Reklama

Reklama

Přes kosti mrtvých

  • Polsko Pokot (více)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Polsko / Německo / Česko / Švédsko / Slovensko, 2017, 128 min (Alternativní 124 min)

Obsahy(1)

Skrze energickou a značně excentrickou postavu Janiny Dušejkové, učitelky angličtiny v důchodovém věku, sledujeme  vzrůstající hrůzu malé osady na polsko-českém pohraničí, ve kterém se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd bez jasně vysvětlitelné logiky nebo motivu. Hrůza a zděšení z vražd kontrastují s obecným nezájmem, který doprovází masové vybíjení divoké zvěře v právě probíhající lovecké sezóně. Dušejková je nejen milovnicí zvířat, ale také ochránkyní všech divných a 'jiných' obyvatel Kłodzké kotliny, kde se příběh odehrává. Skrze Dušejkovou začínáme v příběhu postupně odhalovat, kdo stojí za prapodivnými vraždami a jak souvisí s vyvražďováním zvěře. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (140)

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Podobně jako Wilkolak se jedná o dalších polskou sračku, kterou zde z neznámých důvodů většina lidí chválí a k dnešnímu dni má 62 procent. Jelikož jsem nasraný tak to vyspoileruji (beztak to tu už píše každý tak nenapíšu nic nového) tak, že ženská vypouští v jakési polské prdeli světa (cca 5 baráčků) každý den ven 2 psy (border kolie) jednoho dne se jí nevrátí tak je hledá samozřejmě je najde mrtvé a mstí se myslivcům, kteří jí je zastřelily . To je celý film mysteriózní na něm není teda vůbec nic o thriller a krimi to ani nezavadilo (kdejaký díl staré české kriminálky je více napínavější než tohle a nemusí mít přes 2 hodiny) a drama to je v tom směru, že dívat se na tu hnusnou ženskou více jak hodinu a poslouchat ty její sračky je nebezpečné. Mělo mě trknout, že když to bylo na Čt 2, že to bude sračka. 5 procent za tu herečku co hrála tu prodavačku v tom obchodě na tu jedinou se dalo dívat. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nezařaditelný film, u kterého se moje pocity hodně měnily. Sama slovutná režisérka ho označila jako "anarchisticko-feministicko-ekologický thriller s prvky černé komedie a pohádky". No, a mně mezi všemi těmi samotářskými a podivínskými postavami místo pana Krobota chyběl už jen Jarda Dušek. Kriminální linka byla sice velmi slabá, ale sranda je, že se mi to jako celek nevím proč líbilo a výkon Agnieszky Mandat byl neskutečný. Skoro se stydím, ale dám jen tři. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, na jednu dobře napsanou a dobře zahranou postavu je tu další, která je naopak hrozně zkratkovitá a šablonovitá, což by možná nebyl až tak kruciální problém, kdyby Přes kosti mrtvých nemělo dvě hodiny, které jsou zčásti naplněny scénami, kde nefungují potřebné emoce a výsledek je prostě někde na půli cesty, něco fajn, něco ne, pár slušnejch záběrů s ježkama a jiným zvířectvem.. Naštěstí je tu funkční závěr, který dokáže napravit pocit z hluchých a nudných míst a výsledkem je tak nakonec totálně krystalickej průměr se zábavně magořivým a broukočmuchných Krobotem. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Úchvatný vizuální styl s nádhernými záběry pohraniční přírody v břitkém předvídatelném filmu, který nemá čím zaujmout. Dojem zbytečnosti tohoto snímku nemá šanci vyvrátit ani bezchybný herecký projev Agniezsky Mandat. Takhle nechat zabít ambiciózní kriminální drama špatným vyprávěním, hloupým scénářem a přepálenou stopáží s nespočtem natahaných až přebytečných scén, se jen tak nevidí. 4/10 Více v mé recenzi zde. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Že já to odkládal takovou dobu... nejenže Polácí umí, co do technickej stránky filmu, ale samotná tématika filmu je mi natolik blízká, že s Dušejkovou a její neustále mařenou touhou po lepším a milostivějším světě víc než soucítím. Škoda jen, že ne každého film zasáhne tam, kam by by zasáhnout chtěl - nejlépe se dle mého uchytí tam, kde už tolik duchovní osvěty potřeba není. Druhá strana mnohdy bohužel neuvidí víc, než pošahanou Dušejkovou a rozpolcený snímek o hovně... pro mě osobně rozhodně zapamatování hodný kousek, který budu šířit v nejlepší víře všude tam, kde pocítím šanci v jeho vlídné přijetí! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. února 2017 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Snímek je natočen na motivy knižního morálního thrilleru Olgy Tokarczuk ze současného česko-polského pohraničí, který vyšel v českém překladu pod názvem "Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých". (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno