Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezaměstnaný inženýr Stanley Hill (John Travolta) se stal svědkem vraždy své manželky, Vivian (Rebecca De Mornay), kterou napadl gang násilníků v podzemních garážích. Sužovaný vinou, že nedokázal zachránit ženu, kterou miloval, se Stanleymu stále vrací obraz Vivian umírající v jeho náručí. Když nejsou detektiv Gilmore (Sam Trammell) a další zkorumpovaní policisté schopni přinést vrahy před soud, obrátí se Stanley na svého starého přítele Dennise (Christopher Meloni) a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Na cestě pomsty, Stanley odhalí spiknutí, která vede do horních řad vlády. Ti si brzy uvědomí, že Stanley a Dennis jsou mnohem nebezpečnější, než si kdy mohl představit... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (117)

kingik 

všechny recenze uživatele

John Travolta se vydal na cestu odplaty za vraždu svojí milované manželky. Na cestu si přibalil béčkový scénář, vyhořelého režiséra a paruku, které držíte palce, aby zátěž tří bitek, které absolvuje, vydržela. Travoltovi už bohužel musí stačit filmy, které nemají příliš áčkových prostředků, originalitu tahají z paty Stevena Seagala, ohánějí se maximální otřepaností, a skoro vůbec nebaví, což já považuji za největší prohřešek proti divákům. Námět zřejmě shodou náhod putoval přes všechny možné i nemožné béčkové herce, až se jej shodou okolností zázračně ujal Travolta, neb scénář působí, že byl psán na tělo méně kvalitnímu herci. Divák si ve filmu užije drogových dealerů, jejich krutého bosse, zkorumpovaného dua detektivů v jeho službách, zlotřilého guvernéra i sympaticky drsného parťáka z temné hrdinovi minulosti. Jen té akce je poskrovnu. U hrstky kratičkých bitek se nikdo moc nepředřel, u jedné je nemile poznat, že Travolta využil služeb kaskadéra. Kdysi nadějný režisér Chuck Russell už ze sebe nedokáže moc inovativního dostat, se vším se tak nějak pachtí, ovšem objevil až nyní kouzlo esemesek. Každou chvíli se komunikace různých postav, probíhající přes textovky, zobrazovala na obrazovou plochu. Režisér většinu času tápal, jak film pořádně rozpohybovat. Nijak se mu to nedařilo. Mrtvola manželky, co ji dávali do penálu, v nestřeženém okamžiku pohne víčky(!) Já padám. Nejlepší je na filmu dvojka Travolta & Meloni, kteří si kápli do noty. S Christopherem Melonim si dovedu představit nějakou drsnější sólovku plnou hlášek i akce. Tohle ale nebyl film pro tak zdatné herce jako jsou oni. Naprosto otřepaný film s béčkově vyladěným scénářem, nudnou, přihlouplou a zastaralou režií, co chcípla na akci, mohl skutečně přivodit Travoltovi krutý hněv. 40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodina šlape v dobře známých revenge stopách zhruba tak jak by měla. Od střílečky v korejském baru se ovšem vše stočí do krajně béčkových vod, ve kterých se v příštích 20 minutách utopí. Travoltův hrdina, který má zpočátku problém zabít jediného chlapíka, to ke konci rozjede natolik, že před ním vlastně není úniku. Docela škoda. Film měl solidně našlápnuto. 45% ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kam až se to John Travolta dostal. Od legendárního Pulp Fiction se postupem času dostal až k prachobyčejným nízkorozpočtovým akčním béčkům nevalné úrovně, ve kterých jen zbytečně plýtvá svým talentem, neboť kdyby místo něj obsadili jakéhokoliv "no name" herce, výsledek by byl takřka totožný. Z nezáživného tuctového akčňáku číší každým záběrem neuvěřitelná hloupost, připočteme-li k tomu zoufale tristní dialogy a mizerné herecké výkony, musí být všem hned jasné, že tento snímek se fakt nepovedl. Akčních scén je poskrovnu, popravdě nejsou ani nikterak kvalitně natočené. S velkým sebezapřením se Já, pomsta dá dokoukat, o žádný velký zážitek se však rozhodně nejedná. 1/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kruto přísný John Travolta přichází na scénu s trochou těch kil navíc, opuchlým a podivně lesklým ksichtem, ale ze svého hereckého talentu pořád nic neztratil. Na rozdíl od některých se mi tento film docela líbil. Jasně, zápletka zas až tolik originality nepobrala, nicméně provedení špatné nebylo, akční pasáže se mi líbily, mrtvých tu bylo taky dost a já se ani moc nenudil (až na pár slabších momentů). Nejvíc jsem se ale vyděsil hned na začátku, když jsem spatřil Rebeccu De Mornay. Kdysi docela pohledná herečka s rajcovním tělíčkem tu vypadala hrozně – nevěřil jsem vlastním očím a několikrát musel zkontrolovat herecké obsazení, jestli jsem se nezmýlil při čtení jejího jména. Zas tak špatný film to nebyl, takže dávám průměrné ohodnocení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Travolta chce pomstu. Zbytečně mu pro pár dolarů odkrouhli manželku, policie (pro diváka nesmyslně) selhala, náš hrdina zavzpomíná na staré časy, hned při první vyjížďce nočním městem potká vraha a začne střádat plány. Požádá kámoše jasnovidce, ten mu obratem sežene jména a ksichty ostatních kumpánů. John vleze do prvního baru a hle, hned na jednoho narazí. Proboha, disciplínu pomsty známe z předešlých filmových zastavení zatraceně dobře, režisér Arnoldova Likvidátora Chuck Russell mohl leckteré okopírovat a poslat Travoltu, který by si to sakra zasloužil, na poctivou řežbu. Neposlal. Nakonec je to prolezlé až do nejvyšších pater, takže úvodní mord nebyl náhodný. Ale to je vlastně úplně jedno. Náš hrdina se přesouvá z bodu A do bodu B, likviduje zlé feťáky a dealery, kteří mu ochotně skáčou do rány, a my jen vzpomínáme, jak úžasné to bylo, když si vzal tvář Castora Troye. Přitom samotný Travolta se snaží, celou tuhle rutinní thrillerovou báchorku táhne. Navíc vše se odehrává v poměrně přehledných scénách (dřívější Tarantinův kameraman Andrzej Sekula), celé je to mile staromódní, takže i opatrná pochvala je na místě. Horší je ovšem druhá polovina, která jede na neutrál, nijak nepřekvapí a přináší jednu blbou scénu za druhou. Škoda, na tři zářezy se to sápalo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)
  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)

Reklama

Reklama