Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2018) (S01) 

Když jsem na facebooku poprvé viděl článek o tom, že se po velmi dlouhé odmlce chystá seriálová záležitost na obdobné bázi Simpsonů, byl jsem nadšený. O to víc, když jsem při čtení podrobností zjistil, že hlavní myšlenka se bude točit kolem nezletilé princezny závislé na alkoholu. A přesně ona nekorektnost se skutečně dostavila, počínaje vílou, která se živí jako lehká děva a konče užíváním cigaret v prostředí fiktivního středověku. Samozřejmě je to všechno opravdu přepálené a nelze hledat jedinou skulinku s logickou odbočkou, Disenchantment je prostě pro objektivní jedince příjemně zábavným seriálem na poklidné vyplnění volného času. “I’m drowning!” “Hi, I’m Elfo!” ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhou sérii středověkého hybrida Simpsonů a Futuramy jsem viděl už v době premiéry, ČSFD se ale na základě čehosi rozhodlo ji pořád řadit do sezóny první a hodnotit odděleně se dá až nyní s příchodem třetího pokračování. První série není už tady vůbec překonána, ale pobyt v pekle je díky velkému angažmá Luciho přímo highlightem seriálu. [viděno na Netflixu] ()

Série 3 (2021) (S03) 

Třetí sezónu Disenchantmentu jsem vyhlížel víc než konec pandemie, už jen proto mě kolem Vánoc potěšil trailer, který oznámil vydání přímo na mé jednadvacetiny. Sice mi chvilku trvalo těch deset epizod dojet a nejsem se všemi už příliš spoko, závěrečný cliffhanger mě ale navnadil se i tak těšit na čtvrtý "installment" do série. [viděno na Netflixu] ()

Série 4 (2022) (S04) 

Před čtyřmi lety nový seriál z rukou velikána animované tvorby Matta Groeninga byl jedním z nejočekávanějších nových projektů a u jeho začátků jsem se fakt bavil. Během let se z Disenchantment stal velký kůň netflixáckých animáků, s potřebou házet každým rokem kadenci 10 epizod ale došly nápady a letos si z té sérky pamatuju velký kulový. Ano, až takhle to bylo tentokrát nudné. [viděno na Netflixu] ()

Série 5 (2023) (S05) 

Poslední štace trochu ujetého středověkého dobrodružství je konečně za námi, už během 3. i 4. řady jsem si říkal, že mám dost, že už tvůrci přešlapují na místě a že už mě irituje vývoj i u postav, které jsem měl kdysi tolik rád. Animáky s přesahem pro dospělé miluju a klidně budu rád, když se Groening a spol uberou zase někam jinam, ale zde už jsem dokoukával z ryzí povinnosti. Za doprovodu velmi omezeného množství vydařených džouků. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

Reklama