Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (208)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Portrét sklonku sedmdesátých let v New Yorku z pohledu jedné generace. Výtečný scénář, skvělý soundtrack, velmi dobří herci a nad tím vším dokonale precizní režie. Výtečná záležitost, která bez problému ustojí i celkem značnou stopáž. Narozdíl od spousty jiných snímků má totiž co říci. A navíc to říká opravdu stylově. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......film,ktorý sa tak snaží byť obyčajný - "len príbeh z newyorskej štvrti " až na to došiel....o čo ide:70-te roky a príbeh "zo života" nejakých sráčov a popri tom behá akoby pomimo masový vrah....pozrel som v odstupe tretíkrát či náhodou neobjavím v tom filme "NIEČO" ,ale ani na tretíkrát nič - a viac nepozerám...."lúzry" čo holdujú drogám,sexu,pričom hlavná postava je v určitom smere impotent....homosexuáli, promiskuita.....niktoši čo sa len poflakujú....neviem čo sa tým chcelo povedať - ani napätie,ani celistvý príbeh,ani vtip....len to "obyčajné" nič.... ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hustý film a nejen pro atmosféru dusného léta ve městě, kde se spousta lidiček ve zprvu nesouvisejích dějích postupně proplete a zapadne do toho správného místa v mozaice, ale i stran role Adriena Brodyho, který se mi vryl do paměti výstavním čírem a rolí kluka s trochu jinými "koníčky", než je obecná norma, a právě proto, jakkoli je jinak bezelstný a neškodný, je trnem v oku těch "normálních". ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem jednoduše napsat, že je to lepší než Zodiak, to by ale vyvolalo představu, že se ty filmy nějak podobají. Lee a Fincher to ale pojali moc jinak na to, aby to šlo srovnávat. Psychopatický vrah, který mluví se psem, je navíc jen katalyzátor. Jako vždy u Leeho výborní herci rozehrávají spíš hru o nastolení atmosféry New Yorku. A jde jim to (myslím) dobře. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Atraktivitu filmu zvyšuje jeho reálný základ. Ale příběh Joeyho příliš přebíjí vrahovu linii. Vlastně vraždy Samova syna jsou vyobrazeny v několika minutách a zbytek filmu je s nadsázkou o tom, že Joey řeší, zda má nebo nemá podvádět manželku. To v Zodiakovi si s tím poradili mnohem líp, protože se na to dívají z pohledu vyšetřovatelů, což mně přišlo o dost lepší. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Skutočný Samov syn, David Berkowitz naozaj tvrdil, že k ďalšiemu vraždeniu ho nabádal démonický pes Harvey patriaci susedovi Samovi Carrovi. Ten však naopak tvrdil, že sa s Berkowitzom nikdy nestretol. (BlackTom)

Reklama

Reklama