Reklama

Reklama

Útěk z vězení v Dannemoře

(seriál)
  • USA Escape at Dannemora (více)
Trailer

Epizody(7)

Obsahy(1)

Seriál Útěk z vězení v Dannemoře je inspirován útěkem z vězení v severní části New Yorku, k němuž došlo v létě roku 2015. Případ podivnější než fikce vedl k celostátnímu pátrání po dvou odsouzených vrazích, jimž pomohla uprchnout vdaná zaměstnankyně věznice, která s oběma muži dlouhé měsíce udržovala poměr. Benicio Del Toro hraje usvědčeného vraha Richarda Matta, hlavního strůjce útěku, který ve vězení působil nejen jako umělec, ale i jako zastrašující síla. Patricia Arquetteová hraje Tilly Mitchellovou, manželku a matku z pracující třídy, která má ve vězení na starosti krejčovskou dílnu. Ta s oběma muži naváže sexuální vztah a nakonec přistoupí na to, že jim do mraženého mletého masa schová pilníky, aby jim pomohla dostat se na svobodu. Paul Dano představuje Davida Sweata, usvědčeného vraha policisty, který k Tilly patrně chová skutečné city a neochotně se stane Mattovým partnerem v jeho komplotu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bena Stillera jsem měl dlouhá léta zafixovaného jako úspěšného baviče - tvůrce a aktéra nenáročných komických podívaných. Pak přišel s novým zpracováním Waltera Mittyho a já s překvapením zjistil, že komedii umí natočit i kultivovaným způsobem a je schopný zdrženlivého, civilního hereckého projevu. Stále se ale pohyboval na bezpečné půdě komediálního žánru. Až Útěk z vězení v Dannemoře mě přesvědčil, že jeho talent je všestranný a nedoceněný. Útěk je jednou z nejlepších a nejzajímavějších útěkových žánrovek s propracovanými, nejednoznačnými charaktery, skvělým scénářem a špičkovým herectvím. Série představuje nevšední zážitek i za předpokladu, že znáte konec příběhu natočeného podle skutečných událostí. Už jen sledovat módy chování trestanců a dozorců a všech ostatních aktérů příběhu je k nezaplacení. Seriál se žánrově pohybuje na hraně mezi dramatem a tragikomedií. Účast Benicia Del Toro a Patricie Arguette dělá z Útěku mimořádnou událost a skvělou zábavu. Del Toro si labužnicky vychutnává svou postavu a dává divákovi poznat sílu její záludnosti, krutosti a destruktivity, Patricia se nenechává zahanbit a kontruje poživačností, nezodpovědností, myšlenkovou krátkozrakostí a sebestředností. Zkrátka líbezná společnost k pohledání. Celkový dojem: 95 %. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nestačím zírat, jak se Ben Stiller na postu režiséra vycajchnoval. Vůbec bych se nezlobila, kdyby už za kamerou zůstal, protože tohle se mu vážně povedlo. Tady snad klaplo úplně všechno, a to počínaje vypiplaným scénářem přes bravurní režii, vymazlenou kameru, úžasný soundtrack až po naprosto skvělé herecké výkony všech zúčastněných, z nichž si zaslouží absolutorium poněkud ujetá švédská trojka Benicio Del Toro, Patricia Arquette a Paul Dano. Klidně bych si dala dvojnásobnou porci dílů, jak jsem z tohohle seriálu nadšená. (95%) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller, tentokrát překvapivě odvážně zpracovává skoro až neuvěřitelný útěk z vězení podle skutečných událostí, do kterého byla zapletena jedna ze zaměstnankyň věznice, která udržovala vztah s oběma uprchlými vězni. Jako dvouhodinovka by to fungovalo daleko lépe, protože těch 7 hodin je na dané téma moc a na seriálu je znát roztahanost. Tudíž celý příběh ve výsledku docela nudí, přestože je zde celá řada opravdu zajímavých scén, kterým pomáhají i výborné herecké výkony. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Teprve v šesté, retro-části nám tvůrci odhalují, s kým máme tu čest. Pět dílů mnozí diváci mohli sympatizovat s trojicí hlavních postav a fandit oběma vězňům při útěku z dlouholetého vězení. Od šestého dílu je všechno jinak. Soucit a sympatie si nezaslouží ani jeden z nich, protože ani Tilly není žádná ideální žena a manželka. Hezká osmidílná a hlavně ukončená série se vyznačuje zdlouhavým a pomalým tempem, což jej zdobí. Bohužel se to přenese i do samotného útěku a pobytu v lese. A tam už to tolik nefunguje a trochu se vkrádá nuda. Leč nevadí, celkově si Ben Stiller vedl nadmíru dobře a definitivně mu odpouštím ty jeho slabomyslné a nevtipné komedie z dřívějška. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

HBO a s nimi i Ben Stiller umí. Vše navíc podloženo příběhem dle skutečné události. Skvělé obsazení, dobré postavy. Bohužel jsem se dostal pouze k verzi s českým dabingem a ta tomu vzala tu 1 hvězdičku. Jinak hezky vybudovaný příběh, který poskytne prostor k poznání postav, nebo alespoň jejich záměrů. V předposledním díle se nakoukne do minulosti, aby člověk před samotným finále ty postavy znal tak říkajíc do morku kosti. Zajímavý koncept a mě se to moc líbilo. Vynikající Benicio Del Toro, určitě zajímavá náplně na několik večerů. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Mnoho policistů a členů speciálních jednotek ve filmu se zúčastnilo skutečného pátrání po uprchlých vězních. (HellFire)

Související novinky

Ben Stiller zpátky za kamerou

Ben Stiller zpátky za kamerou

17.06.2020

Herec, komik a režisér Ben Stiller (Walter Mitty a jeho tajný život) po několikaleté pauze chystá další film. Stiller naposledy dělal oceňovanou minisérii Útěk z vězení v Dannemoře, jeho novinka… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Benicio Del Toro bude čelit rodinné krizi

Benicio Del Toro bude čelit rodinné krizi

14.08.2018

Benicio Del Toro (Avengers: Infinity War, Sicario 2: Soldado) už za sebou jednu spolupráci s režisérem Oliverem Stonem (Divoši, Četa) na kontě má. Nyní ho ale čeká opáčko, zahraje si totiž hlavní… (více)

Reklama

Reklama