Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (40)

Rozčarodějka (2019) (S02E01) 

Zatím trochu pozvolna, ale jsem stejně ohromně rád, že máme tuhle milou blbůstku zpátky. Luci opět válí! ()

Schody do pekla (2019) (S02E02) 

Popravdě jsem čekal, že se v pekle naše trojka zdrží. Nicméně jsem rád, že se příběh hýbe tak kvapně kupředu. ()

Ta věc (2019) (S02E03) 

Za návrat elfů a jejich dokonalých jmen konečně zvyšuju. ()

Srdce je osamělý lovec (2019) (S02E04) 

Oceňuju, že se příběh netočí jen kolem Bean a že svůj prostor dostal řádně také třeba Zog. V jeho případě se člověk směje u každého druhého slova, co mu vypadne z pusy. Zatím velká spokojenost s novými díly. ()

Naše těla, naši elfové (2019) (S02E05) 

Elfo si pro sebe konečně urval řádný čas a šlo mu to skvěle. Loni mi přišel mnohdy až moc ubrečený a trochu mě iritoval, letos ho začínám žrát. ()

Práce snů (2019) (S02E06) 

Trochu satira na všechny filmové loupeže (už jen název dílu lecčemu napovídá) mě dost pobavila a Zog s Derekem užívající si cirkus skvěle hláškovali. ()

Slizké objetí lásky (2019) (S02E07) 

Stejně jako první série i ta druhá musí mít jednu část s trochu slabším poselstvím, mně ale zase tak hrozivá nepřišla a konečně se trošku dostalo zase na nějakou vedlejší postavu. Jen mě začíná udivovat, že se na pozadí netvoří žádná celistvá dějová linie po událostech loňského konce a letošního začátku. ()

Ve vlastním psaní (2019) (S02E08) 

Trochu mi v průběhu série začalo vadit, že je každý díl vlastně samostatným příběhem a není na pozadí znám žádný temnější background. Naštěstí se ale stále nešetřilo vtipem, byť místy až infantilním. To k "Rozčarování" (tisíceré díky český Netflixe za příšerný, bohužel doslovný překlad) rozhodně patří. ()

Elektrická princezna (2019) (S02E09) 

Steampunkovou epizodu asi nikdo neočekával, ale byla příjemným zpestřením. Nicméně ničím revolučním v rámci celého seriálu. ()

Pád Tiabeanie (2019) (S02E10) 

Konečně jsme se dočkali řádného cliffhangeru, který na sérii další navnadil o level mocněji než loni závěr řady první. ()

Podzemní stesk po domově (2021) (S03E01) 

Mnou natolik oblíbená šílená směsice středověkých tvorů v rukou tvůrců Simpsonových je konečně zpátky (dokonce jsem ji na Netflixu dostal k narozkám, ale dostal se k ní až o tři dny déle). Sice mě první díl zas až tolik ničím neuchvátil, pár očekávaných vtípků se ale dostavilo, tak nebudu dopomáhat ke zbytečnému zahánění seroše do modrých čísel. ()

Ty jsi Bean (2021) (S03E02) 

Čekal jsem, že se ze Zogova pobytu pod zemí (nezaměňovat s “v podzemí”) podaří vytěžit více, k tomu, co se mu ale všechno stačilo přihodit, se nejspíše ještě teprve dostaneme. ()

Popadni bouchačku, Beanie (2021) (S03E03) 

Derekovy zážitky v lese bez pochyby zastiňují veškeré okolní dění. Až mi bylo líto, že se v těhle nápaditých prostorách neohřál o něco déle. ()

Steamland – Přísně tajné (2021) (S03E04) 

Když se v seriálu objevil Steamland poprvé, tak se mi honilo hlavou, co si tvůrci šlehli, že chtějí míchat středověk s obdobím páry. Pořád jsme ale ve vodách fantasy seriálu, kde je možné opravdu všechno. ()

Panika, teď hned! (2021) (S03E05) 

Prozatím epizoda, u které jsem se asi nejvíc zasmál, byť k pěti hvězdám pořád něco chybí. Bůh ví, jestli se jich tahle řada dočká aspoň v nějakém díle. ()

Poslední kapka (2021) (S03E06) 

Nechápu rázný propad v hodnocení, mě naopak scény na moři přišly mnohem více hodnotné, než ty akční z předchozích půlhodinek. ()

To nedopadne dobře (2021) (S03E07) 

Nemůžu si pomoct v tom, že se na bohužel zovna na Rozčarování podepisuje ta pro Netflix čím dál tím silnější ignorance kvality na úkor kvantity a i když jsme na třetí sérii čekali tak dlouho, kdy by si tvůrci už mohli dát práci i s příběhem a ne vizuálem, tak se přesto zase točíme v kruzích. Kontinuální vyprávění se opět pomalu vytrácí společně s logikou, Luci se stává vedlejší postavou a spousty hrozeb, které se v první či druhé sérii jevily jako primární, tady působí směšně. ()

Kasička (2021) (S03E08) 

Nejzbytečnější epizoda možná celého seriálu. To už i linka ze Steamlandu měla větší smysl. ()

Šílenství krále Zoga (2021) (S03E09) 

Já k seriálu nechci být vůbec nijak zlý, ani se nechci jako ovce ztotožňovat se zdejším úpadkem v hodnocení. Ono se ale na kvalitě skutečně silně povolilo a i 4* by byly moc. ()

Bean a její pád (2021) (S03E10) 

Cliffhanger už vůbec není tak silný jako v předešlých řadách a po té prapodivné druhé půlce sezóny se na pokračování už ani tolik netěším. To snad jedině v momentě, kdy mi bude přislíbeno, že se na Luciho nebude tak kašlat, jako v předchozích částech a jeho trablí v novém nechtěném prostředí se pořádně nabažíme. ()

Reklama

Reklama