Reklama

Reklama

Hřbitov domácích zvířátek

  • Česko Hřbitov domácích zvířat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Se snem o lepším životě se mladý lékař Louis Creed se svou rodinou – manželkou Rachel, dcerou Ellie a tříletým synkem Gagem – přestěhují do nového domova ve venkovské městečku Ludlow ve státě Maine, znepokojivě blízko rušné dálnice. Když Rachel přijde při nehodě o milovaného kocoura, zoufalý Louis neochotně poslechne radu svého přátelského souseda, aby kocoura pohřbil na starém mikmackém hřbitově – tajemném pohřebišti s oživující mocí. Navzdory hrozným výsledkům a neustálým varováním od nedávno zesnulých se Louis zasažený tragédií musí na indiánský hřbitov vrátit a doufá, že tentokrát to bude jiné. Ale mohou se mrtví opravdu vrátit z hrobu? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rutinná práca, striktne natočená, bez akéhokoľvek režisérovho rukopisu, čo je koniec koncov aj dobre. Neviem ako môže vnímať film divák, ktorý nepozná knižnú predlohu, ale mne sa pri zoznámení Creedových a Juda Crandalla vyčaril na tvári obrovský úsmev. Najväčšie sympatie si však získal perfektne zahraný Victor Pascow (Brad Greenquist). __ Záverečná 15 minútovka bohužiaľ pôsobila skôr smiešne než hrôzostrašne - úplny opak knihy, kde posledných 20-30 str. bol dokonalo vygradovaný záver. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas Caligarim... knižní předloha je schematická a předvídatelná až hrůza a jediné, co ji tlačí do nadprůměru je slušná Kingova stylistika a práce s atmosférou. Z tohoto pohledu patří dílko Mary Lambert do skupiny těch lepších filmových zpracování Kingova díla – neprzní, drží se předlohy, uchovává celkem působivou paranoidní atmosféru a divákovi se nijak zvláště nevzpouzí – zkrátka, příjemně se na to dívá. Rozhodně si nemyslím, že by byl Stephen King autorem literárně přelomových knih a Hřbitov dokonale vystihuje jak mistrův standard literární, tak standard filmových předělávek jeho díla. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdyz se rika ze pri sledovani nejakeho filmu beha mraz po zadech casto je to klise ale tady ne skvele gradovana atmosfera az do zaverecneho opravdu spatneho konce jako malej sem z toho byl hotovej a i dneska je to pro mne na poli hororu ktere opravdu vydesi ten nejlepsi podle Kinga se mi libilo skoro vsechno a fakt ze si tady mistr i sam napsal scenar je patrny od prvni minuty horor ktery na mne opravdu zanechal nasledky! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale film je docela dobrej a některý momenty jsou doslova napnutý jako kšandy. Jenže dost často je to taky hodně trapný a ani zápletka není zrovna nijak chytrá a promyšlená. No a konec a myšlenkové pochody Louise jsem prostě nějak nepochopil. Když se poprvý vrátí vraždící psychopat, zopakuj to. Když se vrátí i když to zkusíš podruhý, zopakuj to potřetí. Zopakuj to, i když ti všichni zúčastnění říkají, abys to nedělal, že to stoprocentně nedopadne dobře a to nejen pro tebe. Že to zatím nikdy nedopadlo dobře, přesto to zopakuj, třeba budeš mít štěstí. Taky hlavnímu hrdinovi se objevující duše zemřelýho mi nějak nedocházela. Proč zrovna tahle, kdo to byl, jak věděl všechny ty věci (pokud tedy nechodil na duchařskou vyšší střední), proč se mu objevoval jenom on a ne žádný jiný duch mrtvého pacienta, kterého léčil a proč tam nakonec k čertu přivedl jeho manželku? KDyby ji nepřivedl, skončilo by to celkem normálně smrtí Juda a následně malýho vraždícího skřítka. Nebo co to mělo být s těmi náklaďáky? Jestli tam byl každou chvilku smrťák, že by se o to úřady nestaraly? Nedaly by nějaký retardéry na silnici, zástěny kolem pozemků lidí, policejní hlídky na silnicích kontrolující rychlost? A když Jud věděl, že navrátilci nejsou zrovna příjemní společníci, proč tam Louise vůbec zavedl? A proč k čertu měla ta malá holka věštecký sny, kterýma se nakonec stejně nikdo neřídil? Takže ač tento horrůrek má nezpochybnitelné kvality, jako je atmosféra a celkem i zajímavé prostředí (ten hřbitov je nádhernej), logický kopance to posílají o řádnou třídu dolů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že číst knihu mě bavilo o hodně víc, než se dívat na tehle film. Jaksi mi vyprchalo to Kingovské kouzlo. První polovina filmu pěkně slabá, jediné co mě zaujalo byl ten mrtvý týpek a staříkův příběh z mládí. Teprve po oživení kočky se začíná něco dít. Naštěstí můj pokažený dojem zachránil docela svižný konec. Těšil jsem se jako vosa na bombon až se konečně objeví malý Gage se svým ďábelským dětským smíchem a započne jeho hra. Nic méně když to vezmu z jiné stránky pohledu, tak u podobně rušné silnice bych opravdu žít nechtěl. Slabší 4* ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • "Churcha" hralo vo filme 7 mačiek. (rador)
  • Nabídku na režírování tohoto filmu dostal původně Tom Savini, ten však tuto možnost odmítl. (TheRaven)
  • Debut pre Mika Hughea, ktorý mal pri natáčaní 3 roky. (rador)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama