Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 2
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (11)

Série 1 (2018) (S01) 

Za těch deset epizod si mě tenhle ne moc funkční sitcom s celistvým příběhem (což je něco, co snad nemůže nikdy fungovat - nejblíž je tomu asi Final Space, ale to bych zase neoznačil jako sitcom) získat prostě nedokázal. Ani postavami, ani obsahem. Navíc se v pilotu tváří, že bude skutečně budovat nějaký větší příběh a celý ten fantasy svět, ale nějak znatelněji se o to snaží jen ve třech epizodách. Z 10. Asi to holt není pro mě. Podrobnější hodnocení u komentářů k jednotlivým epizodám. 3* ()

Hádají se princezna, elf a démon (2018) (S01E01) 

Tak pozitivní je, že v tom je určitý potenciál, evidentně to bude mít celistvý příběh a ten Groeningův humor včetně podobných postav (v tom se docela vykrádá, ale ok) tu zůstal. Rozhodně je to lepší než Noví Simpsonovi - ostatně, co není, že? - a dokonce i když je to hard fantasy, tak mě ten svět dokázal zaujmout a je zde toho hodně co rozvíjet, což je jenom dobře. Ale pořád mám určité obavy. Jednak si nedokážu představit, jak moc Groening dokáže pracovat s celistvým dějem a jeho vývojem, když to v žádném jeho dalším seriálu nikdy nedělal a společně s tím mám obavy, aby to celé bylo promyšlené až do konce a aby to postupem času jen nelogicky nevršilo nové zvraty, nové postavy a přitom by byl smysluplný konec v nedohlednu. Druhý problém mám s délkou. Tady to chápu, je to pilot, ale skoro 30 minut na jednu epizodu tu moc nefunguje a i když mě to po dějové stránce zajímá, s tou stopáží mi jedna epizoda utíká docela pomalu. Ale tak třeba se to změní, skutečně se to rozjede a nakonec mě to strhne třeba tolik, jako Final Space, u kterého jsem z pilotní epizody měl podobné dojmy. Slabé 4* ()

Komu chrochtá pašík (2018) (S01E02) 

Je zajímavé to sledovat, sem tam i něco pobaví, ale pořád mi ta epizod utíká pomalu a pořád jsem skeptický k tomu, co se z toho (možná) vyvine. Ale uvidím co přinesou další epizody. Pilotní dvojepizodu mám za sebou, tak teď by se to mělo začít rozvíjet. Silné 3* ()

Temná princezna (2018) (S01E03) 

Bavím se u toho docela dobře, ten Groeningův humor tu skutečně je znát (na rozdíl od všichni-víme-čeho), ale zároveň mě to nebaví. Ani jedna postava si mě doposud moc nezískala a nebaví mě ani ten děj, který tady (jak jsem očekával) přešel do toho sitcomového a úplně nevím, jestli mě to v tomhle podání bude bavit. Ale uvidím u dalších epizod, končit s tím ještě určitě nehodlám. Slabé 3* ()

Hradní masakr vikingskou sekerou (2018) (S01E04) 

Něco z téhle párty epizody mělo grády a pobavilo, ale stejně jako u té minulé jsem se spíš nudil (i když míň než minule) a opět si mě to nezískalo tak, jak mohlo. Přitom se tu dalo jít tak krásně do extrému a hned by to bylo někde jinde... 3* ()

Rychleji, princezno, jednu hlavu za druhou! (2018) (S01E05) 

Tak tohle je zatím nejlepší epizoda, bezkonkurenčně. Tady to většinu času fungovalo konečně skvěle, nejen po stránce humoru, ale i příběhu a postav a dokonce jsem se tu už konečně vůbec nenudil! A udělat Jeníčka a Mařenku naruby sice nezní jako bůhvíjak originální nápad, ale mě se líbil hodně, včetně toho geniálního odkazu na legendární Klauny zabijáky :D Silné 4* ()

Okázalá bažina (2018) (S01E06) 

Tak tady už to byla převážně jenom nuda. Něco málo vtipného se tu sice našlo, ale jinak mě to ničím nezaujalo.  A navíc jsem tak nějak pořád čekal, že to bude mít nějaký postupně se vyvíjející děj, ale nakonec je z toho jenom další sitcom - což není špatně, jen nevím, jak dlouho mě to ještě vydrží bavit, když si mě to ani dodnes úplně nezískalo. Lepší 2* ()

Něžné běsnění lásky (2018) (S01E07) 

O trošičku lepší než minule, ale jinak bych opakoval jen to samé. Slabé 3* ()

Hranice nesmrtelnosti (2018) (S01E08) 

Jako jo, tady jsem se bavil celkem slušně... ale stejně se mi to pořád táhlo a na čtvrtou hvězdu to tak jako tak není. Popravdě čekám na chvíli, kdy si mě to konečně získá, ale nadějí do ní vkládám čím dál tím míň... Silné 3* ()

Sám sobě věrný (2018) (S01E09) 

Když už se tenhle seriál rozhodne pokládat nějaké otázky do budoucna (což se během celé 1. série stává často), nikdy žádnou nezodpoví - a v případě odhalení jednoho nečekaného faktu ohledně Elfa a nevysvětlení toho, proč tomu tak je (ačkoli tomu bylo fakt hodně blízko), mě to zatím naštvalo nejvíc. V tuhle chvíli už mám k seriálu a celé první sérii nějaké stanovisko, kterého jsem se tady dost obával a pořád věřil, že bude jiné, jenže bohužel nebylo. Ale to rozeberu víc u té příští epizody. 3* ()

Pád říše (2018) (S01E10) 

Jako jo, napínavé to od určité chvíle bylo hodně. A to i přes to, že ten největší zvrat se dal aspoň trochu očekávat. Horší ale je, že celá 1.série za celou dobu předvedla skutečně jenom tohle. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to jako dost málo a bohužel se mi potvrdilo, že Groening nedokáže pracovat s celistvým příběhem. Snaží se o to, ale zároveň se snaží taky o sitcom a ve finále je to takový pelmel, ani ryba ani rak. Z celých 10 epizod se jen ve 3 nějak vyvíjí (a vlastně i odehrává) celistvý příběh - a do toho pořád zůstává hromada otázek nezodpovězena a za celou dobu si to ani nedalo námahu něco víc říct, jen minimum. A jelikož mě ani jedna z postav, ani celý ten svět (se kterým se taky doposud moc nepracovalo) nějak víc nezaujal, nemám náladu to sledovat dál. Plus když si představím, že mě čeká další série, kde o něco půjde jen v prvním a posledních dvou dílech a zbytek zas budou jen sitcomová vata, tak už se mi do toho vůbec nechce. Ano, pořád mě trochu zajímá, co se tam bude dít dál, co se sakra stalo s Elfem, o co jde Dagmar apod., ale asi si to radši někde přečtu, než abych to dál sledoval. Nanejvýš tak první díl druhé série bych dal a jestli mě nezaujme, tak s tím nejspíš seknu nadobro, ale spěchat na to nebudu. Upřednostním zatím něco jiného, co by mě teoreticky mohlo bavit víc. Silné 3* ()

Reklama

Reklama