Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávějící o jednom létu jednoho roku v New Yorku. Jednom vrahovi, jednom psu, jednom punkerovi a dalších hrdinech. O perverzním manželovi, který podvádí svou ženu a nebo i o jednom instalatérovi. Hromada někdy až absordních postav, které však mají svůj smal a význam. Skvěle natočené scény s vrahem a kostkami (=kostky jsou vrženy :)). Spike Lee ve velké formě. Hromada hereckých hvězdiček, které spojuje tento skvělý režisér, který si v tomto filmu střihl i menší roličku moderátora. Nemohu se rozhodnout, ale dávám 4*. Na tu pátou malinko chybí, ale co není ted může být příště ;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Spike Lee od počátku v tomto příběhu podle skutečné události o tajemném zabijákovi důsledně zachovává autenticitu a soustřeďuje se na velmi podrobné vykreslení charakterů jednotlivých postav. Až do poloviny mu to vychází perfektně. Nejistota a vzájemné podezírání postav vytváří stísněnou atmosféru, která ale s přibývající stopáží opadá a spěje k téměř banálnímu konci. Určitě se mohlo jednat o výjimečný film, ale jeho druhá polovina je hodně rozvleklá. 60% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V Novém Jorku bych léto roku 1977 trávil jen velmi nerad. A není to proto, že Samův syn střílel v nočních ulicích, protože já v noci většinou spím, ale proto, že to město nemám v lásce a nechtěl bych v něm trávit vůbec žádné léto. Tento snímek na tom nic nezměnil, vlastně mne spíše ponudil, ale hudební stránka byla naprosto skvělá. Zejména punkové kousky mne nadchly, ale on i ten dobový popík měl docela šmrnc. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost přímočarý popis houstnutí atmosféry v rozžhaveném městě, kterým bloudí nevyzpytatelný vrah - kupodivu ale film právě tu atmosféru, která by diváka vtáhla do příběhu, postrádá. Snad proto, že se tříští na příliš mnoho postav, z nichž ani jedna není sympatická, zato mají zajímavé dějové linky, které by si zasloužily větší rozvedení. /24. 6. 14./ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě kdysi před lety naprosto dostal, a já na něj čas od času vzpomínal, a pomalu zapomínal... abych se teď konečně rozhoupal k jeho repete, a... on mě dostal podruhé. Jedna z nejpůsobivějších ód na New York, jakou jsem viděl. Spike Leeův vrchol, který už od té doby nepřekonal. Stejně tak vrcholná role pro Adriena Brodyho, jehož pozdější pianisti ani predátoři mě už zdaleka nenadchli tolik, jako jeho prostituující se punker Richie. Unikátní je pak celková atmosféra filmu - ono mimořádné letní vedro roku 1977 je i z obrazovky (plátna) téměř hmatatelné, vedro, které vaří lidem mozky v hlavách a mění je v zuřivé a chaotické šílence. K tomu celospolečenská i mediální hysterie kolem vraždícího psychopata, newyorský blackout, nějaké to rasové napětí s rabujícími barevnými, finišující baseballová liga... A do toho etudy ze životů rázovitých a více či méně buranských postaviček z italské čtvrti. Summer of Sam mi kvůli své stopáži ležel v pořadníku na disku nehezky dlouho a neustále ho přeskakovaly kratší a méně náročné věci, ale teď zatraceně lituju, že netrval ještě aspoň o hodinu déle. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)
  • Skutočný Samov syn, David Berkowitz naozaj tvrdil, že k ďalšiemu vraždeniu ho nabádal démonický pes Harvey patriaci susedovi Samovi Carrovi. Ten však naopak tvrdil, že sa s Berkowitzom nikdy nestretol. (BlackTom)
  • Během 142 minut filmu bylo řečeno slovo "fuck" 435krát, což je téměř 3,06krát za minutu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno