Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Audrey (Mila Kunis) a Morgan (Kate McKinnon) jsou nejlepší přítelkyně, které se nevědomky zapletou do mezinárodního spiknutí poté, kdy jedna z žen zjistí, že její bývalý přítel byl ve skutečnosti špión. Svět špiónů ale není úplně připravený na dvě všehoschopné ženské. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (246)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně zábavná akční komedie, ke které jsem původně neměl příliš důvěry, neboť přece jen podobných filmů je nespočet a jejich kvalita je z většinové části mizerná, ovšem tohle je skutečně čestná výjimka, která si zaslouží pozornost. Samozřejmě hledat zde nějakou originalitu je zcela marné, ovšem to bych nebral zas až tak nějak vážně, přece jen jde o typ filmu, který má hlavně pobavit, a to se především ústřední dvojici holek daří na výbornou a navíc po celou dobu. Mila Kunis se po Matkách na tahu opět pořádně odvázala a střihla si další divočejší postavu, která se s ničím příliš nepáře, pro vulgarismus nejde daleko a kupodivu fakt přesvědčivě šlape i v akčních scénách. Pro její parťačku, Kate McKinnon, to pak vše výše zmíněné platí dvojnásob, i ona se tu pořádně rozjela a její vtipnost a praštěnost mě vážně dostávala. Holky tu prostě spolu fungují fakt mimořádně, jiskří to mezi nimi, přesvědčivé jsou jak v komediální, tak akční poloze a oboje funguje vážně na jedničku. Zápletka je pak tedy sice opravdu hodně tuctová, ale mě osobně to tentokrát vůbec nevadilo, celé to hned od úvodu nabere neskutečný spád, akce střídá akci, a to zároveň i ve vyvážené kombinaci s fakt spoustou vtipných scén a dialogů, a konkrétně co se akce týče, tam mě ještě více překvapila její poměrně výrazná nekompromisnost a krvavost, to bylo jako vážně nečekané a za velké plus musím zmínit i fakt, že vše výše zmíněné funguje prakticky po celou dobu trvání filmu, takže se tu tvůrci vyhnuli spoustě klasickým hollywoodským nešvarům, jako jsou tuny závěrečného moralizování, či vyzvedávání pravých amerických hodnot, apod., zde to jede vážně na doraz až do konce :-). Za mě se tak zkrátka jedná o velmi milé překvapení, zábavná, akční, vtipná jízda, jasný palec nahoru. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zábavná akčně komediální oddechovka, bavil jsem se dobře i přes poměrně dlouhou stopáž. Ačkoli mám moc rád Milu Kunis a je to pořádně sexy herečka, tak je třeba uznat, že tento film si pro sebe ukradla Kate McKinnon. Září od začátku do konce. Líbilo se mi klasické pendlování po evropských metropolích, mezi nimiž nechyběla Praha. A dost jsem se pobavil nad vlaky směřujícími z Vídně do Prahy a nad českými SPZ. Je to na tři a půl hvězdičky, mám dobrou náladu, zvedám směrem nahoru. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Klasická americká průměrná komedie, která ničím nenadchne ani neurazí. Za nejlepšími vtipy rozhodně stojí úžasná Kate McKinnon, která svými hláškami a grimasy přináší do filmu opravdovou zábavu. Mila Kunis take nebyla nejhorší, ale spíše tam byla pro parádu a akci. Spojení Mily a Kate fungovalo parádně a klidně bych si dokázala představit pokračování, i když by se asi jednalo o stejný průměr jako tohle, tak by to byla stejná akční oddychovka na nudné odpoledne. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny jsou pro lehkou komedii (a špionážní thriller) moc. Je to ženský film (hlavní hrdinka, natočila ho žena...). Tedy šíří poselství o velkých ženských schopnostech a vůli. Zároveň jsou hrdinky stylizovány do role stupidních Američanek. V drahé luxusní restauraci dostanou záchvat průjmu. Tato parodie na špionážní filmy ale nefunguje, protože nemá pořádnou zápletku. Také humoru je málo. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nehledě na to, že film působí spíše jako cestopis, je nutné uznat, že Mily Kunis je pro podobně stupidní role fakt škoda. Člověku nezbývá doufat, než že se urodí něco ve stylu The Black Swan. Film nemá kvalitu, a proto se snaží diváka zmást, jak jen je to možné. Divák tedy tiká pohledem sem a tam, aby nakonec odhalil hlavního padoucha, který je tak zjevně uhodnutelný, jako že Mila Kunis nakope babičce hýždě na Malé Straně. 62% Celosvětový příjmem k 25. 1. 2019: $75,318,544, což je 1,88 násobek rozpočtu ()

Galerie (73)

Zajímavosti (11)

  • Když hlavní hrdinky přibíhají na hlavní nádraží ve Vídni, velké hodinu ukazují čas 21:57 hodin. Když za chvíli listují jízdním řádem, zjišťují, že za deset minut odjíždí vlak do Prahy v 19:45 hodin. Nehledě na to, že trasy spojů v jízdních řádech jsou nesmyslné – třeba v 19:32 hodin odjíždí osobní vlak do Českých Budějovic (ale podle vyjmenovaných zastávek jen v úseku České Velenice–České Budějovice to odpovídá výpisu spoje spíš z Gmündu), v 19:35 jede rychlík do Ústí nad Labem (ale je to trasa autobusu přes Znojmo a Prahu-Florenc – toho si nevšimnou, byť je tam Praha uvedena) a v 19:40 jede linka Vídeň–Litoměřice, což je nesmysl. A souprava, v níž cestující děvčata do Prahy, by kvůli rozdílnému napětí v troleji dojela nejdále na hranice republiky. (jujec)
  • V kavárně, kdy Sebastian (Sam Heughan) zabije člověka v hrnci s fondue, tak je to narážka na film Casino Royale (2006), kde Bond zabije muže v umyvadle. (kellne)
  • Když Nadedja (Ivanna Sachno) nasedá po módní přehlídce do auta, SPZ auta se má tvářit jako česká, ovšem vůbec neodpovídá českým normám. Číslo SPZ je „CZ889  49962“. (Čako)

Související novinky

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

06.08.2018

Mission: Impossible – Fallout si o svém druhém víkendu připsala z amerických kin 35 milionů z celkem 4,395 lokací, a s přehledem si tak udržela pozici kasovní jedničky, překonat se ji nepovedlo ani… (více)

Reklama

Reklama