Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

pepo 

všechny recenze uživatele

Tento Spike Lee Joint nezabral. Má to vynikajúci koncept, skvelých hercov ( Adrien Brody !!!) , dobrú atmosféru ale celé sa to takt strašne vlečie, že som mal pocit akoby to trvalo 4 hodiny. Určite dobrý film ale napr. Scorsese by z toho spravil megapecku. Na Leeho je to príliš košaté. Komorné veci mu idú neskutočne lepšie .Veľmi, veľmi, veľmi tesné 4* ()

ad 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč je vlastně tento film, na rozdíl od třeba takové 25, hodiny, tak málo stravitelný...Režie je místy opravdu perfektní (hlavě ve scénách s vrahem) herecké výkony také fungují hudba je dobře použitá...Pro mě osobně byl největší problém ve scénáři...Problémy hlavních hrdinů mi bohužel nepřišly nijak zajímavé a poselství z nich plynoucí natolik subjektivní, že místy dost zbytečně natahovaný příběh začínal nudit a já osobně jsem čekal na další scénu týkající se Sama (mezi ty povedenější patří i scéna s výpadkem proudu a rabováním)...A že Lee nemoralizuje? Pravda, tentokrát si nevzal na mušku žádné menšiny, ale svůj postoj ke "stylům" dává jasně najevo...škoda jen, že celkem neobratně nechává větší dávku hlouposti nepřílis prokresleným postavám, které tak místy spadají až k neživotnosti. Přesto jsem se ještě bavil a minimálně scénu s mluvícím psem si budu nějakou chvíli pamatovat... ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hustý film a nejen pro atmosféru dusného léta ve městě, kde se spousta lidiček ve zprvu nesouvisejích dějích postupně proplete a zapadne do toho správného místa v mozaice, ale i stran role Adriena Brodyho, který se mi vryl do paměti výstavním čírem a rolí kluka s trochu jinými "koníčky", než je obecná norma, a právě proto, jakkoli je jinak bezelstný a neškodný, je trnem v oku těch "normálních". ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Film se sice odehrává v době řádění masového vraha, ale rozhodně není o něm. Je spíše o atmosféře v americké společnosti na konci 70. let a příběh není to hlavní. Zápletka je velmi jednoduchá a díky tomu působí snímek trvající hodně přes 2 hodiny dost rozvlekle. Velkou ránu filmu zasazuje dabing, který jej (nejspíš) připravuje o pořádný kus atmosféry. Bez zajímavosti ale tohle retro určitě není a komu se líbilo Hříšné boogie nejspíš nebude zklamán. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příběh vyprávějící o jednom létu jednoho roku v New Yorku. Jednom vrahovi, jednom psu, jednom punkerovi a dalších hrdinech. O perverzním manželovi, který podvádí svou ženu a nebo i o jednom instalatérovi. Hromada někdy až absordních postav, které však mají svůj smal a význam. Skvěle natočené scény s vrahem a kostkami (=kostky jsou vrženy :)). Spike Lee ve velké formě. Hromada hereckých hvězdiček, které spojuje tento skvělý režisér, který si v tomto filmu střihl i menší roličku moderátora. Nemohu se rozhodnout, ale dávám 4*. Na tu pátou malinko chybí, ale co není ted může být příště ;-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Skutočný Samov syn, David Berkowitz naozaj tvrdil, že k ďalšiemu vraždeniu ho nabádal démonický pes Harvey patriaci susedovi Samovi Carrovi. Ten však naopak tvrdil, že sa s Berkowitzom nikdy nestretol. (BlackTom)
  • Během 142 minut filmu bylo řečeno slovo "fuck" 435krát, což je téměř 3,06krát za minutu. (ČSFD)

Reklama

Reklama