Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (447)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pravá tvář Ameriky. Já Tonya bruslí na hraně nadsázky, ale v jejím příběhu je více pravdy než se na první pohled zdá. Komedie o jednoduchých vidlácích sklouzává do drsného rodinného dramatu v nečekaných momentech a pracuje s pravdou jak se jí to hodí (papoušek na kabátu, střelba po manželovi). Herecky jsou všichni super (hlavně matka je bezvadná), ale Margot je přímo fantastická a Oskara bych jí moc přál. Americký sen naruby. Já si myslím, že by ses už teď měl vážně zabít. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Krasobruslení není šálkem mé kávy, proto jsem kolem tohoto filmu nějaký čas chodila obloukem. Kruhy se postupně zmenšovaly, až se spirála uzavřela a já se rozhodla podívat. Nelituju, spíše je škoda, že jsem tenhle skvost černého filmového humoru neviděla dříve. Coenovsky laděný příběh se spíše věnuje jednotlivým postavičkám, než sportovnímu klání Hardingové. Několik krasobruslařských záběrů je nasnímáno zručně, neváhala bych říci, že i zábavně. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srážka buranů jako od bratří Coenů se světem krasobruslení v neuvěřitelném příběhu podle skutečných událostí. Margot Robbie jsem sice nevěřil těch 15 let, ale sportovně nadanou jednodušší blondýnku zvládla výborně. A vlastně mě ani nepřekvapuje, že ještě více cen posbírala Allison Janney za ztvárnění její matky. Jako u každého současného amerického filmu je zase největším omylem tvůrců přestřelená délka (70%). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý příběh Tonye Hardingové a jediný důvod proč jsem si film pustil je fakt, že mám rád sportovní dramata, kde outsider všem vytře zrak, což z úvodu splnilo má očekávání a chtěl jsem pochválit výbornou Tildu Swinton v roli matky, kde jsem se nyní dozvěděl, že to byla Allison Janney, nuž nevadí byla perfektní a odstranit ji po půl hodině je trestuhodná chyba. To je jak by někdo odstranil JK. Simmonse z Whiplashe, bez něj by ten film rozhodně nedostal takové uznání jako teď. K samotné Tonyi, toho bruslení zde bohužel moc není, rivalita vesměs žádná a triky předvádí pořád stejné, spíš se film soustředí na její osobní život a vztah s manželem, který místy připomínal Valku Roseových, ale na to jsem moc nebyl zvědavý. 2 hodiny jsou moc a ke konci se to bohužel už táhne. Plusy- Margot Robbie i Allison Janney solidní, zajímavý příběh. Mínusy- Pomalé tempo. Humor jen v prvních 30 minutách potom absentuje. Nedostatek bruslení a chybí vypjaté intenzivní finále, které bylo například v Borg/Mcenroe. 6/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ryze pocitově vzato, Robbie za tuhle divokou přehlídku domácího násilí, devadesátkových hadrů, šílených ofin, buranského rodinného zázemí a krasobruslení měla dostat Oscara, protože za minulý rok zřejmě jen těžko existuje postava, která by měla tak široký záběr a tak dobře reflektovala společnost a zároveň hodnoty vůle, dřiny, životních vítězství, proher a realizování svého snu, ať je sebeatypičtější. Některé scény, například tu u soudu na konci, si vyložene krade pro sebe a zastiňuje nejen ostatní herce, ale i jinak skvělý technický ansámbl. I Tonya je totiž v jedně věci na stejné úrovni jako Titanic, nebo Pán Prstenů. Vizuální efekty tu slouží jako podpůrný prostředek při vypravování příběhu, nikoliv jako samoúčelná pastva pro oči. Zároveň nejsou skoro vůbec vidět a scény bruslařských představení jsou nasnímané fantasticky, přesto neokázale, takže se toho ne každý všimne. Není to bůhví jak velký film, ale po delší době příběh vzestupu a pádu člověka v antipatetickém podání s velmi svérázným, drsným humorem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Když Tonya Harding (Margot Robbie) udělá trojitý axel, tak se pak objeví v televizi a na ní se objeví vlajky států i jejich skóre. Mezi státy je i vlajka Československa. (Delock)
  • Natáčelo se ve státě Georgie. (Varan)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama