. Což je trochu trapné a zároveň se seriál zdá subjektivně delší. Tomu ještě napomáhá zvolená délka epizod. Osm minut navíc nevypadá moc, ale poznáte to. Postavy jsou ukázkou nevyužitého potenciálu. Sympatický není nikdo a když je někdo hloupý, tak takovým tím rozčilujícím způsobem. Možná se to v dalších sériích rozjede, ale to by se musel scénář komplet překopat a scenáristé komplet vyházet. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No asi takhle. Seriál rozhodně má potenciál. Prostředí jakési fantastické země s různými tvory a světy je nekonečnou studnicí různých vtípků jak už dokázal Terry Pratchett ve své Zeměploše. Bohužel Matt Groening není Terry Pratchett a tak možnost bořit různá Fantasy klišé zůstala zoufale nevyužita. Vlastně tu máme jen o trochu obhroublejší humor než v Simpsonových, který nám předkládají postavy, které prakticky kopírují ústřední trio z Futuramy a nedodávají nic vlastního. Luci je fajn zkažený týpek, ale Benderovi nesahá ani po kotníky, Elfo je stejná osobnost jako Fry, ale s Fryem se člověk okamžitě sžije, zatímco Elfo je spíš otravný a Bean jen Leela se dvěma očima. Je to zatím spíš mírné zklamání, protože sem čekal větší využití potenciálu, který má žánr Fantasy a vzhledem k tomu, že seriál jde na Netflixu sem čekal i větší odvahu a nekorektního humoru. Uvidíme co přinese druhá sezóna ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paralely na život z prostředí středověkého fantasy jako vyšité. Jednoduché na pohled, s určitou zábavou, která někdy je níž někdy výš. Rozhodně skvělé na odpočinek, kdy nemusíte nijak hrotit příběh, který umí pobavit a překvapit. Nicméně nejde o nijak extrémně skvělý počin, ale je to určitá náplast za Futuramu, která pod Netflixem asi bude žít hodně dlouho. 2. série nebo jako druhá půlka první WTF?: Celý zbytek toho dalšího co jsme dostali se trochu točí neustále kolem toho samého. Více než stupidní humor a linka příběhu, která se nikam vlastně nehýbe. Koukalo se na to více než těžce, jelikož to nemělo skoro žádnou hodnotu, ať už předání nějakého obohacení nebo nějaké pobavení. Tak nějak se v tom nenajde nic. Jen někdy až neuvěřitelně stupidní situace s naprosto nudnými a stupidními postavami. To, co začalo jako ambiciózní humorná show, již druhou pseudo-sérií končí ve svém vlastním prachu. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Absolutní souhlas s "Zijutady". Po dvou dílech marně dumám, proč sledovat třetí. Zasmál jsem se za ty dva díly jenom jedinkrát, když sova narazila do zvonu(!). Nevím, jestli se to nějak rozjede, ale, ač jiný žánr, Final Space je jiná liga hned od první epizody. Nesympatické postavy, humor jako z posledních řad Simpsonů (slabý) a celkový design postav je podivný. Zapp Branigan (Futurama) byl sice idiot, ale milovali jste ho, tady je idiotů požehnaně, ale serou vás. Nerozumím tomu vysokému hodnocení, naprostá vysílací vata. Pokud ale žijete pro fantasy, možná tomu dejte šanci a uvidíte sami. 1,5* Lepší alternativa: cokoliv. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Disenchantment jsem se hodně těšil. Doufal jsem ve Futuramu ve fantasy světě, bohužel to zůstalo někde na půl cesty. Kresba a postavy tam podobné jako ve Futuramě (sem tam i něco ze Simpsonů) jsou, ale bohužel chybí humor. Překvapilo mě, že celá série má ucelený příběh a není to epizodní jako jsou Futurama Simpsoni. Bohužel seriál nevyužil možností a zůstává na půl cesty. Otevřený konec mě hodně naštval, tak určitě budou koukat i na druhou sérii, abych věděl jak to dopadne. 65% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Zlá Bean je zde nazvána Xenou, což odkazuje na stejnojmenný seriál. (Duoscop)
  • Princ Merkimer má zlatou korunu svými symboly nápadně připomínajícími korunu Jugheada Jonese z komiksového předlohy pro seriál Riverdale (od r. 2017). (hansel97)
  • Název „Misadventure“ nebo-li název lodi „Mis adventura“, jak jí říká Elfo, je vidět už plakátu první série „Misadenture Awaits“. (GejmronCZ)

Reklama

Reklama