Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (360)

claudel 

všechny recenze uživatele

Thriller se vším všudy, bohužel všechna překvapení a zvraty už jsme nesčetněkrát viděli někde jinde, takže zkušeného diváka neohromí. Přesto především díky výbornému tandemu Kendrick-Lively jde o zábavnou podívanou, která rozhodně nenudí. Všichni a všechny ostatní jsou pouze do počtu, tyhle dvě mladé herečky ovládly celou stopáž. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch populárna zápletka, v rámci ktorej príde k nevysvetlenému strateniu ženy, je tu rozohraná na nevážnu strunu. Blake Lively dodáva všetko, čo poteší fanynky Sexu v městě. Anna Kendrick zacielila na fanynky filmov typu Protivný sprostý holky, ktoré sú vo fázi, že do 5 rokov chcú rodinu. Uznávam, že ich vizuálny, povahový, štýlový kontrast vytvoril dobre fungujúcu dvojicu. Odľahčená Zmizelá pre ženské publikum, ktorá má až moc preskupení sil. Fajn nenáročka pre ženy, ktorá sa tvári ako krimi a ktorú v pohode skonzumuje aj chlap. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Blake Lively nezklame zkrátka nikdy, ale doby, kdy jsem přísahal na Annu Kendrick jsou zřejmě nenávratně pryč. Ne, že by mi ve filmu nějak překážela a možná to bylo shodou okolností, ale občas mi přišla mírně otravná. Před uplynutím poloviny jsem se začal trošku nudit, naštěstí to vyvažuje druhá “Gone Girl-polovina “ jež je poměrně napínavá a celkem inteligentně napsaná. Štempl “podle skutečné události” funguje na plné obrátky, pro mne však mírné zklamání, věřil jsem v bezprecedentní pecku, tohle si znovu nepustím. Slabší 4. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přirovnání k Gone Girl není sice úplně od věci, ale přesto na to jde A Simple Favor vlastně docela jinak. Scénář je dost komplexní, nepředvídatelný a k mému překvapení není nijak přehnaně překombinovaný. Co zaujme především je ale atypický žánrový koktejl plynule přecházející z komedie do thrilleru a nazpět a to prosím hned několikrát. A celé to drží dobře pohromadě a je to zábava sledovat. Jak Annu Kendrick, tak Blake Lively, ze které charisma sebevědomé mrchy vyloženě čiší. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně. Pak se to ze sebe ale snažilo příliš moc dělat dvojče Fincherova filmu Zmizelá, čímž si pod sebou snímek trochu uřízl větev. A Simple Favor zprvu zaujme svými relativně dobře napsanými dialogy a docela dobrým skromným humorem, přičemž tomu napomáhá i sama Anna Kendrick, která teda fakt zraje jak víno. Ovšem očividně to psal někdo, kdo s krimoškami příliš zkušeností nemá, tudíž když se rozjede krapet složitější investigativní linka s pátráním po tajemné a charismatické kámošce hlavní protagonistky, nemá to úplně tu správnou šťávu. Je to škoda, protože co se týče humoru, dialogů, nebo hereckých výkonů, nevedl si film vůbec špatně. Ovšem v žánru, ve kterým se divákovi prezentuje, hodně zakolísal, díky čemuž se ze spousta pasáží staly jen takové slátaniny. Ale docela mě to bavilo. Celkem sympatické, obstojně natočené, herečky krásné... Jen to nemělo šmrnc. A škoda toho. Lepší 3* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2018 v New Yorku. (Varan)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy od Darcey Bell, avšak ve spoustě částech se od své knižní předlohy liší. Zejména závěry obou děl jsou naprosto odlišné. (zajda404)
  • Nejvýznamnější část soundtracku tvoří francouzské písně z 60. let. (ČSFD)

Reklama

Reklama