Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žánrová klasika, u které jsem po letech přidal hvězdu navíc. Film je samozřejmě určen jistému okruhu diváků, snad proto i mizerné zdejší hodnocení (na IMDb spíše odpovídá). Samozřejmě jde film ve stopách Deodatových Kanibalů, ale mně to vůbec nevadí. Lyrickou složku tedy obstarává krásná příroda a řada živočichů - ara, anakonda, nosál, jaguár, krokodýl, leguán, kotul...a pirani. Epiku pak představuje příběh skupinky bělochů, co se chová k domorodcům tak, že za to zaplatí. Nejslavnější, a pro režiséra následně nejproblematičtější, scénou je Zora pověšená za prsa na háky. Nechybí kuchání, svérázné skalpování i kastrace. Snad jen u těchhle filmů nikdy nevěřím, že by si kanibalové pochutnávali na lidských střevech. Ale je to efektní. A je zde také moralitka o tom, co indiánské kmeny k podobnému jednání vede. A rovněž nechybí srovnání zelené a betonové džungle, kdy v obřích metropolích je možná méně bezpečněji, než v pralese. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

1,5/10. Tohle byla katastrofa. Velké sklamání. Jediné plusy byla brutalita a jedna dobrá hláška. Příběh je docela fajn, postavy jsou docela nesympatické, hudba je docela špatná, atmosféru tento film skoro nemá, napětí zde neexistuje, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě sklamání. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých ľudí na čele so ženou, ktorá študuje antropológiu sa vyberie do Paraguaja hľadať dedinu v ktorej majú žiť ľudožrúti. Počas svojho putovania narazia na dvojicu mladých mužov, ktorí utekajú z džungle a tvrdia, že ich domorodci prenasledujú a sú to práve tí, po ktorých pátrajú členovia druhej skupiny. Tento film som objavil na jednej zabudnutej stránke spolu s ďalšími, keď som sa cez množstvo odkazov prechádzal a hľadal kontroverzné filmy. Väčšina stránok ponúkala dookola tie isté filmy, až na tejto som narazil na ozaj zaujímavé f, medzi ktorými boli aj Ženy od hlbokej rieky. V podstate sa pozeráme na putovanie džungľou skupinky ľudí, ktorým sa dejú nepochopiteľné náhody až sa dostaneme k momentu, ktorý v dobe vzniku filmu bol skutočne poburujúci. Dnes sa už nad zábermi, ktoré film ponúkol príliš nepozastavíme avšak na danú dobu to bolo nepochybne silné sústo. Aj preto, aj vaka skvelej atmosfére hororov danej doby vďaka hudbe, ktorú by dnes človek skôr čakal v komédii si tento film odo mňa vyslúžil tak vysoké hodnotenie. Inak sa jedná o sotva priemerný horor. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Musím chtě nechtě srovnávat s jiným zástupcem danného žánru,a to Cannibal Holocaust.Tyto filmy jsou si opravdu dost podobné(ona je taky pravda,že z žánru "italský cannibalhorror" jsem zatím viděl právě pouze tyto dva zástupce,ale myslím,že ostatní na tom nebudou s dějem a přístupem o moc něčem jiném,prostě že budou nejspíš bez vyjímky všechny na jedno brdo :/ ).Takže ke Cannibal ferox(CF).Opět zde nepřijdeme o naprosto stupidní,idiotské,zbytečné a bezvýznamné realné zabíjení zvířat(já to přisuzuji tomu,že si tím "slavní" italští horroroví mágové léčili komplexy svých malých pinďourů,jinak si tu bezvýznamnost zabíjení zvířat vážně nedokážu vysvětlit).Na rozdíl od CH(cannibal holocaust) zde ubylo na dokumentárnosti a Umberto Lenzi se více zaměřil na příběh.Tím je CF lepší než CH,příběh kanibalských obětí je zde podán komplexněji,lépe,zkrátka je to udělaný film se svým příběhem,lidmi a jejich osudy,což u CH moc nebylo,tam byl podán prostě jen životní styl dvou kultur a okatě ukazováno,zda jsme horší mi,lidé z "vyspělých" kultur a civilizací,či primitivní neznáme pralesní obyvatelstvo.U CF je to podáno vlastně též,jen již méně okatě.Herecké výkony jsou zde odpovídající úrovni filmu,takže poloamaterské,poloprofesionální.Zde se samozřejmně nemohu opomenout nezmínit o Zoře Kerové,pro českého diváka osvěžující postavičce :).Co se týká gore efektů,je jich zde v porovnání s CH zhruba stejně,možná o něco více,nicméňě o trochu lépe provedené.Celkově jde prostě o jeden z mnoha cannibalských filmů,a jestli právě CH a CF patří k tomu nejlepšímu z daného žánru,tak ostatní fakt nemám sebemenší zájem v budoucnu shlédnout. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatné. Nemá to sice originální vypravěčskou formu CANNIBAL HOLOCAUSTU, celé je to mnohem amatérštější, kopíruje to "myšlenku" CH o civilizačních barbarech a nabízí to stejné chuťovky (vykuchanou želvu, kastraci - oboje slabší), ale Lenzi přihazuje kriminální podzápletku a pojídání červů, vypíchnuté oko, kozy (myslím prsa, ne zvířata) prošpikované háky a useknutý vršek lebky s následnou konzumací obsahu. A piraně! (i když i ty jsou dost trapné) Vypravěčská linie s New Yorkem asi měla děj oživit, ale je zcela zbytečná. Herecké výkony jsou prostě strašné a když začaly dívky ve svém vězení zpívat "Tam kde proud červený řeky syčí, tam kde ční červený kamení...", což zřejmě měla být maximálně dojemná scéna, málem jsem si smíchy nachcal do kalhot. Mimochodem co se týče českého distribučního názvu ŽENY OD HLUBOKÉ ŘEKY, který nijak nekoresponduje ani s originálním názvem, ani s obsahem filmu, tak ten je odvozen od australského distribučního názvu Woman From Deep River, kterým se australský distributor snažil přiživit na předchozím Lenziho kanibalském snímku MAN FROM DEEP RIVER (1972), který vlastně celý kanibalský žánr odstartoval. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)

Reklama

Reklama