Reklama

Reklama

Divoký mustang

  • USA The Mustang (více)
Trailer 2

VOD (1)

Roman Coleman sedí již dvanáct let ve vězení kvůli tomu, že brutálně zmlátil svou partnerku, která při tomto útoku utrpěla trvalé poškození mozku. Je si vědom své vznětlivé povahy a násilnických sklonů, a proto se brání jakékoliv snaze vrátit se zpět do společnosti a začlenit se. Při vězeňských pracích na venkovním prostranství je Roman zařazen do rehabilitačního programu vedeného rančerem Mylesem, který vězňům přiděluje výcvik divokých mustangů. Každému vězni v programu je přidělen konkrétní kůň k výcviku. Roman musí výcvik dokončit během dvanácti týdnů, protože poté bude jeho kůň prodán v aukci. Zpočátku má s výcvikem mustanga problémy, ale pod vedením Henryho, což je vězeň považovaný za nejlepšího trenéra koní, začíná dělat pokroky. Postupem času se Roman s koněm, kterého pojmenuje Markýz, sblíží a spřátelí se s Henrym. Henryho však později zavraždí Romanův spoluvězeň Dan. Roman se Danovi pomstí tak, že ho málem uškrtí. Nestačí svůj čin dokonat, protože je roztrhne vězeňská stráž. Přichází den, kdy se koná dražba, na kterou Roman pozval svou těhotnou dceru Marthu v naději, že se jeho vztah s ní zlepší. Zatímco Roman předvádí Markýzu dražitelům, je celý nesvůj, protože si všimne, že Martha není mezi diváky. Tato jeho roztržitost způsobí velký problém, protože se dost nevěnuje Markýzovi, a ten se kvůli nízko letícímu vrtulníku splaší, Romana shodí, ošklivě kopne do obličeje a málem ho ušlape. Ostatním spoluvězňům se nakonec podaří Markýze uklidnit. Krátce poté se Roman od Mylese dozví, že Markýz byl označen jako nevycvičitelný a že bude utracen... (TV Nova)

(více)

Recenze (36)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kombinace žánrů...mix dramatu vězeňského a koňáckého...osobně je pro mne po zhlédnutí překvapením, že je režisérkou takto pojatého macho snímku žena...produkce Roberta Redforda to ale usazuje do pochopitelného kontextu (kombinace světa americké nezávislé kinematografie a světa rančů)... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda. Příběh byl tak slabý, že by stačilo natočit 10ti minutový film. Konec a ,backstory" bylo dobré, ale jinak úplná ztráta času. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Matthias Schoenaerts je pre mňa stále ťahákom. Nedávno si ukradol pre seba celý ponorkový film Kursk, tu je zase v zábere nonstop. Komornejšie ladená väzenská dráma v ktorej do seba uzavretý samotár objaví lásku ku koňom. Malý filmík, ktorý ale často poteší viac než 100-miliónová hollywoodska sračka. Trochu vypilovať scenár, vzťahy medzi postavami a bol by to o dosť lepší film. 70%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YEAH, I'M IN CHARGE. I'M THE CHIEF OF SHIT SHOVELING." ---------------- Keď som zistil, že režisér je vlastne ka, zostal som úplne ohromený. Prvý film (ak nerátam snímky Kathryn Bigelow), v ktorom nebolo cítiť ženskú intervenciu z režisérskej stoličky (nie je ich zas tak veľa, ale keď už áno, je to znať), a ja teraz neviem dve veci – prečo to tak bolo a či je to dobre – viem však, že z Mustangu nakoniec nevzišiel šrot, priam naopak, jeden z lepších menších filmov. Jedna hl. postava, jeden kôň, jedno prostredie, pár doplňujúcich nevýrazných vedľajších postáv a zaujímavá réžia, ktorá sa spojila s typickou atraktívnou kamerou dnešných indie filmov? Za mňa spokojnosť v rámci patrične nastolených očakávaní. Nechýbal ani Noel Gugliemi, to vždy poteší. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kone majú obrovskú schopnosť liečiť dušu človeka tým, že dokážu z neho uvoľniť potalčované a dlho zadržiavané emocie. Zo zmrda sa stane dobrák a tak podobne. Matthias Schoenaerts si ma získava viac a viac! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec nemám rád Matthiase, ale tady mě to ani v nejmenším nevadilo a fakt, že jdu nakonec do plných je spíš pocit, než objektivní kvalita. Prostě to tam na konci zůstalo a nejde s tím nic dělat. Solidní příběh, takovej normální, výborná hudba a závěrečný titulky, to už byla jen taková třešínka na tomhle jinak dost hořkým filmu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na úvod poďakovanie Real Tom Hardy za tip na film. Som rád, že som ho mohol vidieť a rozhodne ma dokázal zaujať. Teraz si poďme povedať niečo viac. "The Mustang" je celkom príjemným filmovým prekvapením. Film rozhodne má dobrú atmosféru, dobrého hlavného hrdinu a príbeh, ktorý dokáže človeka pohltiť. Nie je to prvýkrát čo som videl, že práca väzňov s divokými koňmi im môže veľmi pomôcť objaviť v sebe niečo lepšie. Filmu však podľa mňa pár veci chýba, a pár by som odtiaľ zase radšej vyhodil. Čo by som dal z filmu von je celková story Romanovho spoluväzňa. Dokopy ma to po celý čas len nudilo a chcel som sa odtiaľ posunúť inam. Najmä nemám pocit, že by to filmu reálne moc pridalo. Skôr to skutočne zabíjalo čas, aby sme mohli viac viac Romana s Marquisom alebo jeho dcérou. A najmä si myslím, že jeho vzťah s dcérou tu mohol byť vykreslený o niečo lepšie. Myslím si, že záverečným listom to síce nejaké veci ukáže, no na druhú stranu sme tu mali dokopy predtým len 3 scénky, ktoré nám majú dať celkový obraz. Ja by som v tomto smere chcel vidieť viac. Alebo viac ju do celkového príbehu zapojiť. Nemuseli by sme sa na ňu sústrediť vonku, no myslím si, že by bolo super, keby sa nakoniec skutočne objavila na záverečnej aukcii. A takisto poviem, že scénky, kde vidíme Romana s Marquisom sú super. A ako mu Henry vysvetľuje ako sa má ku koňom správať. A tie scénky majú dobré srdce. Rovnako poviem, že je pre mňa silná aj časť v úvode, keď Roman začne Marquisa biť. Rozumiem mu. A hovorím to napriek tomu, že jeho čin bol jednoznačne nesprávny. Niektorí ľudia proste majú problém ovládať svoj vlastný hnev. A je potrebné sa to pri zvieratách naučiť. Možno z nás môžu urobiť lepších ľudí. Možno nás môžu naučiť ako sa k ľuďom správať. A ako sa kontrolovať. Aj to je dôvod, pre ktorý som chcel, aby sa tu viac ukázal vzťah Romana s jeho dcérou. Mohlo sa ukázať, že niečo to mohlo zmeniť. Každopádne, film určite stál za moju pozornosť. A možno by som sa k nemu aj nebránil vrátiť. Neviem ako ho prijmú ostatní, ale myslím si, že stojí za jedno zhliadnutie. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: B+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film inšpirovaný skutočnosťou, o ktorej som nemala ani potuchy. Príbeh je síce trochu predvídateľný, ale Laure dokázala svojim spracovaním navodiť skvelú atmosféru. Hudba je počúvateľná a kamera pekná. Hlavná rola akoby písaná na telo priamo Matthiasovi ... toto on vie a veľmi prirodzene. Nikdy nesklame! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa dostane do basy a keďže je to na dosť dlho a žena ho už nechce, skúša to aspoň na koňa. Ale nemá s ním nervy. Na úbohé zviera kričí dokonca viac ako na svoju o chvíľu bývalú manželku a to je už čo povedať, pretože zlé jazyky potvrdili, ako si kvôli nemu do uší nedávala už vatové tampóny, ale rovno zátky od vína. Kôň znamená slobodu a v tomto filme to nie je inak. Len veľmi nejde o slobodu fyzickú. A kto bude mať chuť, môže si v 77. minúte tohto zážitku zaspievať dojímavú americkú hymnu. Všetci tam stoja s rukou na srdci, Indiáni, bieli, nemluvňatá, starci nad hrobom a zdalo sa mi, že aj kone. Jednoznačne slza von. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ silného dramatu, který je po celou dobu posmutnělý a depresivní, k hrdinům si nenajdete žádný vztah a na konci si řekne "fajn" ale nic to ve vás nezanechá. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Co já vím? Že by mě to nějak chytlo... Kamera pěkná, děj na můj vkus pomalý, úvodních 20 minut na ránu po ovladači. Předvídatelné, podle skutečnosti, budiž. Asi si více smlsnou muklové nebo koňáci. Za mě průměr. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem si myslel, že ke krocení divokých koní se používá buď brutalita nebo odborník, který nejdřív musel zkrotit sám sebe (o tom se ve filmu také hovoří). Že to dokáží i sami v sobě rozporuplní vězni mě překvapilo. Ale zřejmě se to daří, zvíře a vězeň, jdou k sobě možná stejně jako zvíře a nemocný. Na druhé straně o terapeutické moci zvířat, a především koňů, jsem nikdy nepochyboval. V autorském snímku Laury de Clermont-Tonnerre je patrná ženská ruka, která vede misantropa Romana prostřednictvím zvířete zpět do lidské společnosti. Na manželku, kterou kdysi brutálně znehybnil, navazuje po dlouhých letech dcera, díky níž dokončuje svou cestu zpět: Prázdnota, Zvíře, Člověk. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moze obstat v priemere len ako tzv. odusevnela drama, Matthias Schoenarts je pre mna zahadou - vie hrat? Nevie hrat? Doteraz neviem . 60 % ()

sator 

všechny recenze uživatele

Člověk a kůň to dává smysl..Viděla jsem, jak se realita muže rozsypala poté co byl ponížen a vyděšen koněm a všechny ty různé emoce, které vypadají, že jsou zabalené. Je to hodně o řeči těla. Nejsou žádná slova, není soud. Jsou to jen dvě stvoření, která se snaží vymyslet způsob, jak vycházet, budovat si důvěru a respekt. Bylo krásné být toho svědkem.Řekla režisérka k filmu který je o příběhu Romana Colemana (Matthias Schoenaerts), násilného, impulzivního, vraha odsouzeného, ​​který má šanci účastnit se rehabilitačního terapeutického programu, který zahrnuje trénink divokých mustangů. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Trocha z koňskejch filmů, trocha z vězeňskejch, k tomu zářící Matthias Schoenaerts a je z toho krásně smutnej a samotářskej film o vlastním vykoupení. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Když se řekne mustang hned mi naskočí americké auto, na kterém je znak koně, takže to docela vystihuje tohohle nezkrotného krasavce. Pravda je, že Matthiasovu hereckou kariéru nemám vůbec zvládnutou, ale tady to zahrál hodně přesvědčivě a ukázal velké srdce. Tahle cesta nebyla vůbec lehká a Markýz je pašák. Dávám 80% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že vysoká hodnocení už uděluji jen díky závěrečnému shrnutí a přídavkům v podobě originál fotografií reálných postav. A to je špatně. Vcelku je to totiž film absolutně o ničem. ()

Reklama

Reklama