Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No film teda nič moc. Raz dávno som si zapol televízor a videl som Sylvestra v kostýme z 30.tych rokov a po pár sekundách som zistil, že je to dokonca gangsterka. Nadšenie opadlo, keď som zistil, že je to komédia a že nie veľmi vydarená. Stále nechápem prečo sa ten Sylvester Stallone tak veľmi snažil presadiť v tých komédiách, keď mu to vôbec, ale vôbec nešlo. Fakt tomu nerozumiem. Nieje to ale zase jeho vina, že mu to nešlo. Lepšie napísaná postava by pomohla vždy. Inak ho mám celkom rád, ale ako akčného herca a nie toto tu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak Sly nakoniec trumfol Arnieho. Ked uz nie ako akcny hrdina, tak aspon ako komik. Sice mal nefer doping v podobe skvelej predlohy, ale nakoniec to dopadlo zabavnejsie ako Funesova verzia vdaka prepracovanejsej zapletke. Najväcsim plusom filmu je, ze tu hra Sly drsniaka v situacii v ktorej je nesvoj a nie nejakeho obycajneho chlapika. Svoju ulohu si vychutnava a znova dokazuje, ze je solidny herec. Cela ta zapletka zo zamenou kufrikov a dcer je perfektne prepracovana a vtipna. Podporene to je fantastickym castingom. Najviac ma bavia dement Chazz Palminteri a chudacik Tim Curry. Takisto tu su aj pekne zenske. Pochvalu si zasluzi aj nadherna hudba. Cele je to svizne zrezirovane, takze nuda nema najmensiu sancu. Mam tuto komediu rad a aj po rokoch stale skvele funguje. 8/10. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Stallone pojal svou roli rozumně odlišně než Funes a je třeba podotknout, že si vedl zatraceně dobře. Byl vtipný a roztomilý jako ostatně celý film. Oscar je mnohem svěžejší, než komedie ze třicátých let. Drží se totiž přísně jejich mustru, tedy naprosto nevinného humoru a limonádově neagresivní dramatičnosti, avšak navíc s jemnou sebeparodičností, bez které by o 60 let později vzniknout ani nemohl. Kdo si po tomto stále stojí za tím, že Sly není velmi dobrý komik, tak tomu nerozumí. A není zde sám, prakticky všichni herci pochopili, oč tomuto filmu jde. Je to veskrze příjemná, mile ztřeštěná, laskavá operetka v neobvykle malebném vizuálním hávu. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Komediím s akčními herci jsem se většinou vyhýbal, tudíž mi dlouhé roky unikal i Oscar. John Landis natočil parádní snímek, u kterého se divák pobaví od první až do poslední minuty. Pochválit musím český dabing, ale zejména herecký výkon Sylvestra Stallona, jenž opět prokázal, že umí zahrát na úrovni. Vedle Rockyho 1 a 6, Ramba 1, Creeda a jedné scény v Expendables 2 je Oscar dalším filmem, v němž opravdu hraje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo si to za sviňu, že kradneš peniaze z výpalného?“ John Landis (CESTA DO AMERIKY) si inteligentne vystačiac s jedným parádne zariadeným domom a priľahlou uličkou. Snímka pôsobí divadelným dojmom. Možno preto, že vznikla podľa divadelnej hry. Ústrednou postavou je mafián (skvelý Stallone), ktorý umierajúcemu otcovi (boxer Kirk Douglas) sľúbi „návrat k hodnotám“ a tak sa chce stať dôstojným bankárom. Zo svojich zabijakov urobí komorníkov, nadáva im, ak ho oslovujú „boss“ a zakazuje im nosiť zbrane. Lenže neustále je pod dohľadom FBI (ktoré verí, že je to len čudná hra, ktorou maskuje svoje krvavé zločiny) a navyše ho čaká vyčerpávajúci deň. Pokladník sa mu práve priznal k láske k jeho dospievajúcej dcére (a že ho okradol, ale to je vedľajšie), dvojica krajčírov chce dať výpoveď (lebo už je slávna - ich oblek je na titulnej strane, prederavený pár guľkami, ale to neprekáža, skôr naopak) a v najbližších 24 hodinách toho bude oveľa viac. Oskar je improvizačným dojmom pôsobiaca konverzačná komédia o tom, že niektoré veci sú rovnaké v roku 1934, ako v roku 2009. Extra rozkošný je Chazz Palminteri, ustavične odkiaľsi ťahajúci nové a nové búchačky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve státech Florida (Orlando) a Kalifornie (Los Angeles). (Varan)
  • Anthony řekne Angelovi, že jeho dceru potkal v Clubu 33. Club 33 je ve skutečnosti pětihvězdičková restaurace v Disneyworldu a je přístupná pouze členům. Jejich počet je omezen na 487. (The_God)
  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)

Reklama

Reklama