Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (394)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Film vychází hlavně ze stejnojmenné videohry, kterou jsem před zhlédnutím toho to snímku nikdy nehrál. Dokážu tedy pochopit fakt, že původní koncept zápasů mezi Pokémony tu je odsunutý na vedlejší kolej a až na výjimky tu hraje prim spíše detektivní příběh. Ten není tolik komplikovaný a i když si pár lidí stěžovalo na práci střižny, tak já se takto snadně ztratit nedokázal. Zvraty byly hezké a mile překvapily svou mírnou zapeklitostí, která asi mohla mladším divákům trochu zavařit mozečky. No kdyby příběh nepobrali všemi desíti, tak samotní Pokémoni jim to určitě vynahradili. Jejich stylizace je líbivá a zapracování do obyčejného života lidí uspokojivé, samozřejmě jejich potenciál nebyl zdaleka vyčerpán. Zatím jenom vychvaluji, tak proč to moje hodnocení je tak bídné? V prvé řadě nejsem divák, který by vyhledával komedie, protože tu pravou filmovou zábavu hledám trochu jinde než u trapných scén a hlášek. Zvlášť ten americký humor mi je hodně cizí a přestože se Pikachu snažil každou scénku obohatit nějakým vtípkem, tak jsem se za celý film ani jednou neusmál. Ono vlastně celé hlavní herecké duo bylo utrpení nejen poslouchat ale i sledovat. Justin Smith je obecně děsně nesympatický a už od úvodních minut filmu, kdy se přizná, že mu lezou samotní Pokémoni krkem, sem věděl, že kamarádi po dobu té hodinky a půl rozhodně nebudeme. Ono mi je těžko hodnotit, protože původní Gameboy videohry a i vlastně seriál jsem jakožto dítě hltal všemi doušky. Takže nostalgie velí přimhouřit všechny oči, ale já prostě nemohu hodnotit jinak než spravedlivými dvěma hvězdičkami. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Když jsem před pár měsíci viděl první trailer, vážně jsem si myslel, že je to jen fór. Kdepak. Oni opravdu udělali film, který se jmenuje "Pokémon: Detektiv Pikachu". Jestli jste někdy uvažovali nad tím, zda se náhodou neblíží konec světa, tenhle fakt vám potvrdí, že to je docela možné. Ten film je sám o sobě dost na hlavu, nicméně naprosto chápu, proč se ho někdo rozhodl vytvořit - spolehlivě totiž přitáhne tři velké skupiny diváků, díky kterým bude v box officu veselo. V první řadě fanoušky video herních předloh, které dokonce ani já nepamatuju, pak fanoušky seriálu, protože nostalgie ze sobotního vstávání v pozdních devadesátkách v sedm ráno je mocná věc (Ano, sem patřím já.), a pak samozřejmě lidi, kteří vidí něco roztomilého, přičemž rázem na to musí do kina. Výsledek je pak těžce průměrná podívaná, která člověka ničím nepřekvapí, natožpak ohromí. Pokemoni jsou roztomilí a vtipní, lidští mladí hrdinové jedno velké klišé, plus jeden plot twist, který snad nemohl šokovat vůbec nikoho. Furt jsem tak nějak doufal, že když už toho Pikachua dabuje Reynolds, uslyším od něj nějaké oplzlé a vulgární fóry, zatracenej Deadpool. Prostě jedná velká "meh" zábavná odreagovačka. ... Ale vidět zas mého oblíbeného Gengara bylo fajn <3 Průměrné 3* ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Detektiv Pikachu je film pro děti, který si můžou užít i dospělí. Ale pořád je to jen film pro děti. Předvídatelný, šablonovitý, s trotlovsky nemotorným hlavním teenage hrdinou zamilovaným do zářící, pozitivní, kukadlaté holky mimo jeho ligu a s hromadou absurdně uhozených a tak trochu debilních scén, ve kterých cenami ověnčená herecká smetánka předstírá, že žije ve světě plném Pokémonů (jo, vím, že samotný zkratkový slovo Pokémon je v množném čísle, ale hodlám to ignorovat). Jenže to má i dostatečné množství povedených humorů pro dospělé, dokonalého Pika-Reynoldse a vlastně i ten Justice Smith s Kathryn Newton nejsou úplně marní. Takže za mě spokojenost. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvý hraný film o pokémonoch má vcelku dobre vykreslený svoj svet a určite jej vlajkovou loďou je postavička ukecaného Pikachu-a. Je to však žalostne málo. Neoriginálny dej, slabé efekty napriek množstvu digitálnej animácii, živý herci nemajú vskutku čo hrať. Milovníci seriálu sa určite potešia, ja som tomu dal šancu, ale nedopadlo to dobre. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený. Ale to bude tím, že jsem od toho moc neočekával. Ve výsledku je to fajn příjemná podívaná, roztomilý Pikachu a celkem dobrý příběh. V dětství jsem Pokémony žral, takže příjemná nostalgie, ale také bych více uvítal, aby to bylo věrnější více seriálu - lovení a souboje v arénách. Relax. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • První zmínka o mluvících Pokémonech se objevila už v roce 1996, ale Game Freak nebyl spokojen s mluvícími pokémony. (petr.koca)
  • Než Tim (Justice Smith) vypne televizy v otcově bytě, můžeme si všimnout, že v ní hraje fiktivní film ze Sám doma (1990) – „Angels with Filthy Souls“. (SeBig)
  • Filmový štáb úzce spolupracoval s The Pokémon Company, aby zajistil maximální věrnost předloze. Samotný Ken Sugimori dohlížel na umělecké koncepty a také u natáčení byl přítomen speciální expert na téma Pokémonů. Byl třeba kladen důraz, aby poukazování na jednotlivé Pokémony bylo ve správných rodech (v případě Bulbasaura „to“, jelikož jde o bezpohlavní druh), nebo aby co nejvíce odpovídala i váha. Například Psyduck váží okolo 18 kg a i když tuto váhu filmaři pro účely natáčení snížili, Kathryn Newton (Lucy) přesto měla zejména v akčních scénách co dělat, aby své „břímě“ utáhla. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good &amp; Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama