Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku inspirovaném stejnojmenným komiksem z edice Vertigo vydavatelství DC Entertainment ztvárňují Melissa McCarthyová (Ženy sobě), Tiffany Haddishová (Girls Trip) a Elisabeth Mossová (Příběh služebnice) trojici hospodyněk z newyorské čtvrti Hell's Kitchen, jejichž gangsterské manžele pošle FBI v roce 1978 do vězení. Tyto dámy, kterým nezbyde nic něž hromada nevyřízených účtů, se rozhodnou vzít záležitosti irské mafie do vlastních rukou. Navzdory očekáváním se velmi zkušeně popasují se vším, od ovládnutí černého trhu až po odstranění konkurence... a to doslova. Scenáristkou a režisérkou drsného gangsterského dramatu The Kitchen, jehož protagonistkami jsou výhradně ženy, je Andrea Berloffová, držitelka nominace na Oscara za původní scénář k filmu Straight Outta Compton. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (44)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Průměrná gangsterka, relativně dobře natočená, která má slušnou atmosféru a příjemný retro nádech. Herecké obsazení mě zas tak moc neoslovilo, trio hlavních postav působí trochu nesympaticky a postrádají charisma potřebné pro jejich relativně vážnou roli. Děj na mě působil trochu kostrbatě, feminismus z něj stříkal na všechny strany a ne všechny zvraty nebo situace dávaly smysl. Jediná věc, která se tvůrcům povedla, je již zmíněná retro atmosféra, která působí opravdu velmi příjemně a poměrně autenticky. Jinak je film pro mě velkým zklamáním, velká škoda tak promrhaného potenciálu. 4/10. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa zameriava na tri povahovo a osudovo rozličné ženy, ktoré ale niečo spája. Z tohto tria pre mňa osobne mala význam iba Elisabeth Moss. Ešte Tiffany Haddish mala ako tak motív, ale ten bol spracovaný tak nijak, čiže ma to neuchvátilo. Melissa bola v tomto filme naviac. Úúúplne zbytočná. Snažilo sa to byť ženskou gangsterkou a pár momentov tam bolo fajn, ale inak to bol slabý odvar toho, čo sa dá z tohto žánru vytrieskať. 6,2/10. ()

Reklama

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Určite neodporučím nikomu. Pozrel som to len z nudy a nudil som sa aj počas sledovania. Nebolo tam vidieť žiadne budovanie impéria o ktorom vkuse hovorili, stále to bola len jedna nejaká ulica a nejaká izba vzadu za krčmou. Nikdy nie zobrazenie narastajúceho úspechu. No a stále to stálo len na dobrom slove taliánov, ktorí ich nechali hrať sa na pieskovisku. Plno vrážd z filmu mafiánku nespraví, to skôr Cčkovy hovnor. Najväčší šéf - vedľajšia postava -1*, tri ženy, ktoré sa len rozhádajú je síce vtipné zobrazenie reality ale to vie každý a preto nuda -1*, uplne blbý záver na spôsob "it's just a prank bro" -1*. Ost8vaju teda dve hviezdy, ktoré nechávam len tak lebo sa mi už nechce ani hľadať v tom cárachu prečo stiahnuť všetky a dať odpad. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Kitchen" si ma ako diváka teda vôbec nezískalo. Sorry dámy, ale toto je jednoducho mega nepodarok. Premýšľam nad tým, čo by som na filme nejako vyzdvihol. Reálne sa mi niečo nachádza len veľmi ťažko. Herecky to naša trojica zvláda dobre. Najviac som to asi veril Melisse McCarthy. Pôsobí zo všetkých troch žien asi najviac úprimne. Elisabeth Moss je okey, no jej vzťah s Domhnallom Gleesonom je miestami fakt divný. Hlavne keď im ešte v úvode vysvetľuje ako sa zbaviť tela a podobne. Ale na druhú stranu môžem povedať, že je to asi jediná postava, o ktorej niečo aj vieme. No čo sa týka Tiffany Haddish, tak jej tvrdosť mi miestami skutočne začínala poriadne liezť na nervy. Potom sú tu manželia, ktorí dokopy toho moc neukážu, takže poďme ďalej. Nemám pocit, že film vie akým smerom sa posúvať a ako tvoriť príbeh. Pretože to skáče zo scénok do scénky, robí zvraty, aby sme mohli potom prísť k ďalším zvratom a keď budú padať mŕtvoly, tak postupne si uvedomíte, že vám na nikom vo filme reálne nezáleží. Možno s výnimkou detí Kathy. No boli by ste asi radšej aby vyrastali v inej rodine, ktorá nemusí riešiť takéto situácie. Soundtrack je celkom okey, no miestami zase chce hudba manipulovať emóciami. A to nemám rád. A povedzme si úprimne ešte jednu vec. Možno na začiatku som dokázal pohnútky našich protagonistiek pochopiť. No skutočnosť je taká, že reálne ani dokopy nevidíme, aké sú drsné a čoho sú schopné. Drvivú väčšinu času len hovoria o tom, aké sú tvrdé, čo všetko dokázali a podobne. Výsledky sa ukážu až niekedy ku koncu a aj tak je to nuda. Neviem čo viac o tom vôbec povedať. Pre mňa je tento film jedno veľké fiasko. V danom žánri je podľa mňa oveľa viac lepších filmov, než je tento. Moje odporúčanie je sa mu vyhnúť. Hodnotenie: D ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Způsob, jakým trojice slaměných vdov začala fušovat gangsterům do řemesla, působil strašně nepřirozeně a nedůvěryhodně, což bylo dáno jak charakteristikou ústřední trojice, tak samotným maskulinním prostředím sedmdesátkového Hell's Kitchen. Ten zbytek už se na to jenom nabaloval. Bylo to o to horší, že hlavní postavy začínají postupně ztrácet na sympatiích. Nevím, nakolik to byl režisérčin záměr, ale ve finále jsem si přál, aby tam přijela Národní garda a vzala to z jedné vody na čisto. Mizerný dojem korunuje zvrat, který je tupý až to bolí. Ale nebylo všechno úplně špatné. Předně jsem byl zvědav na Melissu McCarthy, jejíž komedie bytostně nenávidím, jak se popere s vážnou rolí. A i když to evidentně není její oblíbená poloha, její projev se mi líbil. A co se opravdu povedlo byla retro atmosféra, kvůli které přivřu oči. 40% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno dle limitované komiksové série „The Kitchen“ od vydavatelství DC/Vertigo Comics. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 7. května 2018, skončilo v září téhož roku a probíhalo v New Yorku. Rozpočet činil 38 milionů amerických dolarů a celosvětové tržby činily pouhých 16 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama