Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Slušná americká komedie z osmdesátých let, která mě dokáže spolehlivě pobavit i nyní. Jednoduchá zápletka, záměna žebráka a milionáře, je rozhodně plusem tohoto filmu. Občas v podobném typu filmů dochází k překombinování a tady se to naštěstí nestalo. Místo toho je čas na fajn postavy, kdy se velmi povedlo i obsazení. Pro Eddieho Murphyho je to vůbec jedna z jeho nejpovedenějších rolí v komediích, je tady totiž vtipný a neupadá do trapnosti, jako v mnohých pozdějších filmech. Ve filmu jsou i dobré dialogy a spousta vtipných scén. Záměna sice nepřesahuje rámec komedie a nic jiného než zábavu v ní hledat nelze, ale to mně tentokrát nevadí, protože i dobrých komedií zase tak moc není. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jistěže je na něm něco špatného. Je to černoch. Asi krade od narození." Mám slabost pro snoby. Zejména pro ty, kteří se cítí být nadřazeni ostatním jenom proto, že nakupují a prodávají akcie. Těm bych v rámci terapie popřál strávit alespoň jednou do roka noc na ulici přikrytej kartonem. Možná by jim pak něco došlo, ale spíš ne. Oni jsou prostě dokonalí a slovo lakomec je pro ně lichotka. Ale zpět ke klasice. Tou Záměna rozhodně je a poráží byznysmeny jejich vlastními zbraněmi. Vždycky mi to dělalo radost, takže mám podezření, že jsem komunista. Nechám se vyšetřit. V podstatě mě to baví skoro celý ... tedy s výjimkou tý taškařice ve vlaku. Ta se nepovedla, ale dala mi poučení o tom, jak je nebezpečný provokovat goriláka. Naštěstí jsem to nikdy nedělal, takže teď už s tím určitě nezačnu. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie o sázce mezi boháči ,kdy úspěšného muže díky nastrčeným drogám svrhnou na dno a člověka z ulice dosadí na jeho místo. Samozřejmě dotyčný pánové to nenchají jen tak a zjištujou ,že tu šlo jen o sázku. A tak se posléze spojí a vymyslí plán jak jim to vrátit na pomerančové štávě. Pomáhá jim k tomu prostitutka a komorník. Skvélá komedie ,kterak nápalit boháče. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Vtipná komédia, ktorá so sebou nesie aj posolstvo. Každý človek má niekoľko možností ako sa v živote realizovať (pokiaľ sa narodí dobre). Amerika sa pred dávnou dobou nazývala zemou neobmedzených možností a už ňou asi nie je. Príbeh sa začína "sociálnym experimentom" kedy vymenia bohatého úspešného muža Louisa za chudobného Billy Raya. Samozrejme film je do istej miery fikcia pretože každý si berieme svoje návyky so sebou a nie je možné, aby sme sa posunuli tak rýchlo do vyššej spoločnosti. Toto však filmu nevyčítam kedže ide o komédiu, ktorá je nie len vtipná, ale niekedy aj správne kritizuje spoločnosť. Vynikajúci výkon predviedol Dan Aykroyd a tiež Eddie Murphy. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy si jde Louis do klubu půjčit peníze, objeví se na scéně postava Muffy, kterou hraje Kelly Curtis, sestra Jamie Lee Curtis. (don corleone)
  • V úvodní montáži Philadelphie můžeme vidět mimo jiné i sochu Rockyho, která zůstala na místě po natáčení Rockyho III z předchozího roku. Dnes se socha nachází místo na schodech k muzeu umění v blízkém parku. (don corleone)
  • Randolph Duke má na své straně pracovny obraz Ronalda Reagana, zatímco Mortimer obraz Richarda Nixona. (Kulmon)

Reklama

Reklama