Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Od snímku Searching jsem nečekal vůbec nic. Myslel jsem, že se bude jednat jen o další podprůměrný počin, který po nějaké době vyšumí do ztracena. Avšak k mému velkému překvapení je to právě naopak. Searching je totiž hutným dramatem, které Vás ve svých nejlepších momentech zcela pohltí. Všechno od užitého stylu zobrazení na obrazovce počítače či displeji telefonu až po soundtrack a herecké výkony funguje tak jak má, takže se před Vámi na ploše čítající 101 minut rozestře originální a skvěle odsýpající podívaná s překvapivým "plot-twistem". Tohle se až na pár menších zaškobrtnutí moc povedlo. Skvělá práce! „I didn't know her. I didn't know my daughter.“ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pátranie, ktoré neohuruje zápletkou, ale boduje voľbou prezentácie. Väčšinu času sledujete obrazovku počítača na ktorú vyskakujú okná plné stôp a hlavne "stôp". Na prvú dobrú to znie ako nuda. Ako pokus ukázať prstom na všeobecnú závislosť na sociálnych sieťach a riziká s tým súvisiace. Našťastie sa naozaj pátra, podozrenie strieda podozrenie a PC je len sprievodca, ktorý Vás pretiahne sieťou falošných uličiek až k pravde. Samozrejme podobných online pokusov tu bolo už viacero, ale Pátrání sa úspešne vyhlo väčšine nástrah námetu a prinieslo uspokojivé preklikanie sa k finále. Keby bolo drastickejšie, tak by sa môj celkový dojem určite prehupol k 4*. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Prva zhruba hodina je fantasticka. Napinava, dojimava, pribehovo silna. Potom sa vsak zacinaju vrsit zvraty ako z nejakeho prekombinovaneho thrilleru 90. rokov, ked sa scenaristi predbiehali, kto vytiahne pocas deja z rukava viac twistov. A kuzlo je prec. Posledny akt som uz iba prefacepalmoval. Velka skoda. Ale ak kvalita filmu pre niekoho znamena pocet prekvapeni (aj ked obcas uplne pitomych), tak je tu jedna z topiek roku. Dobry film, ale dlho sa z toho klula uplna pecka 7/10 P.S. forma je funkcna, ale napr. Cesky Semestr ju vyuzival omnoho kreativnejsie a funkcnejsie ()

classic 

všechny recenze uživatele

Pozdávala sa mi zvolená forma samotného nakrúcania tohto tak trochu atypického, sviežeho, filmového dielka, i keď ja osobne nie som bohvieakým sympatizantom vlastností, T_U_ , prezentujúcich sa. « Dnes si môžte nakrútiť svoj vlastný malý filmík na mobilný telefón, ktorý sa čoraz viac približuje technológiou dobrej FULL HD kamere». Mladý, začínajúci režisér Aneesh Chaganty sa rozhodol vymeniť „ťažko-tonážne” kamery za miniatúrne laptop-kamery, najnovšie mobily, kedy hlavná postava David Kim často komunikuje cez I.N.T.E.R.N.E.T. , pravidelne sem vkladá videá svojej pubertiackej dcérky Margot, ktorá čochvíľa záhadne zmizne, a odvtedy sa z jej otca stáva internetový závislák, snažiaci sa vypátrať, kam zmizla nezvestná Margot ? Toto pátranie je výhradne sprostredkované cez tieto „elektronické hračky” , síce do procesu vstúpia i média, pre ktorých sú takéto reportáže doslovným chlebíčkom, z pohľadu ich strany sa taktiež dívam na film, alebo sympatický tatko David NIKDY neodlepí zrak od monitoru, a keď som zase pozoroval jeho verbálnu komunikáciu, tak som si spomenul na svojho šéfa, pre ktorého je mobil extrémne podstatný. David volá, behá po mnohých sociálnych sieťach, hľadá, pátra, skúma, rieši nezodpovedané otázky, že Ty si ani svoju neplnoletú dcérenku poriadne nepoznáš ? Ako sám postupne zisťuje, tak nie ! _ Sám strávim pri počítači, napríklad hodinu-dve denne, tak si to teraz znásobte priemerne 10-15 krát= abnormálny časový úsek Davida Kima. Je posadnutý, ale má k tomu dôvod. «Ľudia povedia na nete o sebe všetko, čo sa dá pomerne ľahko zneužiť, čo aj rázne predkladá tento snímok. Nástrahy číhajú úplne všade. Nie som fanúšikom sociálnych sietí, ktoré sa mi vidia, ako dementné, sú bez-významné, ja sa na www venujem maximálne písaniu o filmoch, čo mi príde oveľa zmysluplnejšie, ako sa chvastať, že mám stovky „virtuálnych priateľov” . Z facebooku sa hlúpne...?!» PS: Scenár je plný zvratov, nástrah a samých účinných prekvapení, len tvorcovia na konci zachádzajú, tak trochu, do extrému, z čoho mi vlasy dupkom stoja ! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si na zvolený formát musel chvilku zvykat, ale to si celkem záhy sedlo, protože po dívčině zmizení nabral děj velmi solidní spád. Bylo to napínavé, emotivní a v závěru přišlo překvapivé rozuzlení. Tradiční poselství o škodlivosti sociálních médií nebylo v tomto případě divákovi nějak násilně podsouváno, což je také dost výrazné plus. 85% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • V záverečnej scéne filmu sa v okne Spotify nachádza skladba od Torina Borrowdalea, ktorý je skladateľ tohto filmu. (Pat.Ko)
  • Pro německou, španělskou, francouzskou, ruskou a portugalskou verzi filmu byla každá TV / telefon / počítačová obrazovka znovu vytvořena v příslušném jazyce. (Dr Lizal)
  • Když David (John Cho) objeví bratrovo tričko v Margotině autě a hledá číslo prostřednictvím svých kontaktů, lze vidět, že jedním z nich je režisér filmu Aneesh Chaganty. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama