Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o výměně rolí mezi chudákem, co žebrá na ulici a boháčem z burzovních kruhů. Díky sázce dvou znuděných makléřů, se oba přesvědčí, jaké je to být v kůži toho druhého. Bavil jsem se znamenitě a tenhle film patří mezi mé nejoblíbenější. Všichni herci tu odvádějí skvělou práci a ve scénáři není téměř žádné hluché místo. Vřele doporučuji lidem, co se rádi smějí. 90% ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Určite jedna z najlepších komédií možno na celom svete. Film, ktorý nevyniká ani svojou dĺžkou, ani rozpočtom a ani zárobkom. No aj tak bol robený zo srdca, a bolo to na filme vidieť. Addie Murphy, jeden z mojich obľúbených hercov a bol fakt skvelý, rovnako Dan Akyrod (musím uznať, že sa u mňa zviditeľnil práve pri tomto filme). Píše sa rok 83, a natočil sa jeden z mojich obľúbených filmov ... 90% ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie staršího data a její neobvyklé téma zásadní záměny lidských osudů pouze z rozmaru dvou samolibých a sobeckých boháčů. Rozmazlený a zároveň lehce nafoukaný Louis přijde v jednom okamžiku kvůli triviální sázce starých pracháčů o své postavení, peníze, snobskou přítelkyni i své 'přátele'. Černošský flákač Valentine se naopak stane váženým makléřem na burze. Touto záměnou začíná kolotoč neuvěřitelných situací, kdy naštěstí Louisovi pomůže hodná a sympatická prostituka a věrný komorník. A tak i bohatý makléř Louis zjišťuje, že každý může spadnout až na dno a stejně i černoch Valentine si ověří, že vrtochy bohatých jsou nevypočitatelné. Nakonec ale oba cyničtí senioři sklidí, co zaseli. Celá sázka o pouhý dolar se obrátí proti nim a oni tak přijdou úplně o všechno. Film jsem viděla až nedávno a lituji, že jsem ho neviděla dříve. - "When I was growing up, if we wanted a jacuzzi, we had to fart in the tub." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jistěže je na něm něco špatného. Je to černoch. Asi krade od narození." Mám slabost pro snoby. Zejména pro ty, kteří se cítí být nadřazeni ostatním jenom proto, že nakupují a prodávají akcie. Těm bych v rámci terapie popřál strávit alespoň jednou do roka noc na ulici přikrytej kartonem. Možná by jim pak něco došlo, ale spíš ne. Oni jsou prostě dokonalí a slovo lakomec je pro ně lichotka. Ale zpět ke klasice. Tou Záměna rozhodně je a poráží byznysmeny jejich vlastními zbraněmi. Vždycky mi to dělalo radost, takže mám podezření, že jsem komunista. Nechám se vyšetřit. V podstatě mě to baví skoro celý ... tedy s výjimkou tý taškařice ve vlaku. Ta se nepovedla, ale dala mi poučení o tom, jak je nebezpečný provokovat goriláka. Naštěstí jsem to nikdy nedělal, takže teď už s tím určitě nezačnu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Don Ameche je silně věřící a víra mu nedovoluje mluvit sprostě. Měl velký problém se scénou na konci filmu, kdy má zařvat "Fuck him!", proto se scéna musela natočit na jeden záběr. Ten byl ochotný postoupit. (don corleone)
  • První film Jamese Eckhouse, známého zejména ze seriálu Beverly Hills 902 10. (Kulmon)
  • Pánský klub je ve skutečnosti Curtisův institut hudby. (don corleone)

Reklama

Reklama