Reklama

Reklama

Zabíjení

  • Česko Velká kořist (více)
Trailer

Johnny Clay sa po piatich rokoch dostal z väzenia a chystá sa oženiť so snúbenicou Fay. Je pevne rozhodnutý, že do ďalších kšeftov sa pustí až keď sa presvedčí, že riziko ozaj stojí za potenciálny zisk. Spolu so štyrmi ďalšími mužmi chystá prepadnutie dostihovej pokladne. V hre sú dva milióny dolárov. Lúpež je naplánovaná do najmenších detailov. Zapojený je do nej aj George Peatty, plachý pokladník z dostihovej dráhy. Je ochotný riskovať krk len preto, aby zapôsobil na chladnú a panovačnú manželku Sherry. Sherry mu je neverná s Valom a všetky informácie o plánovanej lúpeži posúva svojmu milencovi. Tak dokáže aj dokonale naplánovaný zločin stroskotať na príliš dokonalej zhode náhod... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film o velké loupeži se skvěle dávkovanou nadsázkou, neuvěřitelně vygradovaným, a přitom pro někoho tak odzbrojujícím - pro někoho až černým humorem zavánějícím, závěrem a především plejádou skvěle prokreslených figur. Asfaltová džungle je možná o něco lepší, jasným králem v tomto oboru je ovšem francouzské Riffifi. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Celosvětově divácky úspěšný film. Příjemná staromódní černobílá detektivka založená na precizním naplánování loupeže peněz z dostihů a přesném rytmu jejího provedení nahlíženého z více pohledů. Ovšem jedna zvědavá žena a jeden neposlušný pes dokáží změnit i dobře provedený plán. Podle mne jde o nadprůměrné noir - krimi, ale ještě ne geniální snímek začínajícího Kubricka. Do 2001: Vesmírné odysey, Osvícení nebo Eyes Wide Shut to má dost daleko. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gAe1CJWH_B8 ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Stávkovacia vykrádačka, ktorej záver ma vždy tak silno zabolí na srdci, až ma prinúti trochu si obúchať hlavu o drevený stôl. The Killing má toho viac. Legendárnu gumenú masku klauna, efektívnu brokovnicu, dvojicu sexuálne vznešených, "pin-up"-vyzerajúcich, povahovo diametrálne odlišných žien, no a takisto aj môjho obľúbeného narátora, ktorého božský Kubrick nikdy nemiloval a preto mu podhadzoval klátiky pod kolená. Vyzerá to tak, že nebol jediný s polenami pod nohami, pretože dialógy boli urputne mizerné. Miestami som mal pocit, akoby dané osoby ešte navštevovali ročníky pre školopovinných. Okrem toho ale nemám čo viac vytknúť. Doteraz si užívam ten sladký pocit toho, ako veľmi dobre Stanley pozná efekt hrajúcej jazzovej hudby počas prehliadky mŕtvol. To jednoducho nikdy nesklame! (15.2.2018) (9.10.2023) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Můj první Noir film a líp to snad nemohlo dopadnout. Škoda, že v dnešní době se tyhle filmy netočí. Kubrick a jeho geniální režii poznáte na první pohled. Sledování více herců ve stejných chvílích není jednoduché natočit, ale Kubrick si stím poradil geniálně. Skvělá kamera, herecké výkony a hlavně ta režie. Tenhle snímek jsem rozdýchaval poměrně dlouho. Díky Zabíjení si musím sehnat více Noir filmů. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film Stanleyho Kubricka. Film nemá moc dlouhou stopáž ale zato má toho hodně co nabídnout a rozhodně zaujme. Doporučuji. Jen je mi trochu záhadou, proč právě tento snímek není v knížce 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete. Kdybych se jí pevně držel, o tento kvalitní snímek bych byl ochuzen a to by byla velká škoda. [8/10] ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Z rozpočtu 320 tisíc amerických dolarů poskytlo 200 tisíc studio United Artists, zbytek producent James B. Harris. Ačkoliv Stanley Kubrick považuje film za svůj první profesionální, rozpočet byl i na 50. léta v Hollywoodu celkem mizerný. (gogos)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama