Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jesus Shuttlesworth je velice talentovaný basketbalista, který je vyhlížen těmi největšími univerzitami ve státě. Jeho otec (Denzel Washington) je odsouzený zločinec, který omylem zabil svoji ženu (Jesusovu matku). Otec je dočasně guvernérem propuštěn z vězení, aby přesvědčil svého syna, aby přešel právě na univerzitu, kterou si přeje guvernér. Vztah mezi otcem a synem nabírá obrátky a Jesus stojí před velkým rozhodnutím, zda-li jít za materialistickým ziskem či udělat "správnou" věc. (koubl)

(více)

Recenze (54)

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více sportu a dostal jsem spíše samá slova a na city hrající scény, Denzela mam docela rád, takže se mi na to pěkně koukalo, je to dost potenciální film, ale možná chybělo více akce a poutavostí ten film také zrovna nesrší. Musím hodnotit podle stupně zapamatovatelnosti takže film spíše zaříznu. Poslední scéna trochu nesmyslná, ale co už.... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"DOSTAŇ TU NENÁVIST ZE SRDCE NEBO SKONČÍŠ JAKO OSTATNÍ NEGŘI." Řeklo by se sportovní drama o hráči basketbalu, ale vlastně taky ne. Rodinné drama o vztahu otce se synem, o to tu jde především a ta mičuda, ta jen kolem toho poskakuje a dělá křoví (ovšem velmi autentické, to zase smekám). Spike Lee tu hru hraje celkem otevřeně, chce poučit, upřímně poradit, pokud je tu kritika poměrů, je poměrně krotká, jakoby když dojde na onu "hru", všechno ostatní ztrácí trošku relevanci. Takové mírně pokrytecké :) Ve filmu je navíc jedna vyloženě špatná scéna, jak Washington na hřbitově objímá náhrobek, tak to byl čistý úlet :) 65% ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

To že Spike Lee dramata umí to se ví, to že je basketbalovým fandou , to se ví taky. Takže vzhledem k tomu, že Lee velmi dobře zná basketbalové dění tak tenhle film nemohl dopadnout zle. Otázkou asi hlavně bylo, jak herecky dopadne Ray Allen ( v době natáčení již vycházející hvězda NBA)?. Ten naštěstí svoji roli zvládnul velmi dobře, i když samozřejmě je poznat že je to neherec. 8.5/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jestli Oliver Stone komplexně definoval zákulisní praktiky amerického fotbalu ve vší svojí parádě i tragédii (Any Given Sunday), tak Spike Leemu se to podařio o rok dříve v podobné filmové senzaci pro změnu s basketem, samozřejmě výhradně z pohledu afro-amerického, ale jinak by to divák u něj snad ani nečekal. Není čistě sportovní film, není to stoprocentní rodinné melodrama, ale naředěné a odladěné tak akorát od všeho něco. Se spoustou myšlenek a situací, které se s želenou přesností opakují stále a stále dokola i v životě reálném. Senzační Denzel Washington, bohyně krásy Rosario Dawson a Ray Allen ve výborně padnoucí roli, kterou už nikdy v životě nedokázal zopakovat. ()

kobe6 

všechny recenze uživatele

Velký basketbalový fanda Spike Lee udělal film o basketbalu? To je moje. Dokumentární styl přiblíźil situaci Jesuse. Ray hraje překvapivě dobře i když huhlá jak opice chvílema. Denzel tradičně výborný. Pořád mám v paměti scénu, kdy Denzel vysvětluje Rayovi proč ho pojmenoval Jesus. Pochopitelně není to pouze o basketu, ale i o vztazích v rodině a hlavně jak mladí talentovaní afroameričané mohou dělat pitomé chyby. Velice realisticky vykresleno, vše jak má být.5* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Natočeno za 23 dní. (D3VIL)
  • Film je preplnený rôznymi druhmi tenisiek a basketbalových topánok značky Nike. Väčšina z nich dnes vo svete patrí medzi legendy. Tie najväčšie: Air Uptempo, Air Foamposite, Air Hawk, Air Sonic Flight, ACG Terra, ale hlavne Air Jordan 13. Značka Nike si koncom roka 2015 pripomenula film, keď sa rozhodla vydať dvojicu topánok, ktoré nosil Jesus (Ray Allen) vo filme. Jednalo sa o model Foamposite Pearl a model Zoom Hawk Flight. (Real Tom Hardy)
  • Ray Allen, ktorý stvárnil Jesusa, bol profesionálny hráč NBA a vo svojej dobe premenil najviac striel za tri body v histórii súťaže. (sWONDER)

Reklama

Reklama