Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh otce, kterému zavraždili syna, smutek otce, který musí pochovat své dítě, emotivní drama otce, který si pro spravedlnost musí dojít sám. Po útoku neonacistů na partu studentů zůstane na zemi ležet mrtvý ubodaný kluk. Policie koná, pachatelé jsou dopadeni, společnost se bouří proti holohlavým náckům, ale to všechno je jenom na chvíli. Zděšená rodina brzy sleduje, jak jsou vrazi po chybném rozhodnutí soudkyně propuštění na svobodu, nikoho už to nezajímá a jednání policie připomíná chování zkorumpované instituce. Zůstává jen zlomená rodina bez jakékoliv šance na spravedlnost a viníci, kteří se jí smějí do očí. Zoufalý otec s touhou po spravedlnosti se pouští do boje se všemi. S policií bez zájmu, s podplaceným soudnictvím, s mafií, která kdesi v pozadí tahá za nitky. Dokáže tváří v tvář zavedenému prohnilému systému uspět? Dokáže zároveň překonat vlastní výčitky a odpustit sám sobě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (121)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Toto je druh filmu, který naprosto nesnáším. Je tu jasný zločin a pachatel, který je zachycen na kameře, ale spravedlnosti se tu pozůstalým nedostane. Proto nesnáším právníky, protože dokáží přetočit úplně všechno, když máte prachy. A takových případů u nás i na Slovensku musí být hafo. Ta bezmoc je naprosto šílená. Za mě 85% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Kromě toho závěrečného soudního přelíčení, které místy zavání absurditou, působí snímek Ostrým nožem velice realisticky. Akorát je to celé takové trochu utahané. Nemohu se zbavit dojmu, že talentovanější a zkušenější režisér by z tak silného námětu dokázal vykřesat skutečně hodnotný film. (65%) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už můj druhý letošní slovenský film v kině a musím říct, že jsem spokojen. Emoce tu jsou velký, protože jsem rozuměl tátovi, který v jedné fázi filmu naráží na neskutečnou státní aroganci a linknavost. Film rovněž vnímám jeko kritiku právního prostředí na Slovensku. Jenom škoda, těch soudních scén, ty se mě zdály trošku zbrklé, ale jinak nemám výtek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chápem, že sa niekomu film nepáčil z nejakých politických dôvodov, chápem, že možno tu niekomu nesedeli detaily. Avšak nie je to natočené podľa skutočnosti, preto boli aj mená zmenené, a určite je film dramatizovaný oproti realite. A ten tlak na politizáciu diela bol len letmý, všimne si ho len naozaj pozorný a angažovaný divák. Ja film beriem ako kriminálku o boji neúnavného otca za spravodlivosť. A toto bolo celé stvárnené skvele a to najmä vďaka famóznemu Luknárovi, ktorý je herecky o desať levelov nad hocijakým protežovaným markizákom. Emotívne určite film, ktorý dokáže zasiahnuť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate štandadný krimi thriller, ktorý ťaží zo známeho nedoriešeného sk prípadu, ale vydáva sa vlastnými cestami a tak je hodnotiteľný najmä smerom k svojmu vlastnému fikčnému svetu. Trvá síce hodinku a pol, ale ten subjektíny čas je predsa len dlhší, chýba tu trochu ruka dramaturga, ktorý by túto nonstop konverzačku oživil niečím navyše a hneď to mohlo dostať viac šťavy, napríklad takým hľadaním vražednej zbrane. Určite lepšie zvládnuté po všetkých stránkach ako Únos, šedivá atmosféra dodáva na hutnosti, len stále sa Ostrým nožom nedokáže poriadne odpichnúť od solídneho súčasného sk štandardu. Len sa treba zmieriť s tým, že film vážne nie je rekonštrukciou oných nešťastných udalostí a je viac menej univerzálny a aplikovateľný do akéhokoľvek iného prostredia než len do nášho malého pieskoviska. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (12)

  • Tvorcovia pracovali s rozpočtom 500 000 €. (kacer4)
  • Tvorcovia spolupracovali s rodičmi zavraždeného Daniela Tupého. (cingi.t)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama